Kaj je Zlati kamen?

Konferenca Zlati kamen je vsakoletno srečanje deležnikov s področja lokalne samouprave. Tu se srečujejo predstavniki lokalnih skupnosti, gospodarstva in vlade. Dogodek je namenjen vsem, ki vodijo in upravljajo občine in delujejo v javni upravi in javnih ter zasebnih podjetjih, ki sodelujejo in spremljajo razvoj občin. Je edini dogodek, ki je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku slovenskih občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen.

Konferenco Zlati kamen bogatijo preddogodki, ki ponujajo še več povezovanja in izmenjave dobrih praks. Čakajo nas štirje 45-minutni Zlati pogovori, kjer bodo predstavniki lokalnih skupnosti in strokovnjaki z različnih področjih analizirali in komentirali različne priložnosti, trende in primere dobrih praks. Potekali bodo vsak torek ob 14. uri od 25. januarja do 22. februarja 2022.

Konferenco Zlati kamen 2022 sestavljalo trije dnevi Zlatih vsebin: 1., 8. in 15. marec 2022. To je edini dogodek, ki je hkrati tudi vrhunec večmesečnega raziskovalnega dela o razvojnem napredku občin v sklopu raziskovalnega projekta in izbora Zlati kamen. Slavnostni zaključek s podelitvijo nagrad bo potekal v torek, 15. marca 2022, v hotelu Four Points by Sheraton Ljubljana Mons, lahko pa ga boste spremljali tudi prek spleta.

Kaj pridobite z udeležbo?

Informacije o evropskih sredstvih za trajnostno tranzicijo in informacije o trajnostni mobilnosti, samooskrbnosti in uporabo lokalnih virov.

Vpogled v ekonomiko trajnostnega razvoja oziroma kako z zelenim in digitalnim ustvariti dodano vrednost.

Izkušnje lokalnih skupnosti s spremembami in informacije, kakšni lokalni projekti se ustvarjajo in kakšni so trendi.

Vpogled v prakse ravnanja lokalnih skupnosti ob naravnih nesrečah.

Organizacijski odbor

Peter Ribarič

Direktor Planet GV

peter@planetgv.si

Polona Koštomaj

Poslovna direktorica Planet GV

polona@planetgv.si

Merima Nuhanović

Skrbnica za občine

01 30 94 415
zlatikamen@planetgv.si

Ana Zupan

Vodja projekta

01 309 44 38

zlatikamen@planetgv.si

Programski svet

Peter Ribarič

Direktor Planet GV

Polona Koštomaj

Poslovna direktorica Planet GV

Robert Mulej

Glavni urednik projekta Zlati kamen

Pija Kapitanovič

Programski koordinator

Organizatorji dogodka