• 13:30

  Sprejem in registracija

 • 14:00

  Aktivacija za koncentracijo

  V sodelovanju s Fitcorp
 • 14:20

  Otvoritev HR&M konference

  HR&M konferenco 2022 bosta otvorila Peter Ribarič, odgovorni urednik HR&M revije in direktor Planet GV ter Polona Koštomaj, poslovna direktorica Planet GV

14:30 – 16:00 POGUM, ZAVEST IN PREPRIČANJE

 • 14:30

  S spremembami do novih možnosti: Kako uporabiti pogum, zavest in prepričanje za nadgradnjo vodenja v podjetju?

  Žana Goić Petričević, Bold Leadership Coach & Consultant
  Prikaži več

  Vsi ljubitelji enostavnih poti in načinov delovanja ter vodenja so se danes znašli v precej nezavidljivem položaju. Linearna pot do cilja pravzaprav ne obstaja več. Dandanes se moramo ves čas prilagajati novostim in izzivom, ki so pred nas postavljeni praktično vsak dan. Nič drugače ni pri samem načinu vodenja. Vse to nas kot vodje sili, da se razvijamo. S tem pa moramo biti pripravljeni pogumno sprejeti tudi vse novosti in spremembe, ki pridejo z delom.

 • 15:30

  V medgeneracijski slogi je moč

  Sodelujoči:
  – Katja Rihar Bajuk, generalna direktorica Direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela, Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti
  – Urban Krajcar, odgovorni vodja projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo
  – Simona Torkar Flajnik, vodja službe Kadrovski sektor/Izobraževanje in razvoj kadrov v podjetju Krka
  Moderator:
  – Peter Ribarič, odgovorni urednik HR&M revije in direktor Planet GV
  Prikaži več

  Kljub temu da je večgeneracijsko delovno okolje postalo nekaj povsem običajnega, lahko tu in tam še zmeraj začutimo zadržanost med generacijami, ki k delu in reševanju izzivov pristopajo vsaka zase. V okviru projekta Vsi zmagujemo, ko sodelujemo se bo letos na konferenci HR&M odvila okrogla miza, kjer bomo spregovorili o medgeneracijskem sodelovanju v delovnem okolju in izzivih, s katerimi se na tem področju srečujemo. Govora bo tudi o medgeneracijskih stereotipih, ki lahko negativno vplivajo na skupno delovanje generacij in o tem, kako jih premagati.

 • 16:00

  Odmor za kavo

16:30 – 18:00 HR&M PROJEKT LETA

 • 16:30

  Izkustvo mogočega ob letu osorej

  Sodelujoči:
  – Mateja Geržina, izvršna direktorica za ravnanje z zaposlenimi, Zavarovalnica Triglav
  – Nina Pandel Košir, Outbrain
  – Anu Kahuna, vodja programa, Zavod Sopotniki
  Moderator:
  – Peter Ribarič, odgovorni urednik HR&M revije in direktor Planet GV
  Prikaži več

  V pogovoru z gosti iz Zavarovalnice Triglav, podjetja Outbrain (predhodno Zemanta) in Zavoda Sopotniki, ki so prejeli nagrado za HR&M projekt 2021, bomo govorili o sedanjem stanju njihovih zmagovalnih projektov in pridobljenih izkušnjah. Dotaknili se bomo izkustva mogočega in postavljanja smelih ciljev, izzivov uspešnega vodenja projektov in priložnosti razvoja HR.

 • 17:00

  Finalisti se predstavijo

  Prikaži več

  HR&M konferenca vsako leto postreže s predstavitvijo HR&M projektov, ki predstavljajo dobre in učinkovite prakse pri ravnanju z ljudmi pri delu, najboljše med njimi pa tudi nagradi. V sklopu HR&M konference se nam bodo tudi letos predstavili finalisti izbora za HR&M projekt leta.

 • 18:10

  Odmor

19:00 – 21:00 SVEČANA RAZGLASITEV ZMAGOVALCEV HR&M PROJEKTA LETA Z GALA VEČERJO

 • 19:00

  Razglasitev zmagovalcev izbora HR&M projekt leta

 • 19:30

  Svečana večerja

 • 20:30

  Arty Party: Od praznega platna do končne slike

  Vasja in Špela, akademsko izobražena umetnika in ustanovitelja ARTY PARTY slikarskih zabav
  Prikaži več

  Si predstavljate, da imate doma na steni svojo sliko na platnu? In, da vam je to uspelo brez kakršnih koli slikarskih izkušenj? Arty Party ni tista tipična likovna delavnica. Razen, če ste pri učitelju likovne vzgoje lahko imeli tudi kozarček vina. Izgovor, da ste “ANTITALENT” ne šteje. Špela in Vasja vas bosta vodila po korakih, od praznega platna do končne slike. In zakaj otrokom slika vedno uspe? Ker se zabavajo.
  In tak bo tudi naš Arty Party. Svojo umetnino pa boste na koncu lahko odnesli tudi domov.

