Na Nabavni konferenci podelili priznanje Nabavni manager 2020!

Planet GV

Podjetje Planet GV in Združenje nabavnikov Slovenije sta na spletni Nabavni konferenci, 19. novembra, razglasila dobitnika priznanja Nabavni manager 2020.

Laskavi naslov je pridobil Primož Lončar, direktor nabave in kontrolinga, BSH Hišni aparati d.o.o. Nazarje.

Štiričlanska strokovna komisija v sestavi: Marina Lindič, predsednica komisije, Srečko Bukovec, član komisije, Marko Lekše, član komisije in Peter Ribarič, član komisije, je Primoža Lončarja izbrala za Nabavnega managerja leta zaradi številnih dosežkov in dolgoletnih izkušenj.

V podjetju BSH je leta 2001 začel z delom na področju nabave na delovnem mestu operativnega nabavnika, že leto kasneje napredoval na delovno mesto strateškega nabavnika in par let kasneje na mesto vodje skupine v nabavi. V okviru skupine BSH je dve leti delal v Nemčiji na mestu strateškega nabavnika, po vrnitvi v Slovenijo pa je prevzel mesto vodje skupine v nabavi in leta 2014 mesto direktorja nabave. S septembrom 2019 je prevzel še mesto direktorja kontrolinga.

Nabavna funkcija v BSH se je v času njegovega vodenja razvijala in preoblikovala v skladu z vodilnimi svetovnimi praksami. Organizirana je po principih verige vrednosti in spremljanja ključnih dejavnikov poslovanja (KPI) na operativni, taktični in strateški ravni. Nabavna funkcija se pod njegovim vodstvom strateško skladno razvija tako iz vidika poslovnih procesov, zaposlenih, sodelovanja z dobavitelji, zagotavljanja kakovosti kot tudi obvladovanja stroškov.

Od prevzema funkcije direktorja nabave v BSH Nazarje leta 2014 je Primož Lončar aktivno vključen v strateške nabavne odločitve BSH divizije malih gospodinjskih aparatov PCP. S septembrom 2019 je napredoval v člana vodstva globalne BSH divizije PCP v sklopu svojih zadolžitev znotraj PCP Business Administration in je s tem postal aktivno vpet v globalno poslovanje celotne divizije.

Letošnji nagrajenec deluje v skladu s kodeksom nabavne etike, po etičnem kodeksu Združenja nabavnikov Slovenije. Podjetje BSH že vrsto let daje izjemen poudarek skladnosti poslovanja, kar je postala prioriteta dela vseh sodelavcev v nabavni funkciji. Po besedah letošnjega nagrajenca, so vsi nabavniki v BSH so zavezani k spoštovanju in upoštevanju vseh predpisov, navodil in najvišjih vrednot družbe. Etično poslovanje se izkazuje v poštenem, transparentnem in dolgoročnem sodelovanju z dobavitelji in posledično v pozitivnem poslovnem rezultatu družbe.

Primož Lončar je v preteklosti tudi že aktivno sodeloval in predaval na Nabavni konferenci, osrednjem slovenskem dogodku nabavnih managerjev, objavil prispevek v e-časopisu Nabavnik.si, prav tako pa tudi že več let redno mesečno sodeluje z izpolnjevanjem vprašalnika SI PMI indeksa.

Pod njegovim vodstvom se je nabava v BSH razvila v močno strateško funkcijo, ki svojim delovanjem prispeva dodani vrednosti, kar je ključen doprinos in tudi eden izmed pomembnih dejavnikov, da je Primož Lončar dobitnik letošnjega priznanja Nabavni manager leta.

Splošni pogoji Politika zasebnosti Naložba v prihodnost

Vse pravice pridržane

Izdelava: