Konji: učitelji odnosov, voditeljstva in umirjanja

Sodobni življenjski slog in nenehna povezanost s tehnologijo nas pogosto izpostavljata ekstremnim pritiskom, kar vodi v izčrpanost, praznino in nezmožnost obvladovanja situacij. Konji nas učijo, kako se povezati s svojo pravo naravo, avtentično povezati z drugimi in voditi sebe ter druge na zdrav način, tako za nas kot za delovno okolje.

Več o delavnicah

Z vašo ekipo sodelavce se nam pridružite na 6-urnem izkustvenem doživetju

Skozi interakcijo s konji in raziskovanje čredne dinamike boste pridobili vpogled v skupinsko delo, medsebojne odnose in vodstvene sposobnosti.

Učenje s konji je odlična priložnost za celosten razvoj tima, saj izboljšuje osebne in profesionalne veščine.

Naš program je prilagojen vašim potrebam in je idealen za interno izvedbo delavnic ali teambuildingov po meri.

Za povpraševanje in prijavo izpolnite spodnji obrazec ali pas nas kontaktirajte na delavnice@planetgv.si.

Zakaj je učenje s pomočjo konj lahko prava rešitev za vaš tim?

Učenje s pomočjo konj ponuja edinstvene priložnosti za izboljšanje skupinske dinamike, medsebojnih odnosov, hierarhije, vodstvenih veščin in vedenjskih vzorcev.

Čreda je oaza miru, a hkrati tudi prostor dinamike. Je kraj, kjer nas nagovarjajo podobnosti in razlike, ko primerjamo čredo s človeško družbo.

Dobili boste vpogled o tem, kako:

 • vzpostaviti (prvi) stik in ga ohranjati,
 • negovati pripadnost v odnosih,
 • sodelovati v zasledovanju skupne vizije,
 • ustvarjalno razmišljati,
 • upoštevati načela skupinske dinamike, da bi dosegli skupni cilj,
 • deliti izkušnje,
 • ustvarjati vezi in zaupanje,
 • poiskati pogum za premagovanje ovir ter
 • odmeriti čas za sprostitev.

Poleg skupinske dinamike pa nas konji učijo tudi samozavedanja, intuicije, samoumiritve, sposobnosti empatije, sproščanja in boljšega spoprijemanja s stresom.

Trije ključni elementi delavnic

 1. Izkustveno učenje: Udeleženci se učijo skozi neposredno interakcijo s konji, kar zagotavlja takojšnje povratne informacije o njihovih dejanjih in vedenju.
 2. Vodenje refleksije: Profesionalni fasilitatorji vodijo udeležence skozi refleksivne vaje za pridobivanje vpogledov iz njihovih izkušenj s konji.
 3. Metaforično učenje: Odzivi konjev na dejanja udeležencev služijo kot metafore za dinamiko na delovnem mestu, kar omogoča globlje razumevanje in uporabo naučenih veščin.

Ključni učinki delavnic

 • Izboljšana dinamika ekipe: Povečano sodelovanje, zaupanje in komunikacija med člani ekipe.
 • Razvoj vodstva: Razvoj avtentičnih vodstvenih lastnosti in čustvene inteligence.
 • Učinkovita komunikacija: Boljše razumevanje neverbalnih znakov in aktivnih poslušalskih veščin.
 • Zmanjšanje stresa: Priložnosti za čuječnost in obvladovanje stresa, kar vodi k boljšemu splošnemu počutju.
 • Prilagodljivost na spremembe: Povečana odpornost in prilagodljivost v času sprememb in negotovosti.
 • Ustvarjalno reševanje problemov: Spodbujanje inovativnega razmišljanja in sodelovalnih veščin reševanja problemov.

Struktura in vsebina

 • 9:00 – 9:45

  1

  Registracija, dobrodošlica in voden ogled posestva

 • 9:45 – 12:45

  2

  Izkustvena delavnica (delavnica je vsebinsko prilagojena vašim željam – na izbiro je 7 delavnic)

 • 12:45 – 14:00

  3

  Kosilo, evalvacija ter zaključki in vtisi

Izbirate lahko med 7 delavnicami:

1. VREDNOTE

Povezovanje, sprostitev in pregled vrednot

Za podjetja z novimi cilji in strategijami, ki želijo prenoviti svoje vrednote.

2. VODENJE

Vodstvene veščine

Za obstoječe ali nove vodje, ki želijo nadgraditi ali razviti vodstvene veščine.

3. REŠEVANJE KONFLIKTOV

Komunikacijske veščine in reševanja konfliktov

Za vse, ki želijo izboljšati komunikacijo in učinkovitost sestankov, se naučiti aktivnega poslušanja ter učinkovito dosegati ciljev.

4. OBVLADOVANJE STRESA

Obvladovanje stresa

Za time, ki zaznavajo utrujenost, povečano število bolniških odsotnosti in padec produktivnosti.

5. OBVLADOVANJE SPREMEMB

Obvladovanje sprememb

Za organizacije, ki se soočajo s spremembami, kjer se zaposleni upirajo novostim in imajo težave pri soočanju z negotovostjo

6. IZBOLJŠANJE FOKUSA

Izboljšanje fokusa

Za zaposlene, pri katerih hkratno opravljanje več nalog zmanjšuje pozornost in fokus, povzroča zamujanje rokov in vodi v neproduktivnost

7. UVAJANJE IZBOLJŠAV

Inovacije, agilnost in ustvarjalnost

Za organizacije, kjer zaposleni ne podajajo predlogov za izboljšave in so pasivni, ter za tiste, ki želijo uvajati agilne prakse in spodbujati ustvarjalnost ter inovativno razmišljanje.

Predavatelji

Metka Demšar Goljevšček

Metka Demšar Goljevšček

Metka, pedagoginja in sociologinja kulture, je svoje strokovne veščine združila z ljubeznijo do konj in se posvetila vseživljenjskemu učenju v naravi. Kot soustanoviteljica in strokovni vodja v nevladni organizaciji Nazaj na konja, razvija in vodi izobraževalne ter terapevtske programe s pomočjo konj. Prav tako koordinira centre za družine Objem in aktivno sodeluje v nacionalnih ter mednarodnih projektih, z močnim poudarkom na neposrednem delu z ljudmi.

Željka Modrej

Željka Modrej

Željka Modrej s 15 letnimi izkušnjami kot vodja kadrovskih služb v različnih podjetjih, magisterijem znanosti iz kadrovskega managementa in certificiran organizacijski in transformacijski coach zdaj vodi svoje podjetje specializirano za transformacijo organizacijske kulture Reinvent culture.Njeno strast in vir navdiha predstavljajo konji s katerimi je povezana že od otroštva. Pravi, da je njen konj njen največji življenjski učitelj. Željkino delo je usmerjeno v preučevanje in povezovanje učenj iz poslovnega in terapevtskega okolja s svetom konj ter na ta način vzpostavljanju mostu med poslovnim okoljem in svetom konj.

Mnenja udeležencev

“Če se prestavim nazaj v Cirkovce, se zavem enkratnosti dneva, preživetega na posestvu. Ko stopiš na posestvo, prestopiš nevidno mejo med zunanjim, realnim svetom in svetom konj in prijaznih ljudi, podkovanih za delo s konji in z ljudmi. Sprejem in nagovor Aleksandra Goljevška se me je iskreno dotaknil, celotna zgodba me je prepričala, da vsi tam delajo s srcem, z veliko znanja in odličnega odnosa z ljubimi konji in z udeleženci dogodka. Naša ekipa se je prepustila vodenju, konjem in naravi. Preplavil nas je mir in povezanost s konji in voditeljico Metko. V takem notranjem stanju smo lahko opazovali konje, njihove lastnosti in vedenje, nato pa videno prepoznavali pri sebi. V zadnji vaji, vodenju konja, smo se nežno in v miru povezali v vodenju in za vedno zaprli milino druženja v svoje srce.”

Majda Vodopivec, samostojna strokovna sodelavka za izobraževanje, DZ RS

“Delavnico Konji: učitelji odnosov, voditeljstva in umirjanja zelo priporočam vsem, ne glede na to ali želite osebno pomiritev, premagat strah pred konji, pridobit nek pogled vodenja, ki ga lahko prenesete v podjetje, ali samo preživeti krasen dan v naravi med konji. Ko odhajaš iz delavnice, odhajaš poln čustev, pomirjen in z novim pogledom na vodenje. Si želim še več takšnih delavnic.”

Petra Jurović, Nomago

Pišite nam

Vaši ekipi omogočite nepozabno izkušnjo z delavnicami, kjer boste preko interakcije s konji izboljšali timsko dinamiko, vodstvene veščine in komunikacijo, zmanjšali stres ter spodbudili ustvarjalnost. Za izvedbo delavnice po meri izpolnite spodnji obrazec ali pošljite povpraševanje na delavnice@planetgv.si.

Povpraševanje za delavnico