Pridružite se nam na Jesenskem posvetu v zdravstvu!

6. in 7. oktobra bo v Hotelu Lovec Bled potekal Jesenski posvet v zdravstvu, kjer bomo spregovorili o temah, povezanih s kakovostjo našega zdravstva.

Pridružite se nam na Jesenskem posvetu v zdravstvu! Spregovorili bomo temeljnih načelih kakovosti.

Kvantiteta, kvaliteta, oboje ali nič?

Slovensko zdravstvo je že desetletja na prepihu različnih interesov, zahtev in pogosto neuresničenih pričakovanj vseh nas. Značilen pojav sodobnih družb je, da se s staranjem populacije povečuje povpraševanje po zdravstvenih storitvah. Kdo izmed nas si ne želi živeti daljše in bolj kakovostno življenje brez bolečin, težav in trpljenja? Tudi po več desetletjih ostaja odprto vprašanje, kako zadostiti naraščajoče potrebe prebivalstva? Je to zgolj povečanje števila zdravstvenih storitev ali obenem tudi povečanje kakovosti opravljenih storitev? Je to povečanje števila ljudi, ki opravljajo storitve, ali zidanje objektov v katerih jih bodo ti ljudje izvajali?

In seveda še neizogibno; koliko lastnega udobja smo kot družba pripravljeni solidarno žrtvovati za dobro sočloveka in posledično blaginjo vseh nas? Zato prisluhnimo, razmislimo in ukrepajmo. Danes.

Na posvetu bomo obravnavali podatke, s katerimi opredeljujemo kakovost sistema zdravstvenega varstva. Zbiranje, analiza in uporaba podatkov ter njihova pretvorba v informacije morajo predstavljati obvezno prakso na poti višje preglednosti, zanesljivosti, varnosti in kakovosti zdravstvenega sistema.

V program bodo vključeni vsi deležniki zdravstvenega sistema, ki bodo predstavili svoj pogled na trenutno stanje in predlagali nujne izboljšave.

Raven kakovosti sistema zdravstvenega varstva bomo na posvetu opredelili s pomočjo osnovnih vprašanj:

Kako uspešno je slovensko zdravstvo v primerjavi z ostalimi državami?
Kako uspešno obvladamo krizne situacije?
Kakšna je učinkovitost slovenskih bolnišnic?
Kako varna je obravnava pacientov?
Je zdravstvo dostopno vsem in v kakšnem času?
Kako zagotavljamo enakopravno obravnavo vseh bolnikov?

Vprašanja predstavljajo jedro našega letošnjega srečanja. Kako ukrepati, da bo naše zdravstvo uspešnejše in učinkovitejše, kako zagotoviti ustrezno dostopnost in pravočasno izvedbo zdravstvenih storitev, ob tem pa ohraniti varnost obravnave bolnikov ter njihovo enakopravno obravnavo, so le nekatere izmed tem, ki jih odpiramo, komentiramo, kritiziramo in v okviru katerih seveda predlagamo tudi rešitve.

Pridružite se nam na posvetu in se skupaj z odličnimi in priznanimi strokovnjaki zazrite v prihodnost!

Splošni pogoji Politika zasebnosti Naložba v prihodnost

Vse pravice pridržane

Izdelava: