Danijel Banek

Izvršni direktor, Centralna nabava, Atlantic Grupa

Danijel Banek ima več kot 20 let izkušenj na področju nabave, na katerem je za mednarodne družbe opravljal različne izvršne vloge v dobavni verigi. Od leta 2008 deluje kot izvršni direktor za centralna naročila hrvaške Atlantic Grupe. Preden se je pridružil Atlantic Grupi, je delal pri mednarodnih družbah Lesaffre Group in Pliva.
Predava na več hrvaških poslovnih šolah, na katerih poučuje o osnovah nabavne in dobavne verige. Nastopa tudi na številnih hrvaških in mednarodnih nabavnih konferencah in srečanjih. Danijel je tudi podpredsednik Hrvaškega združenja nabavnikov.
Za svoj prispevek k razvoju nabavne stroke je Danijel leta 2013 prejel nagrado Garner-Themoin, ki jo podeljuje Mednarodna zveza za vodenje nabave in oskrbe (International Federation of Purchasing and Supply – IFPSM), leta 2015 pa je Evropski inštitut za vodenje nabave (European Institute of Purchasing – EIPM) njegovo ekipo nagradil s priznanjem Petra Kraljića za odličnost kot nabavno organizacijo leta. Leta 1995 je diplomiral iz živilske tehnologije na Univerzi v Zagrebu.

Tema govora

Človeški faktor v nabavi, pripravljen na prihodnost!