vojko-flis-ZRF-2024

Prof. dr. Vojko Flis, dr. med.

Direktor Univerzitetnega kliničnega centra Maribor

Je direktor UKCM, dolga leta je opravljal delo predstojnika Oddelka za žilno kirurgijo UKCM in strokovnega vodje Kirurške klinike UKCM. Je redni profesor na Medicinski fakulteti v Ljubljani.

Že med specializacijo se je usmeril v žilno kirurgijo. Po specializaciji je kot raziskovalec sodeloval v številnih raziskovalnih projektih. Pod njegovim vodstvom je Oddelek za žilno kirurgijo UKCM uvedel vse sodobne kirurške postopke iz širokega področja žilne kirurgije vključno s tumorsko kirurgijo velikih žil (arterij in ven) in otroško žilno kirurgijo.

Izpopolnjeval se je v številnih tujih centrih (Texas Heart Institute v ZDA, Charing Cross v Angliji, ipd.). Je član Evropskega združenja za žilno kirurgijo (ESVS), Svetovnega združenja za kardiovaskularno kirurgijo (ISCVS) in svetovnega združenja za hepato-biliarno kirurgijo (HPBS). Je mentor pri Zdravniški zbornici Slovenije. Leta 2002 je končal delavnico za inštruktorje univerzitetnega medicinskega PBL pouka, ki ga je organizirala Harwardska medicinska fakulteta iz Bostona. Poleg tega se ukvarja tudi s področjem med medicino in pravom in je med soustanovitelj rednih letnih srečanj Medicina in pravo v Mariboru. Sodeloval je tudi v projektni skupini, ki je ustanovila Medicinsko fakulteto v Mariboru.

POTREBNO JE ZNANJE. KAKŠNO ZNANJE?