PREJELI 11 PRIJAV ODLIČNIH PRAKS

Planet GV

HR&M projekt 2020

Letos je že 18. leto zapovrstjo potekala HR&M konferenca in s tem izbor HR&M projekt leta, kjer raziskujemo, odkrivamo in nagrajujemo dobre in učinkovite prakse ravnanja z ljudmi pri delu. Organizacije in podjetja se predstavijo širši javnosti, ko podelijo svoje inovativne pristope ravnanja z ljudmi pri delu in se tako postavijo na zemljevid uglednih delodajalcev.

Vsako leto iščemo odgovore na vprašanja: Kako v svoji organizaciji spodbujajo ljudi k večji učinkovitosti; kako skrbijo za njihovo zavzetost, motivacijo, zadovoljstvo, dobro počutje in zdravje ter kako skrbijo za njihov osebni in profesionalni razvoj.

Na letošnji izbor HR&M projekt leta 2020 smo prejeli 11 prijav, in sicer štiri prijave iz malih in srednje velikih podjetij ter sedem prijav iz velikih podjetij. Pri letošnjih projektih so prevladovale sodobne težje spopadanja z delom na daljavo, digitalne kompetence, delitev znanja in predvsem spodbujanje in razvoj talentov.

Komisija je pregledala vse prijavljene projekte. Iz ocenjevanja je izločila en projekt, ker smo ocenili, da gre predvsem za opis usmeritev družbe na področju vrednot oziroma poslovne strategije in prijava presega razpisani okvir HR&M projektov. Člani komisije so vse prijavljene projekte ocenili samostojno vsak zase, nakar so ocene posameznih članov komisije sešteli v skupno oceno. Skupna ocena je bila podlaga za obravnavo prijavljenih projektov. Komisija se pri izbiri finalistov ni omejila zgolj na skupno oceno in je finalista v posamezni kategoriji izbrala na podlagi razprave in kvalitativne presoje posameznih prijav.

Tako so na HR&M konferenci svoj projekt predstavili štirje top finalisti. Udeleženci konference pa so izbrali po enega zmagovalca v vsaki kategoriji (mala in srednje velika podjetja, velika podjetja).

Bilo je zabavno, poučno in pri izboru zelo napeto. Finalisti so s svojimi projekti pokazali, da so vsi zelo uspešni, glasovanje udeležencev pa je odločilo, da so najboljši:

V kategoriji majhnih in srednje velikih podjetij:
Projekt »Talent Lab«, Nil, d. o. o.

V kategoriji velikih podjetij:
Projekt »Talent Cloud – izmenjava zaposlenih med podjetji«, Danfoss Trata

Top finalisti pa so bili:
Projekt »Talent Lab«, Nil, d. o. o.; projekt »Karierne poti v Agitavitu«, družbe Agitavit Solutions; projekt »Talent Cloud – izmenjava zaposlenih med podjetji«, Danfoss Trata; projekt »#AMZSkrbni (tudi v času epidemije)«, AMZS, d. d.

Veselimo se tudi konference 2021, vabljeni k spremljanju spletne strani in revije HR&M, kjer bodo nagrajene prakse tudi podrobno predstavljene: https://www.planetgv.si/hrm-konferenca/izbor/

Splošni pogoji Politika zasebnosti Naložba v prihodnost

Vse pravice pridržane

Izdelava: