Fotoutrinki z ADMA prireditve 2020

Maja Fister

Foto: Dean Grgurica

Za nami je ADMA prireditev na prostem, največji slovenski in evropski dogodek za vse, ki jih zanima področje podpore in menedžmenta. Tokrat smo se družili v samem srcu Portoroža – v odprtem amfiteatru imenitnega Avditorija.

Sveža in na razmere prilagojena ADMA prireditev 2020 je tokrat prinesla številne novosti. Prireditev je potekala na novi lokaciji na prostem, ki je jesenskemu razpoloženju navkljub prinesla popolnoma poletno vzdušje. Z nami so bili predavatelji in strokovnjaki na svojih področjih, ki so poskrbeli za nov val navdiha in znanja, tudi letos smo se srečali s somišljeniki, ki se zavedajo, da so mreženje in dobri odnosi kljub duhu časa še vedno pomembni, tako za posel kot našo dušo.

Učinkovita podpora menedžmentu je vsekakor nepogrešljiv del uspešnih poslovnih organizacij. In prav podpora predstavlja pomemben člen, ki gradi in povezuje odnose na ravni celotne organizacije. Nove tehnologije in oblike dela tudi na tem področju zahtevajo nenehno razvijanje kompetenc, še posebej na področju reševanja konfliktov, sodelovanja, kritičnega razmišljanja, upravljanja z ljudmi, organizacijskih sposobnosti, čustvene inteligence, etične presoje in odločanja ter kognitivne fleksibilnosti.

Zato je letošnja ADMA prireditev nagovarjala tri področja, ključna za rast in razvoj na delovnem mestu. Četrtek je bil posvečen strateškemu razmišljanju, petek učinkovitosti, sobota pa uravnoteženosti. Prireditev na Obali je z uvodnim pozdravom odprla programska vodja ADMA prireditve Polona Koštomaj, skozi prireditev pa je uspešno krmaril moderator, sicer televizijski voditelj David Urankar.

Strateška ADMA

Prva govornica na ADMA odru Dusha Barbara Vidanovich nas je poučila o pravilni izbiri besed – svetovno priznana avtoriteta s področja mednarodnega poslovanja in diplomatskega protokola nam je namreč predstavila verbalno diplomacijo. Gre za to, da s pravilno izbiro besed lahko slabe stvari povemo na pozitiven način in s tem vplivamo na odločanje, ne da bi ga prepustili naključju.

Za njo je Sandra Bohinec Gorjak, komunikologinja, nlp trenerka in predavateljica pojasnila pomembnost upravljanja sprememb in reševanja problemov z močjo osebne naravnanosti, poslovni svetovalec dr. Franc Gider pa je naslovil pomembnost uskladitve ciljev organizacije s cilji posameznika. Dr. Nadja Zorko, poslovna in finančna svetovalka ter ocenjevalka vrednosti podjetij nam je v petih korakih pojasnila, kako razumeti in prispevati k boljši finančni kondiciji podjetja.

Na ADMA odru je navdušila tudi Dušica Kunaver, upokojena profesorica angleščine in ruščine, pisateljica, predavateljica in publicistka, ki nas je z metodo mavrične bližnjice popeljala skozi hiter pregled temeljnega znanja angleščine, ki je osnova za poslovno in prijateljsko komunikacijo. V družbi Tomaža Ovsenika, poslovnega trenerja in svetovalca z bogatimi izkušnjami s področja marketinškega komuniciranja, smo osvetlili pomen prisotnosti čustev in razuma v procesu odločanja ter se naučili nekaj tehnik za lažje sprejemanje odločitev.

ADMA oder je gostil tudi okroglo mizo s finalistkami izbora ADMA ODLIČNOST LETA 2020. Polona Koštomaj in Suzi Asfour, predsednica ZKTPSS, sta se pogovarjali z letošnjo zmagovalko Melito Pediček Spindler (Vrtec Pobrežje Maribor) ter finalistkama Karmen Ručigaj (Pionirski dom) in Tanjo Sitar (Slovenijales, d. o. o.).

Prvi ADMA dan se je končal s smehom in solzami – tistimi, ki pritečejo od smeha. Komiki Rok Bohinc, Nejc Šmit in Dino Kapetanovič, so z improvizacijskim nastopom poskrbeli za pravo mero humorja in dobre volje.

