Melita Pediček Spindler je prejemnica nagrade ADMA ODLIČNOST LETA 2020

Polona Koštomaj, odgovorna urednica revije ADMA

”Razmišljanje je tisto, ki pripomore k dobremu odnosu z vodilnimi osebami.” (Melita Pediček Spindler)

Podjetje Planet GV in Zveza klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije sta 21. maja 2020 razglasila prejemnico nagrade ADMA ODLIČNOST LETA 2020.

Prestižno priznanje ADMA ODLIČNOST LETA, s katerim želimo izpostaviti uspešne in perspektivne posameznike, ki delujejo na področju podpore menedžmentu, je letos prejela Melita Pediček Spindler, tajnica v Vrtcu Pobrežje Maribor.

Melita Pediček Spindler je po izobrazbi diplomirana ekonomistka, ki zaključuje magisterij. Zase pravi, da se ji ob besedah, s katerimi bi se opisala, vedno znova v ospredje prikrade poklic, kariera, izkušnje, napredovanje, osebna rast. Referent, tajnik, poslovni sekretar in asistent so imena, ki jo zaznamujejo ves čas: “Osebno zelo težko položim svoje srce na odprto dlan. Zato mi ni bilo preprosto preliti svojih dosežkov in dela na papir ter jih javno deliti. Ampak, zdi se mi, da je bil pravi trenutek, da tudi jaz pokažem kaj zmorem. Lepo je dobiti potrditev, da dobro opravljaš svoje delo.”

Letošnja prejemnica nagrade pri svojem delu neposredno sodeluje z računovodsko službo in ravnateljico. Slednja je o njej povedala: »Melita sodeluje z nami že polnih deset let. Sistem uporablja za njeno delovno mesto več nazivov: od poslovnega sekretarja, tajnika do poslovnega asistenta. Zame je sodelavka, ki jo odlikujejo delovna vnema, marljivost in ljubezen do svojega poklica. In to je moč čutiti na vsakem njenem koraku.Vesela sem, da je del našega kolektiva in nadvse ponosna na osvojeni naziv, ki si ga vsekakor zasluži.«

Melita Pediček Spindler poudarja še, da je pravočasen pretok informacij nujen in osnova vsem nadaljnjim postopkom. Sledenje zakonodaji pa je predvsem v javnem sektorju vsakdanje opravilo. Veliko je sprememb in še več razlag ter navodil in nujno je izluščiti tisto pravo.

Pravi, da se v tajništvu podjetij vedno prepletajo poslovne in družabne poti ter da v gradnji kariere ni možno predvideti prav vsega. Trenutno pa na prvo mesto na lestvici večjih dosežkov v dosedanji zaposlitvi postavlja projekt zmanjšanja terjatev dolžnikov, kjer ji je uspelo doseči poplačilo več kot polovice zneskov, ki so bili zavedeni kot praktično neizterljivi. Šlo je za skorajda 120 družin ter prav toliko različnih zgodb in ljudi.

Med finalistke letošnjega izbora sta se uvrstili tudi Karmen Ručigaj iz Pionirskega doma ter Tanja Sitar, asistentska predsednika skupine Slovenijales. Zmagovalki letošnjega izbora in obema finalistkama boste v živo lahko prisluhnili na okrogli mizi Kongresa ADMA 2020, 17. do 19. septembra v Avditoriju Portorož .

Spletno razglasitev zmagovalke izbora ADMA ODLIČNOST LETA 2020, z okroglo mizo Recept za harmoničen odnos in učinkovito delo z nadrejenimi si lahko ogledate na posnetku.

Splošni pogoji Politika zasebnosti Naložba v prihodnost

Vse pravice pridržane

Izdelava: