marina-lindic-nk-2024

Marina Lindič

Predsednica Združenja nabavnikov Slovenije

Marina Lindič je soustanoviteljica Združenja nabavnikov. Od leta 2003 do 2011 je bila podpredsednica Združenja in od leta 2011 dalje je predsednica ZNS.

Leta 2014 je bilo izvoljena v upravo IFPSM (International Federation for Supply Management), od leta 2017-20 je bila Zakladnik (Treasurer) IFPSM. Od leta 2020-23 je bila predsednica IFPSM.

Je soavtorica knjige Strateška nabava in Priročnika za vodjo nabave. Pri priročniku za vodjo nabave je bila tudi strokovna urednica.

Je mlada seniorka. Od leta 2016 je bila direktorica nabave za poslovno enoto Adria in za poslovno enoto Italija v Ursa Slovenija d.o.o., odgovorna za nabavo strateških investicij za celotno skupino Ursa. V Ursa Slovenija d.o.o. je bila zaposlena od leta 2005. Najprej kot direktorica Sektorja logistike, oskrbe za področje Sredozemlja in jugovzhodne Evrope. Pokrivala je področje logistike, oskrbe s surovinami, planiranja proizvodnje, skladiščenja surovin in končnih proizvodov, oskrbe kupcev za Avstrijo, Slovenijo in ostale države bivše Jugoslavije, Romunijo, Bolgarijo in Grčijo.

Do maja 2005 je bila razporejena na delovno mesto s posebnimi pooblastili in odgovornostmi kot Vodja nabave V Trimo d.d.. Področja, ki jih je pokrivala, so bila nabava materialov, storitev ter investicijskega blaga na domačem trgu in uvoz ter skladišče surovin, potrošnega materiala in carinskega skladišča. Študij je končala na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, opravila pa je tudi GMP na Poslovni šoli IEDC Bled School of Management.