Znani so zmagovalci izbora HR&M projekt leta 2021

V petek, 26. novembra, smo v okviru HR&M konference na Bledu izbrali najboljše HR&M projekte leta. Priznanja za najboljši HR projekt leta so dobili:

• Zavarovalnica Triglav, d.d.
• Zemanta, an Outbrain company
• Zavod Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost

V kategoriji velikih podjetij je s projektom Prenova organizacijske kulture v Skupini Triglav slavila Zavarovalnica Triglav, d.d. O projektu so zapisali: »Z namenom podpore poslovni strategiji smo se odločili za spremembo organizacijske kulture, ki je zajela več kot 5200 zaposlenih v Skupini Triglav. Določili smo idealno kulturo, izmerili dejansko ter na podlagi vrzeli zastavili številne aktivnosti na več ravneh (komuniciranje, organizacija, vodenje, posameznik). Po štirih letih je vnovična meritev pokazala zelo spodbudne rezultate, ki se odražajo tudi v (merljivo) večjem zadovoljstvu in zavzetosti zaposlenih ter v uspešnem poslovanju.« Priznanje je prevzela izvršna direktorica Mateja Geržina. V tej kategoriji sta se med finaliste uvrstila še GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o. s projektom Ostati skupaj – ohranjanje zaposlenih v (post)koronskem času in Iskra, d.o.o. s projektom Shadowboard – Junior uprava.

Podjetje Zemanta, an Outbrain company je prejelo največ glasov za projekt DataScience Summer School v kategoriji malih in srednje velikih podjetij. Klara Zavrl (People & Culture Generalist & Talent Acquisition Partner), ki je skupaj z Davorinom Kopičem (Head of Data Science) predstavila projekt, je zapisala: »Zemantina poletna šola podatkovne znanosti je namenjena mladim talentiranim posameznikom, ki želijo pridobiti dodatno znanje in izkušnje na področju podatkovne znanosti. Mlade navdušuje nad nadaljnjim delom na področju strojnega učenja. Je projekt, ki se je oblikoval iz želje po vračanju družbi in povezovanju članov ekipe in sčasoma postal ključen tudi pri privabljanju talentov, onboardingu in razvoju zaposlenih.« Za naziv sta se potegovali še podjetji PwC v Sloveniji s projektom Be well, work well in podjetje EKWB, d.o.o. s projektom EK WAY.

Udeležence konference je znotraj javnega in neprofitnega sektorja najbolj prepričal projekt Prostovoljci – srce Sopotnikov Zavoda Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost. Predstavila ga je vodja programa Anu Kahuna. O svojem projektu so zapisali: »Sopotniki krepimo zaupanje med ljudmi, v vseh procesih je v središču človek. V zagotavljanju brezplačnih prevozov za starejše je naša pozornost usmerjena v prostovoljce, ki so vozniki in družabniki starejših. Prostovoljski program skrbi za to, da so prostovoljci podprti, usposobljeni, da se v zavodu dobro počutijo, da so sprejeti, da so potrjeni in da občutijo hvaležnost za vso pomoč, ki jo nudijo ranljivejšim od njih, da neprenehoma občutijo, da so srce Sopotnikov, naš najpomembnejši člen pomoči.« Svoj projekt Spanje in delo je predstavila tudi Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Kemijski inštitut pa je predstavil projekt Doktorska štipendija Janka Jamnika.

Priznanja je podelil Peter Ribarič, direktor Planet GV in predsednik komisije za izbor finalistov HR&M projekt leta. Ob podelitvi je povedal: »Zelo sem vesel, da smo se letos spet lahko zbrali v živo in slišali predstavitve več kot odličnih projektov. Vsi prijavljeni projekti so bili izvrstni, zato je imela komisija res težko nalogo, še težjo pa so imeli udeleženci HR&M konference, ki so odločali o zmagovalcih. Vsem sodelujočim želim obilo motivacije in energije za razvoj kadrovske stroke in vrhunskih projektov in čestitam zmagovalcem!«

Letošnja komisija, ki je izbrala finaliste, je delovala v sestavi: Peter Ribarič, direktor Planet GV, Katarina Primožič Ramoveš, vodja zmagovalnega HR&M projekta leta 2020 v kategoriji malih in srednje velikih podjetij, NIL, Mateja Panjan, vodja zmagovalnega projekta HR&M projekt leta 2020 v kategoriji velikih podjetij, Danfoss, in Ana Zupan, vodja HR&M konference, Planet GV. Zmagovalce so izmed treh finalistov v vsaki kategoriji izbrali udeleženci letošnje HR&M konference.

Čestitke vsem zmagovalcem in finalistom!

Več informacij:
hrm@planetgv.si I 080 33 44

Dosedanji nagrajenci