• 13.30

  Sprejem in registracija

VODENJE K MOGOČEMU

 • 14.30

  Formule uspeha za tekoče stoletje

  prof. dr. Andrej Vizjak, AV.consulting
  Prikaži več

  Pandemija je dokazala, da potrebujejo podjetja nove modele vodenja in s tem tudi nov način podpore upravljanja s strani kadrovske funkcije, saj ustaljene prakse v času negotovosti niso učinkovite. V Sloveniji se je tradicionalnemu korporativnemu upravljanju, ki smo ga vajeni iz državnih podjetij in podružnic mednarodnih korporacij, v zadnjih dvajsetih letih pridružilo še podjetniško upravljanje v družinskih podjetjih. Ta se odlikujejo s fleksibilnostjo in odločnostjo vodstva, medtem ko imajo za razliko od veliko bolj urejenih slovenskih državnih podjetij in mednarodnih korporacij še relativno nerazvito kadrovsko funkcijo. Ravno uspeh družinskih podjetij pa postavlja v pozitivno luč »nepotizem«, ki ga je korporativni svet tradicionalno odklanjal, čeprav se ravno v časih krize sorodniške vezi pokažejo kot najbolj zanesljive.

 • 15.10

  Vodstvo in HR skupaj za krmilom

  Jasmina Ridzi, Amitas
  Prikaži več

  Ste opazili, da vodje in kadrovski strokovnjaki govorijo dva različna jezika in se pogosto ne razumejo? Kako zagotoviti, da sporočila ne bodo izgubljena v prevodu? Opažate, da imajo kadrovski strokovnjaki mnogo koristnih idej za izboljšave, a se le redke izvedejo v praksi? Kako zagotoviti izvedbo kadrovskih projektov? Ali vaše vodstvo želi strateški HRM, a jih moti, če jih kadrovski strokovnjaki »silijo«, da sodelujejo v strateških kadrovskih procesih?

  Razmerje med vodstvom in kadrovsko funkcijo je zapleteno zaradi treh glavnih razlogov. Dobra novica je, da lahko rešimo vse izzive. Očitno se to ne bo zgodilo čez noč, vendar pa lahko za začetek obe strani naredita nekaj preprostih korakov. Izvedeli bomo, kako lahko vodstvo in kadrovska funkcija skupaj sedita za krmilom na poti uspeha.

 • 15.40

  Sodobni voditelj kot superjunak

  Anisa Faganelj, AMZS
  Prikaži več

  Vodenje z zgledom, razumevanje potreb, avtentičnost, vključevanje, poslušanje, prilagodljivost, prepoznavanje talentov … in na drugi strani strateška usmerjenost, produktivnost, zavzetost, spodbujanje poslanstva. So to supermoči, brez katerih danes ni uspešnih vodij? Gre le za zasledovanje idealov in iskanje superjunakov ali gre predvsem za poskušati biti najboljša verzija sebe? Zase in za druge? Strmenje k napredku, razvoju in izboljševanju začenjamo pri sebi in z zgledom, preko tega pa z ustvarjenim odnosom vplivamo na druge. Ni enotnega recepta, ni enotnega odgovora, so le usmeritve. Dve izmed njih sta »spreminjajmo se, dokler se spreminjamo na bolje” in »več poslušajmo, manj govorimo.«

 • 16.00

  Odmor za kavo

OSAMLJENOST IN IZGORELOST

 • 16.30

  Psihična kondicija zaposlenih je naloga delodajalca

  Aleš Kranjc Kušlan, Ekvilib inštitut
  Prikaži več

  Ko govorimo o kondiciji, bodisi fizični ali psihični, je potrebno določiti, o čem govorimo.
  Imeti kondicijo pomeni biti prilagojen na določene pogoje ali okoliščine. Kondicija z drugimi besedami pomeni tudi “biti pripravljen“, da izvršimo nalogo, poslanstvo, za katero smo bili poklicani oz. smo se odločili. Na primer: preteči neko traso, diplomirati, uspešno končati projekt, shujšati za 5 kg, biti starš, biti vodja … V statičnem svetu je popolna kondicija dosegljiva, a ker živimo v zelo dinamičnem svetu, pomeni „biti fit“ dinamično stanje biti.

  Kaj potrebujemo za ohranjanje in krepitev naše psihične kondicije? Odgovor na to bomo iskali tudi s pomočjo konceptov „Total fitness“ ameriške vojske ter „Compassionate Inquery“ Mateja Gaborja.

