Predstavite najboljše HR&M prakse in osvojite naziv HR&M projekt leta

HR&M konferenca vsako leto odkriva in nagrajuje HR&M projekte, ki predstavljajo dobre in učinkovite prakse ravnanja z ljudmi pri delu.

V okviru razpisa vabimo organizacije javnega in zasebnega sektorja, da se predstavijo širši javnosti in delijo inovativne pristope ter prakse na HR področju. Tako skupaj dvigujemo in razvijamo slovenske kadrovske prakse in postavljamo podjetja na zemljevid najuspešnejših.

Z dobrimi praksami in inovativnimi pristopi iščemo odgovore na vprašanja:

 • Kako v organizaciji spodbujati ljudi k večji učinkovitosti?
 • Kako skrbeti za njihovo zavzetost, motivacijo, zadovoljstvo, dobro počutje in zdravje?
 • Kako skrbeti za njihov osebni in profesionalni razvoj?

Dobre prakse iščemo v treh kategorijah:

 • velika podjetja,
 • majhna in srednje velika podjetja,
 • javni oziroma neprofitni sektor.

Merila in potek izbora

HRM projekte ocenjujemo s pomočjo 7 ocenjevalnih meril:

 • Izvirnost: izvirnosti in inovativnosti projekta glede na prakso na kadrovskem področju.
 • Aktualnost: kako gre projekt v korak s časom in hitrimi spremembami v poslovnem okolju.
 • Strokovnost: kakšna je stopnja strokovnosti projekta.
 • Učinki v praksi: kakšne rezultate in učinke prinaša praksa za vašo organizacijo (kratkoročni in dolgoročni učinki).
 • Okoljska in družbena odgovornost: kako projekt/praksa prispeva k širši družbeni in okoljski odgovornosti.
 • Vključenost in podpora najvišjega vodstva: ocenjevali bomo, kako se je v projekt vključilo najvišje vodstvo (njihovo sodelovanje) in kakšne vrste podpore je imel projekt – štejejo tako materialne kot nematerialne oblike podpore.

Prijavljene projekte bomo predstavili na HR&M portalu in na družbenih omrežjih.

Izmed vseh prejetih prijav bo strokovna komisija za vsako kategorijo izbrala po tri finaliste, ki se bodo predstavili na HR&M konferenci, 24. in 25. novembra 2022 v  Hotelu Maestoso v Lipici. Udeleženci konference bodo z glasovanjem izbrali končne zmagovalce v posameznih kategorijah – tri zmagovalne HR&M projekte.

Rok za prijavo: petek, 21. oktober 2022.

Več informacij:
hrm@planetgv.si I 080 33 44

Kako odlično napisati prijavo? Preverite tukaj!

Spoznajte zmagovalce izbora HR&M projekt leta 2022

V četrtek, 24. 11. 2022, smo v okviru HR&M konference v Lipici izbrali najboljše HR&M projekte leta. Priznanja za najboljši HR projekt leta so prejeli:

• Mikro+Polo
• Mercator

V kategoriji velikih podjetij je s projektom Prenova organizacijske kulture v Skupini Triglav slavila Zavarovalnica Triglav, d.d. O projektu so zapisali: »Z namenom podpore poslovni strategiji smo se odločili za spremembo organizacijske kulture, ki je zajela več kot 5200 zaposlenih v Skupini Triglav. Določili smo idealno kulturo, izmerili dejansko ter na podlagi vrzeli zastavili številne aktivnosti na več ravneh (komuniciranje, organizacija, vodenje, posameznik). Po štirih letih je vnovična meritev pokazala zelo spodbudne rezultate, ki se odražajo tudi v (merljivo) večjem zadovoljstvu in zavzetosti zaposlenih ter v uspešnem poslovanju.« Priznanje je prevzela izvršna direktorica Mateja Geržina. V tej kategoriji sta se med finaliste uvrstila še GEN-I, trgovanje in prodaja električne energije, d.o.o. s projektom Ostati skupaj – ohranjanje zaposlenih v (post)koronskem času in Iskra, d.o.o. s projektom Shadowboard – Junior uprava.

Podjetje Zemanta, an Outbrain company je prejelo največ glasov za projekt DataScience Summer School v kategoriji malih in srednje velikih podjetij. Klara Zavrl (People & Culture Generalist & Talent Acquisition Partner), ki je skupaj z Davorinom Kopičem (Head of Data Science) predstavila projekt, je zapisala: »Zemantina poletna šola podatkovne znanosti je namenjena mladim talentiranim posameznikom, ki želijo pridobiti dodatno znanje in izkušnje na področju podatkovne znanosti. Mlade navdušuje nad nadaljnjim delom na področju strojnega učenja. Je projekt, ki se je oblikoval iz želje po vračanju družbi in povezovanju članov ekipe in sčasoma postal ključen tudi pri privabljanju talentov, onboardingu in razvoju zaposlenih.« Za naziv sta se potegovali še podjetji PwC v Sloveniji s projektom Be well, work well in podjetje EKWB, d.o.o. s projektom EK WAY.

Udeležence konference je znotraj javnega in neprofitnega sektorja najbolj prepričal projekt Prostovoljci – srce Sopotnikov Zavoda Sopotniki, zavod za medgeneracijsko solidarnost. Predstavila ga je vodja programa Anu Kahuna. O svojem projektu so zapisali: »Sopotniki krepimo zaupanje med ljudmi, v vseh procesih je v središču človek. V zagotavljanju brezplačnih prevozov za starejše je naša pozornost usmerjena v prostovoljce, ki so vozniki in družabniki starejših. Prostovoljski program skrbi za to, da so prostovoljci podprti, usposobljeni, da se v zavodu dobro počutijo, da so sprejeti, da so potrjeni in da občutijo hvaležnost za vso pomoč, ki jo nudijo ranljivejšim od njih, da neprenehoma občutijo, da so srce Sopotnikov, naš najpomembnejši člen pomoči.« Svoj projekt Spanje in delo je predstavila tudi Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani, Kemijski inštitut pa je predstavil projekt Doktorska štipendija Janka Jamnika.

Priznanja je podelil Peter Ribarič, direktor Planet GV in predsednik komisije za izbor finalistov HR&M projekt leta. Ob podelitvi je povedal: »Zelo sem vesel, da smo se letos spet lahko zbrali v živo in slišali predstavitve več kot odličnih projektov. Vsi prijavljeni projekti so bili izvrstni, zato je imela komisija res težko nalogo, še težjo pa so imeli udeleženci HR&M konference, ki so odločali o zmagovalcih. Vsem sodelujočim želim obilo motivacije in energije za razvoj kadrovske stroke in vrhunskih projektov in čestitam zmagovalcem!«

Komisija, ki je izbrala finaliste, je delovala v sestavi: Peter Ribarič, direktor Planet GV, Katarina Primožič Ramoveš, vodja zmagovalnega HR&M projekta leta 2020 v kategoriji malih in srednje velikih podjetij, NIL, Mateja Panjan, vodja zmagovalnega projekta HR&M projekt leta 2020 v kategoriji velikih podjetij, Danfoss, in Ana Zupan, vodja HR&M konference, Planet GV. Zmagovalce so izmed treh finalistov v vsaki kategoriji izbrali udeleženci HR&M konference 2021.

Čestitke vsem zmagovalcem in finalistom!

Več informacij:
hrm@planetgv.si I 080 33 44

Dosedanji nagrajenci