Spoznajte zmagovalce izbora HR&M projekt leta 2023

V četrtek, 22. 9. 2023, smo v okviru HR&M konference v Bohinju izbrali najboljše HR&M projekte leta. Priznanja za najboljši HR projekt leta so prejeli:

• Zavarovalnica Triglav
• Agilcon
• Civilna zaščita RS

Planet GV že vrsto let podeljuje prestižno priznanje HR&M projekt leta, s katerim nagrajujemo najboljše prakse upravljanja z ljudmi pri delu in vzpodbuja razvijanje kadrovske stroke. S priznanji želimo na Planetu GV dvigniti prepoznavnost HR področja in ozaveščenost o pomenu vodenja na vseh nivojih vodenja v podjetjih in organizacijah.

Priznanja smo podelili v treh kategorijah, zmagovalce pa so izmed finalistov v vsaki kategoriji izbrali udeleženci letošnje HR&M konference.

V kategoriji velikih podjetij je s projektom Kako soustvarjamo trajnostno prihodnost slavilo podjetje Zavarovalnica Triglav. S projektom so med zaposlenimi spodbudili zavedanje o pomenu prostovoljstva. Teambuildingom so dodali dobrodelno noto, pozitivni učinki projekta pa kažejo na potencial, da prostovoljstvo postane integralni del njihovih aktivnosti, saj pozitivno vpliva na zadovoljstvo in vzdušje med zaposlenimi.

Priznanje je prevzela Maša Mihelj, direktorica kadrovske službe. V tej kategoriji sta se med finaliste uvrstili še podjetje Mercator s projektom M trening centru in podjetje GEN-I s projektom Trading Challenge – trgovalni izziv.

Podjetje Agilcon je prejelo največ glasov za projekt Talent Pool v kategoriji malih in srednje velikih podjetij. Za priznanje se je zahvalila Nina Visočnik, vodja oddelka ljudje in kulture: “S projektom Talent Pool smo želeli zajeti kandidate, ki želijo menjati službo, kot tudi tiste, ki le malce oprezajo po trgu. V IT-ju je aktivnih iskalcev zaposlitve zelo malo, mi pa smo želeli pritegniti njihovo pozornost, da jih ”ulovimo”, ko so pripravljeni na novo karierno priložnost. To je največja prednost tega projekta, ki se ga da prenesti na vse panoge.”

Za naziv so se potegovala še podjetje Outbrain s projektom Izkušnja rasti: Teden pospešene rasti  in podjetje Databox s projektom Databox Knjižni klub.

V kategoriji Javni sektor je s projektom Odziv Civilne Zaščite RS na Poplave 2023 slavila Civilna zaščita RS. Priznanje je prevzel Srečko Šestan, poveljnik Civilne zaščite RS: ”Vsak dogodek, nesreča ali vaja nam dajo izhodišče ali nam nakažejo težave, nove rešitve za naše delo. Zato je proces načrtovanja izjemno pomemben. Zdaj, po poplavah, pa pripravljamo poročilo, ki ga moramo posredovati Vladi RS. Ta se bo z njim seznanila, mi pa omo v tem času pripravili analizo, ki bo široka zaradi ogromnega števila udeležencev. Ampak vem, da bo prinesla veliko dobrih stvari in predlogov za naprej, morda sodobnejših in še boljših. Ne glede na to, da je ocena našega dela odlična, vedno je še prostor za izboljšave, zato si vedno postavimo nove cilje in prioritete, ki so pomembne tako za naše delo, kot za avrnost vseh skupaj.”

V tej kategoriji sta se med finaliste uvrstili še VDC Polž s projektom Veselo na delo in Zavod RS za zaposlovanje s projektom Dan Zdravja.

Priznanja sta podelila Peter Ribarič, direktor Planet GV in Alenka Fic Mikolič, direktorica kadrovske službe in splošnih zadev v podjetju Mikrocop.

Letošnja komisija je delovala v sestavi: Peter Ribarič, predsednik komisije, Planet GV, in lanskoletni zmagovalki izbora, Nataša Lukančič iz Mercatorja in Mirjana Mladič iz Mikro+Polo.

Več o zmagovalnih projektih si lahko preberete na portalu HR&M revije.

Vsem finalistom in zmagovalcem še enkrat čestitamo!

Več informacij:
hrm@planetgv.si I 080 33 44

Predstavite najboljše HR&M prakse in osvojite naziv HR&M projekt leta 2023

HR&M konferenca vsako leto odkriva in nagrajuje HR&M projekte, ki predstavljajo dobre in učinkovite prakse ravnanja z ljudmi pri delu.

V okviru razpisa vabimo organizacije javnega in zasebnega sektorja, da se predstavijo širši javnosti in delijo inovativne pristope ter prakse na HR področju. Tako skupaj dvigujemo in razvijamo slovenske kadrovske prakse in postavljamo podjetja na zemljevid najuspešnejših.

Z dobrimi praksami in inovativnimi pristopi iščemo odgovore na vprašanja:

 • Kako v organizaciji spodbujati ljudi k večji učinkovitosti?
 • Kako skrbeti za njihovo zavzetost, motivacijo, zadovoljstvo, dobro počutje in zdravje?
 • Kako skrbeti za njihov osebni in profesionalni razvoj?

Dobre prakse iščemo v treh kategorijah:

 • velika podjetja,
 • majhna in srednje velika podjetja,
 • javni oziroma neprofitni sektor.

Merila in potek izbora

HRM projekte ocenjujemo s pomočjo 7 ocenjevalnih meril:

 • Izvirnost: izvirnosti in inovativnosti projekta glede na prakso na kadrovskem področju.
 • Aktualnost: kako gre projekt v korak s časom in hitrimi spremembami v poslovnem okolju.
 • Strokovnost: kakšna je stopnja strokovnosti projekta.
 • Učinki v praksi: kakšne rezultate in učinke prinaša praksa za vašo organizacijo (kratkoročni in dolgoročni učinki).
 • Okoljska in družbena odgovornost: kako projekt/praksa prispeva k širši družbeni in okoljski odgovornosti.
 • Vključenost in podpora najvišjega vodstva: ocenjevali bomo, kako se je v projekt vključilo najvišje vodstvo (njihovo sodelovanje) in kakšne vrste podpore je imel projekt – štejejo tako materialne kot nematerialne oblike podpore.

Prijavljene projekte bomo predstavili na HR&M portalu in na družbenih omrežjih.

Finalisti izbora HR&M projekt leta prejmejo eno brezplačno kotizacijo za udeležbo na konferenci, priznanje za finaliste in predstavitev v HR&M reviji.

Izmed vseh prejetih prijav bo strokovna komisija za vsako kategorijo izbrala po tri finaliste, ki se bodo predstavili na HR&M konferenci 21. in 22. septembra 2023 v Bohinj Eco hotelu. Udeleženci konference bodo z glasovanjem izbrali končne zmagovalce v posameznih kategorijah – tri zmagovalne HR&M projekte.

Rok za prijavo: ponedeljek, 4. september 2023.

Več informacij:
hrm@planetgv.si I 080 33 44

Kako odlično napisati prijavo? Preverite tukaj!

Splošni pogoji prijave.

Dosedanji nagrajenci