 • 17.00

  Destigmatizacija duševnega zdravja v praksi

  Maruša Mežek, Novartis
  Prikaži več

  Vloge, ki jih imamo v življenju so zelo različne; smo vodje, zaposleni, partnerji, prijatelji, očetje, matere, hčere, soigralci, sosede. Ko v odnosih ni vse harmonično – in kdaj v resnici sploh je? – se pojavi stres. Takrat nekateri postanejo bolj razdražljivi, bolj zaskrbljeni, drugi postanejo bolj odmaknjeni, depresivni, utrujeni. O resničnih občutkih ni lahko govoriti, vprašanje torej je, kako pomagati? Kako kot organizacija lahko ponudimo vsebine in orodja ter zagotovimo okolje, v katerem lahko posameznik čas, znanje in energijo posveti delu? Izvedeli bomo, kako ozavestiti spremembo vedenj, kako deliti izkušnje in opolnomočiti ljudi, da niso sami, ob tem pa ustvariti kulturo pomoči, sodelovanja in spoštovanja ter destigmatizirati določene oblike vedenj, ki pogosto zavirajo napredek posameznika tako na osebni kot poslovni ravni.

 • 17.30

  Iskanje resnične pripadnosti v svetu osamljenih

  Katarina Veselko, O. K. Consulting 
  Prikaži več

  Osamljenost ni pojav epidemije, je pa imela epidemične razsežnosti že pred njo. Še nikoli nismo bili tako “povezani”, a hkrati tako razdvojeni. Vpeti smo v mehurčke z ljudmi, ki mislijo podobno kot mi, a se vendar počutimo same. Sodobne oblike “plemena”, naše organizacije, ne uspejo prebujati v nas občutka resnične pripadnosti. Od nas pričakujejo, da se “vklopimo” – vklapljanje pa je glavna ovira do resnične pripadnosti. Vklapljanje zahteva, da spremenimo to, kar smo. Pripadnost zahteva, da smo to, kar smo. Kako naj organizacija postane prostor, v katerem je za vsakogar od nas varno, da obstaja v celoti? Kaj pridobimo, če krepimo medsebojno zaupanje in spodbujamo kulturo poguma?

 • 18.00

  Zaključek 1. dne

 • 20.30

  Večerno druženje z glasbenima gostoma

  pevka Tjaša Fajdiga in pianist Lovro Frelih

TRAJNOSTNI HR

 • 9.00

  Ravnovesje med dobrobitjo za podjetje in zaposlene

  Barbara Modic, Sila & Modic Consulting 
  Prikaži več

  Če so naša prizadevanja usmerjena v trajnostno prihodnost, potrebujemo voditelje, ki bodo koncept ponotranjili. Takšne, ki znajo uravnavati številne konfliktne interese različnih deležnikov in stremeti k takšnemu razvoju, ki bo uravnoteženo upošteval ekonomski, družbeni in okoljski pogled ter razumel, kako ustvariti varno okolje in ustvarjalno kulturo z namenom, da dosežemo kar največjo dobrobit tako za zaposlene kot za podjetje. Kje je meja za pravice zaposlenih? Do kam sežejo zavzetost pri delu in neformalni pristopi? Kaj naj naredi vodja, ko je treba celo ekipo aktivirati čez noč?

 • 9.30

  Sledilec ali soustvarjalec? Vprašanje odločitve!

  Tanja Mohorič, Hidria
  Prikaži več

  Podjetja se morajo ves čas prilagajati spremembam trga in poslovnega okolja. Evropski zeleni dogovor je podjetja v avtomobilski industriji soočil z največjo zahtevo po preobrazbi v zadnjih 100 letih. Pred industrijo je obvezen prehod na brezogljično mobilnost. Kako se spopasti s takimi izzivi in vključiti vse sodelavce? Ključno je poznavanje trendov, ki vplivajo na bodoče poslovanje podjetja. Odločitve, ki temu sledijo, vplivajo na vse vidike poslovanja – od razvojnih projektov do investicij, od uvajanja novih tehnologij do iskanja novih znanj in izgradnje novih kompetenc. S tem pa tudi do strategije na področju zaposlovanja in razvoja kadrov.

 • 10.00

  Samovodena organizacija = trajnostna organizacija

  Nina Pozderec, Switch to eleven
  Prikaži več

  “Če boste gradili piramide, pričakujte v njih mumije.” (Ricardo Semler)
  Kako lahko navkljub hierarhični, piramidni strukturi podjetja začnete kreirati okolje, ki podpira in osvobaja potencial zaposlenih ter spodbuja avtonomijo in prevzemanje odgovornosti? Kako lahko začnemo počasi rahljati hierarhične strukture? Pri transformaciji v trajnostno, v prihodnost naravnano organizacijo, ki sledi svojemu poslanstvu, ima eno izmed ključnih vlog ravno HR. Predstavljeni bodo primeri progresivnih organizacij, kjer so določene naloge HR oddelkov razpršene med vse zaposlene. Izvedeli boste, kako izgleda rekrutiranje kandidatov, kako skrbijo za razvoj in zavzetost zaposlenih ter za organizacijsko kulturo.

 • 10.30

  Odmor za kavo

SVET KOT NOVA PISARNA

 • 11.00

  Naslednja velika prelomnica je hibridno delo. Smo pripravljeni?

