Nabavna konferenca 2018


10. in 11. maj 2018

DNIURMINUTSEKUND

Portorož, Slovenija

GH Bernardin

NABAVA PRIHODNOSTI

Pridružite se nam na osrednjem letnem srečanju
nabavnih managerjev v Portorožu!


Nabavni managerji - 10. in 11. maja 2018 bo potekalo vaše osrednje letno srečanje - že 17. Nabavna konferenca 2018 z vedno aktualnimi temami s področja nabavnega managementa.


OSREDNJE TEMATIKE:

Vplivi globalnih trendov NA NABAVO
Upravljanje tveganj
Kontroling in analiza podatkov
Napredne tehnologije
SODOBNA ORGANIZACIJA NABAVE
Pogajanja


Shranite si datum Nabavne konference 2018 in si rezervirajte čas za udeležbo ter druženje s kolegi!

PROGRAM


 • Nabava prihodnosti: bomo strateški ali pa nas ne bo?
  Bernard Gracia, EIPM, The European Institute of Purchasing Management, Francija

 • Nakup boljšega sveta z ISO 20400!
  Karin (K.) van IJsselmuide, “ISO 20400 committee NEN – Standard body The Netherlands”, Nizozemska
 • Prihodnost nabave
  Dr. Marcell Vollmer, SAP Ariba
 • Upravljanje z nestanovitnimi blagovnimi trgi
  Søren Vammen, Kairos Commodities, DILF (The Danish Purchasing & Logistics Forum), Danska
 • Tveganja v nabavi – ali se lahko nabavnim tveganjem popolnoma izognemo, kako jih zmanjšati in hkrati ne izgubiti konkurenčnoti - primeri iz prakse
  Uroš Primožič, Helios, d.o.o.
 • PMI indeks Slovenija – sporočilna vrednost
  Uroš Zupančič, Adria Mobil, d.o.o.
 • Kako pravilno prebrati sogovornika in mu z lahkoto prodati svoje ideje?
  Edvard Kadič, strokovnjak na področju komunikacije in osebnostnega razvoja
 • Psihologija napak, ki jih delamo pri nabavnih pogajanjih
  Rudi Tavčar, MBA, dipl. psiholog, Pogajalska akademija
 • Pogajalska praksa v podjetju Arcont d.d. Gornja Radgona
  Mag. Vesna Svenšek, Arcont d.d. Gornja Radgona

Podrobnejši program bo objavljen v prihodnje.

ZAKAJ NA KONFERENCO


Vrhunska predavateljska zasedba

Svoje znanje in izkušnje bodo podelili tako tuji kot domači priznani strokovnjaki s področja nabave.

Aktualne teme

Konferenca prinaša obilo aktualnih tem s področja nabavnega managementa, najnovejše trende in primere dobrih praks.

Odlična družba

Izkoristite odlično priložnost za izmenjavo izkušenj in dobrih praksa, srečanje s kolegi in za navezovanje novih poslovnih stikov na osrednjem tradicionalnem srečanju nabavnih managerjev.

PREDAVATELJI

 
Bernard Gracia

Dekan in direktor, EIPM, The European Institute of Purchasing Management

Je soustanovitelj Evropskega inštituta za nabavo (The European Institute of Purchasing Management - EIPM). Deluje predvsem kot svetovalec za strateški management multinacionalnim družbam kot so ArcelorMittal, Axa, Bayer, DuPont, Ferrero, Michelin, Nokia, ThyssenKrupp, Valeo, Volvo…

Vodi usposabljanja in predava na konferencah po vsem svetu ter razvija raziskovalno dejavnost med različnimi univerzami in podjetji, predvsem s področja korporativnih nabavnih strategij, organizaciji nabave, ustvarjanja dodane vrednosti nabave, kompetenc in modela odličnosti.

Kot direktor EIPM je leta 1991 uvedel prvi MBA program na svetu, specializiran za nabavni management, leta 1993 pa prvo evropsko okroglo mizo za Senior Executives. Skrbel je za širjenje EIPM po vsem svetu.

V 70. letih je sodeloval pri uvajanju prvega podiplomskega programa na področju nabave na svetu (M.A.I. - Master Industrial Purchasing na Bordeaux Business School).

 
Karin van Ijsselmuide

Predsednica “ISO 20400 committee NEN – Standard body The Netherlands”

Kot predsednica nizozemskega odbora za standardizacijo ISO 20400 Trajnostna naročila zastopa interese IFPSM (International Federation purchasing and suplly management) na vseh mednarodnih srečanjih za projekt ISO-20400 2013-2017. Za ta prispevek je prejela priznanje “Resistant hero”.

Je managerka znanja in trenerka pri NEVI (Dutch Association for Purchasing and Supply management). Je strokovnjakinja za strateško nabavo, javna naročila, družbeno odgovornost organizacij in trajnostna naročila. Sodeluje v različnih nacionalnih projektih in v ta namen razvija različna orodja.

 
Dr. Marcell Vollmer

Senior Vice President, izvršni direktor za digitalno poslovanje, SAP Ariba

V družbi SAP je zavzemal različne vodilne funkcije, vključno z vlogo izvršnega operativnega direktorja za SAP Ariba, v vlogi katerega je sodeloval za zagon SAP Ariba znotraj večje skupine SAP. Pred tem je bil direktor nabave za SAP, odgovoren za globalna naročila.