9:00 – 10:30 AGILNO V SPREMEMBE

 • 7:00

  Jutranji trening za prebuditev

  V sodelovanju s Fitcorp
 • 9:00

  Uvajanje sprememb: agilnost kot vaš univerzalni ključ

  Mateja Tišler, direktorica upravljanja s kadri v Ljubljanskih mlekarnah in Peter Dolenc, Prosci inštruktor upravljanja sprememb
  Prikaži več

  Osvetlili bomo faze procesa uvajanja velikih sprememb skozi strukturiran proces po metodi Prosci ADKAR. Gre za k rezultatom usmerjen pristop k upravljanju sprememb, ki temelji na preprosti resnici: spremembe v celotnem podjetju se dogajajo pri eni osebi naenkrat. Soočili bomo dobre prakse v Ljubljanskih mlekarnah na področju uvajanja sprememb s priporočili vključevanja zaposlenih, komunikacijo ter podporo managementa. Predstavili bomo strategije in orodja za vodenje posameznikov skozi spremembe, kot so na primer uvedba novega informacijskega sistema, sprememba kulture vodenja ali pripojitev k drugi organizaciji. Demonstrirali bomo metode premagovanja ovir na poti sprememb. Govorili bomo o aktivnostih in ključni vlogi agilnega HR, ki ga ima pri implementaciji spremembe organizacijske kulture.

 • 10:30

  Odmor za kavo

10:45 – 12:15 URESNIČIMO CILJE

 • 10:45

  Uresničimo cilje

  Tone Stanovnik, ustanovnik in generalni direktor Špice ter Borut Bolčina, ustanovitelj in generalni direktor TeamPoolz
  Prikaži več

  Kako poskrbite, da vizijo vašega podjetja pretvorite v oprijemljive rezultate? Sistem OKR (Objectives and Key Results) organizacijam in podjetjem pomaga opredeliti cilje in jim tudi slediti. OKR mora biti zastavljen merljivo, pregledno in tudi ambiciozno, da lahko z njegovo pomočjo dosegamo želene rezultate. Da povečamo možnost uspeha z OKR načinom ciljnega vodenja, je potrebno sprejeti tudi nekaj dogovorov. Nekatere od njih bomo spoznali v okviru predavanj na konferenci HR&M. Med drugim si bomo odgovorili na vprašanje kakšna je vloga kadrovskih vodij in kako se izogniti usodnim pastem, ki pokopljejo naš dobronamerni plan. Metodologijo bomo spoznali iz čisto operativnega vidika, prejeli pa boste tudi realne izkušnje iz podjetja Špica International, kjer v žaru fokusiranja na časovno odmerjene visoko zastavljene cilje radi malce šaljivo rečejo tudi “Obetavni cilji in Ključni Rezultati«.

 • 12:15

  Odmor za kavo

12:30 – 13:30 Z MISELNOSTJO NAD NEGOTOVOST

 • 12:30

  Trajnostni koraki za dobrobit zaposlenih

  Andreas Enneking, HR izvršni svetovalec za srednjo in vzhodno Evropo, SAP
  Prikaži več

  Trajnostno upravljanje s kadri postaja prednostna točka na dnevnem redu vsakega CHRO. Tako bo tudi ostalo, saj to ni zgolj kadrovska tema, temveč tudi tema vezana na kapitalske trge. Na zanimivem predavanju boste izvedeli, kaj poganja trajnostni HR, pogovarjali pa se bomo tudi o tem, kako lahko omenjene prakse preslikate v svoj day2day model poslovanja.

 • 13:10

  Kaj nas nedavne krize naučijo o vlogi vodenja?

  Norbert Hoelzl, ustanovitelj Leadbacker
  Prikaži več

  Skozi zadnje krize smo lahko opazili različne pristope k vodenju. Pa so vsi enako učinkoviti? Da bi uspešno premostili izzive, ki nam jih postreže vsakdan, vodenje timov v podjetju ne more biti zgolj centralno, pač pa moramo poskrbeti za to, da bodo vodje posameznih timov natančno seznanjeni z idejo in željami centralnega vodstva ter nam tako pomagali pri implementaciji ideologije in ciljev v posamezne enote podjetja. Prav zaradi novega pristopa se morajo vodje podjetij velikokrat vprašati, kako stopiti korak naprej. Kaj so pripravljeni pri sebi spremeniti in katere prakse pustiti za seboj?

 • 13:45

  Refleksija izkustva mogočega

 • 14:00

  Kosilo – izkustvo mogočega

 • 14:45

  Zaključek konference

Letošnji moderator

David Urankar

David Urankar je televizijski voditelj, ki ga lahko spremljate v oddaji Dobro jutro, Slovenija in v avtomobilski oddaji Avtomobilnost na nacionalni televiziji. V slovenski knjigi rekordov je zapisan kot prvi voznik boba v državni reprezentanci, s katero je 5 sezon nastopal v evropskem in ameriškem pokalu. Mednarodno je prepoznaven tudi po številnih reklamnih kampanjah, med njimi so Adidas, Mercedes-Benz, Vaseline, Jaguar … in tudi najnovejša za Philips, ki jo trenutno lahko ujamete na vaših malih ekranih ter na Instagramu …