  Juanita Peter, Microsoft
  Prikaži več

  Microsoft je nedavno predstavil svoj indeks delovnih trendov za leto 2021, s katerim obeležuje obdobje množičnega dela na daljavo. Indeks, ki izpostavlja najpomembnejše trende, izzive, pričakovanja in spodbude, ki bodo oblikovali prihodnost dela, temelji na ekskluzivnih raziskavah in strokovnih vpogledih, ki jih bodo vodje nujno potrebovali pri razvoju naslednjih faz dela. Bo uspešen prehod na hibridno delo odvisen od sprejemanja t. i. hibridnega paradoksa in kaj je to? Kako izboljšati skupinsko povezanost, kako zagotoviti vključenost vseh zaposlenih in zakaj je podpora vodij pri tem novem načinu dela še pomembnejša? Katera ključna spoznanja bi morali sprejeti za zares uspešen prehod na hibridno delo?

 • 11.30

  Inovativno upravljanje delovne sile in talentov v javnih upravah

  Peter Pogačar, Ministrstvo za javno upravo
  Prikaži več

  Dosledna in skladna uporaba praks ravnanja s talenti je v javnih upravah držav OECD redka. Uporaba orodij za ravnanje s talenti je za namene strateške rabe premalo raziskana in implementirana – še posebej v kontekstu starajoče se delovne sile, ki je posebej značilna v javnih upravah. Nekatere javne uprave uporabljajo številna orodja za ravnanje s talenti, za kar najboljši izkoristek večgeneracijske delovne sile pa obstaja več možnosti za povezovanje teh orodij s strategijami razvoja človeških virov. Podatki, zbrani v še neobjavljeni študiji, kažejo, da čeprav sta praksa obvladovanja talentov in upravljanja s starostjo del večine evropskih javnih uprav, obstaja prostor za strateško povezovanje ad-hoc postopkov in načinov ravnanja z zaposlenimi v javni upravi. Pogledali bomo, kateri so to.

 • 11.50

  Zapeljevanje in dvorjenje zaposlenim se nikoli ne konča

  Rado Daradan, Hooray Studios
  Prikaži več

  Svet se spreminja, s tem pa tudi poklici, ki postajajo vedno bolj fluidni. Delodajalci potrebujejo osebo, ki združuje v sebi več poklicev, toda, ali se ta pričakovanja v praksi tudi izpolnijo? Kako se znajti v mednarodnem bazenu kadrov in privabiti v podjetje najboljše ljudi? Kje jih sploh poiskati in kako jih kontaktirati? V podjetju Hooray Studios, ki izdaja slavne knjižne uspešnice Mali junaki, pravijo, da gre za dvorjenje in zapeljevanje zelo podobno tistemu v romantičnem razmerju. Če želimo, da se ne konča, z dvorjenjem ne smemo prenehati. A kaj je tisto, ki zares šteje, tako na delovnem mestu kot tudi v osebnem razmerju? To je dobra vsebina, pravijo Mali junaki, ki so v le nekaj letih uspeli ustvariti več deset milijonov evrov vreden posel z ekipo, ki šteje že 120 ljudi.

 • 12.10

  Idealno zasnovano delovno mesto

  David Oštir, Camac Space
  Prikaži več

  Delovni prostor mora v današnjem času postati destinacija, saj v njem preživimo tretjino svojega dneva, zato je pomembno, da nas pri tem podpira. Pisarne morajo biti pametne in trajnostno naravnane, saj tako optimalno podpirajo delavce in okolje. Pri tem se velikokrat spopadamo z izzivi prenašanja znanja in onboardinga ter vprašanjem, kako to navigirati v vedno bolj hibridnem okolju. Kakšne so možne rešitve in katere so najpomembnejše smernice?

 • 12.30

  Odmor za kavo in pogostitev

 • HR&M projekt 2021
 • 13.15

  HR&M pogovor: Izkustvo mogočega

  Prikaži več

  Govorili bomo o postavljanju smelih HR ciljev, izzivih uvajanja HR&M projektov in HR priložnosti v prihodnosti. V pogovoru bosta sodelovali Katarina Primožič Ramoveš, NIL, vodja zmagovalnega projekta “Talent Lab” v kategoriji malih in srednjih podjetij, in Mateja Panjan, Danfoss, vodja zmagovalnega projekta “Talent Cloud” v kategoriji velikih podjetij. Pogovor bo vodil Peter Ribarič, odgovorni urednik revije HR&M.

 • 3
 • 13.35

  Predstavitev finalistov in razglasitev zmagovalca

 • 14.45

  Zaključek 2. dne

Letošnji moderator

David Urankar

David Urankar je televizijski voditelj, ki ga lahko spremljate v oddaji Dobro jutro, Slovenija in v avtomobilski oddaji Avtomobilnost na nacionalni televiziji. V slovenski knjigi rekordov je zapisan kot prvi voznik boba v državni reprezentanci, s katero je 5 sezon nastopal v evropskem in ameriškem pokalu. Mednarodno je prepoznaven tudi po številnih reklamnih kampanjah, med njimi so Adidas, Mercedes-Benz, Vaseline, Jaguar … in tudi najnovejša za Philips, ki jo trenutno lahko ujamete na vaših malih ekranih ter na Instagramu …