 
Søren Vammen

Izvršni direktor Kairos Commodities in izvršni direktor DILF (The Danish Purchasing & Logistics Forum)

V vlogi izvršnega direktorja Kairos Commodities sodeluje pri celostni nadgradnji možnosti upravljanja s tveganji pri blagovnih nakupih v številnih vodilnih podjetjih.

Søren že skoraj dve desetletji sodeluje pri razvoju nabavne funkcije in razvoja človeških virov na področju nabavnega managementa. Bil je tudi intenzivno vključen v programe preoblikovanja nabavne funkcije v številnih globalnih podjetjih.

Ima magisterij s področja organizacijskega vedenja in psihologije na Copenhagen Business School.

 
Uroš Primožič

Direktor nabave Skupine Helios, Nabavni manager 2017

Helios je del japonskega Kansai Paint. V globalni nabavni organizaciji Kansaia je zadolžen za koordinacijo nabave v regiji EMEA (Europe, Middle East, Africa), tudi z dodatnimi zadolžitvami za nekatere surovine na globalnem nivoju.

Lansko leto je prejel priznanje Nabavni manager 2017.

 
Uroš Zupančič

Vodja projekta, Sektor Nabava, Adria Mobil, d.o.o.

Že celo profesionalno pot se ukvarja s področjem nabave. V svoji karieri je veliko časa namenil izboljšanju procesov nabave, vodenju različnih projektov odličnosti nabavne in oskrbne funkcije in implementaciji novih načinov dela in metod ter pisanju različnih člankov na temo nabave, povezovanja in vodenja.

Svoje znanje in izkušnje deli in poglablja z aktivnim sodelovanjem in udejstvovanjem v Združenju nabavnikov Slovenije, katerega strokovni član je in v imenu ZNS izračunava proizvodni Purchasing Managers Index za Slovenijo. Hkrati je urednik e.časopisa Nabavnik.si.

Študij je zaključil na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, magistrsko delo napisal s področja obvladovanja stroškov nabave s poudarkom na strateških dobaviteljih in opravil specializacijo iz nabave na Poslovni šoli Bled (IEDC).

 
Edvard Kadič

Strokovnjak na področju komunikacije in osebnostnega razvoja

V Sloveniji velja za enega najprepoznavnejših strokovnjakov na tem področju. Pogosto je vabljen kot strokovni komentator v slovenske medije, z neverbalno komunikacijo pa se načrtno ukvarja že preko 20 let. Še posebej z njeno uporabo v namene manipulacije tako v poslovnem kot zasebnem okolju.

Pogajanja, zapeljevanje, prodaja... K interpretaciji govorice telesa pristopa skozi povezovanje znanstvenih dognanj z lastnimi bogatimi izkušnjami v pogajanjih na vseh celinah sveta.

 
Rudi Tavčar

MBA, dipl. univ. psiholog, strokovnjak za pogajanja

V slovenskih in mednarodnih podjetjih vodi izobraževalne seminarje in delavnice o poslovnih pogajanjih, komuniciranju, reševanju konfliktov in kot trener programe za usposabljanje mediatorjev državah Jugovzhodne Evrope. Je avtor več kot 50 člankov in knjige Psihologija pogajanj.

Večji del svoje poslovne poti je posvetil tržnim raziskavam, marketingu in vodenju kot solastnik in direktor podjetja Gral Marketing in kasneje Gral Iteo. Sam ali prek podjetja je vodil ustanovitve ali preoblikovanje 11 podjetij.

 
Mag. Vesna Svenšek

Vodja nabave, Arcont d.d. Gornja Radgona

Ukvarja se s strateškimnačrtovanjem nabave, strateškimi pogajanji, sklepanjem pogodb in obvladovanjenabavnih tveganj. Je dobitnica priznanja Nabavni manager 2015. Leta 2009 je postala članicaNabavnega tima avstrijske poslovne skupine Containex, v lasti LKW Walterja izWiener Neudorfa v Avstriji.

Diplomirala je na Ekonomskifakulteti v Ljubljani in magistrirala na Ekonomsko poslovni fakulteti vMariboru.

V Arcont d.d. se je zaposlila 1993,kjer sedem let delala kot komercialistka zunanje trgovine, leta 2001 papostala Vodja nabave.

Leta 2010 je začela predavati naVišji strokovni šoli Ekonomske šole Murska Sobota predmet Nabava, in hkratideluje kot članica Strateškega sveta Višje strokovne šole Murska Sobota.

Vsakoletna Nabavna konferenca se z zanimivim programom - kombinacijo teorije in primerov iz praks, uvršča ob bok podobnim dogodkom v tujini. Poleg novih idej, ki jih vedno prinesemo s konference, je spoznavanje kolegov s podobnimi izzivi in izkušnjami morda še dragocenejše. Rezervacija spomladanskega termina za Nabavno konferenco je takorekoč obvezna!
Uroš Primožič Direktor nabave Skupine Helios in Nabavni manager 2017

KOTIZACIJE

FOTOUTRINKI 2017