Učinkovita ADMA

Drugi dan ADMA prireditve smo odprli z dobrodelnim tekom ob obali. Vsa zbrana sredstva – 550 evrov – pa smo namenili dobrodelni organizaciji Anina zvezdica za družine v stiski. Po jutranjem teku, kavi in zajtrku, nas je certificirana master trenerka metode GTD Nataša Brunec seznanila s ključnimi koraki in gradniki dobrega načrtovanja od ideje do realizacije dobrega načrta. Za njo je oder prevzela magistrica slovenistike Jasmina Spahalić, s katero smo predelali najpogostejše napake pri pisanju različnih sporočil in to, kako pomembna je izbira ustreznih besed.

O tem, kako zelo pomemben je uspešen proces integracije novozaposlenega sodelavca v delovno okolje, sta na ADMA odru govorili Damjana Ocvirk in Alenka Kraljič iz podjetja Trenkwalder. Članek na to temo najdete tudi v aktualni številki revije ADMA, ki jo pravkar držite v rokah. Anton Gazvoda, strokovnjak za digitalizacijo poslovanja iz podjetja Mikrocop, pa nam je pojasnil, kako pri delu z dokumenti prihraniti čas. O tem, kako pomembni so digitalni pomočniki v podpori menedžmentu, nam je predaval tudi Nejc Novak iz Odvetništva Novak. Novinarka Petra Mlakar je z nami delila nasvete, kako uspešno sodelovati z mediji, za njo pa je na oder stopila še svetovalka za celostno izkušnjo strank in strateški marketing Aleksandra Brank, ki pravi, da je celostna izkušnja strank najbolj pozabljena orientiranost, zakaj organizacije sploh obstajajo, vsekakor pa je zelo pomembna.

Z Renato Zadravec, specialistko na področju kadrovskega menedžmenta, smo raziskovali, kako doseči učinkovitost, kaj vpliva nanjo in od koga je odvisna, za zaključek popoldneva (in bolečine v mišicah dan za tem) pa je poskrbela odlična Nataša Gorenc. Nataša je osebna trenerka z dolgoletnimi izkušnjami, ustanoviteljica znamke GymbyNatasa, mama trem najstnikom, televizijska osebnost in ambasadorka različnih znamk. S svojo neustavljivo energijo in ljubeznijo do gibanja poskuša čim več ljudi navdušiti za aktiven življenjski slog in uživanje v ‘športanju’. In prav nič drugače ni bilo na ADMA odru, saj je na noge in v gibanje spravila celotno občinstvo, in to kar med predavanjem.

Uravnotežena ADMA

Tudi na zadnji dan ADMA prireditve nas je božalo sonce, jesenska burja pa nam je v avditorij nosila vonj po morju. Za ADMA jutranje prebujanje na stolih je poskrbela
Brigita Žinko, licencirana inštruktorica fitnesa in pilatesa, prehranska svetovalka ter ustanoviteljica Studia OZ in OZ-ove spletne telovadnice. Ker zaposleni v podpori velik del dneva presedijo v pisarni, smo naredili vaje za zdravo hrbtenico, sklepe in globoke mišice trupa ter dobro ogreti skočili v tretji prireditveni dan.

O tem, kako pomembna je zdrava podoba osebnosti, nam je predavala Kaja Strniša, njen članek na to temo pa najdete tudi v tej številki revije ADMA. O pomenu uravnoteženosti posameznika za uravnoteženost podjetja je predavala tudi Margareta Ana Bole, višja fizioterapevtka z znanji in certifikati na alternativnem področju.

Po odmoru smo za okroglo mizo sedli še z direktorji in predelali, kaj menedžment pričakuje od podpore. Pogovor je vodila predsednica ZKTPSS Suzi Asfour, z njo pa so razpravljali mag. Boris Novak, generalni direktor Pošte Slovenije, Renata Kosec, podžupanja občine Domžale in Viktorija Kovačič, direktorica Waldorfskega vrtca Studenček Maribor.

ADMA prireditev 2020 je sklenila Sara Isaković, najuspešnejša slovenska plavalka, in dobitnica srebrne olimpijske kolajne na Olimpijskih igrah v Pekingu. Poleg športa je svoje poslanstvo našla v raziskovanju delovanja možganov ter dela na področju performance psihologije (psihologija optimalnega nastopanja). Z nami je delila nekaj odličnih namigov, kako izvesti optimalen nastop v stresnih situacijah in ne nazadnje, kako postati najboljša različica samega sebe. In vse to imamo namen upoštevati tudi v prihodnje – se vidimo na naslednji ADMA prireditvi!

Več fotoutrinkov na https://kongres.adma.si/

Splošni pogoji Politika zasebnosti Naložba v prihodnost

Vse pravice pridržane

Izdelava: