Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2017


5. in 6. april 2017

7. april - ogled dobrih praks


Portorož, Slovenija

GH Bernardin

Digitalizacija - danes konkurenčna prednost,

jutri pogoj za obstoj

Hvala vsem, ki ste se nam v dneh od 5. do 7. aprila 2017 pridružili na 5. mednarodnem poslovno-logističnem kongresu Oskrbovalne verige v znanosti in praksi 2017. Več kot 150 se vas je zvrstilo v treh dneh. Hvala vsem za odlično vzdušje in energijo.

Pravijo, da je naš največji poraz rutina. Spremenite jo v kreativo. Z energijo, ki ste jo dokazali na kongresu, verjamemo, da to zmorete. In dobre ideje so vredne več, kot si lahko mislite. V upanju, da se je kakšna dobra ideja porodila tudi ob našem druženju, vas do prihodnjega srečanja lepo pozdravljamo.

Organizatorja


Gradiva s kongresa

Udeležencem so na voljo prezentacije s kongresa.

Nimate gesla? Pišite nam.

Nagrade

V okviru kongresa sta bili s strani Slovenskega logističnega združenja podeljeni tudi priznanji za življenjsko delo na področju logistike in častno priznanje logist leta.

LOGIST LETA 2016

Slovensko logistično združenje s svojimi aktivnostmi želi spodbujati logistiko ter njene aktivnosti in tako prispevati h konkurenčnosti podjetij in celotnega slovenskega gospodarstva. Tovrstna krepitev in spodbujanje razvoja logistike v Sloveniji sta v veliki meri posledica aktivnih in prizadevnih posameznikov. Zato je prav, da prepoznamo te posameznike, njihove dosežke in jih za to tudi nagradimo ter predstavimo širši javnosti.

Temu je namenjeno priznanje LOGIST LETA. To je častno priznanje najuspešnejšemu slovenskemu logistu, ki je s svojim znanjem in delom v preteklem letu dosegel izjemne dosežke na področju logistike.

V letu 2017 je bil odprt že 12 razpis - za priznanje "Logist leta 2016". Priznanje je šlo v roke direktorju logistike v TPV-ju, Damjanu Zupančiču. Čestitamo!

Logist leta 2016

Igor Žula, predsednik SLZ, Damjan Zupančič, direktor Logistike, TPV, d.o.o., dr. Bojan Rosi, predsednik Odbora za izbor Logist leta

Več o priznanju, dosedanjih dobitnikih in kriterijih za izbor >>>

PRIZNANJE ZA ŽIVLJENJSKO DELO NA PODROČJU LOGISTIKE

Priznanje za življenjsko delo na področju logistike se podeljuje za dosežke v preteklosti in je bilo letos podeljeno tretjič.
Letošnje priznanje je prejel dr. Livio Jakomin.

Priznanje za življenjsko delo na področju logistike

Rok Svetek, direktor Adria Kombi (dobitnik priznanja za življenjsko delo leta 2014), Igor Žula, predsednik SLZ, dr. Livio Jakomin,
Janko Pirkovič (dobitnik priznanja za življenjsko delo leta 2015), dr. Bojan Rosi, dekan Fakultete za logistiko Univerze v Mariboru

Fotou3nki

O kongresu so povedali ...

Marjan Trobiš
Marjan Trobiš
Direktor, Boxmark Leather, d.o.o.
"Vsako podjetje največ pozornosti posveča izdelavi in kakovosti svojega izdelka. Ker pa trg postaja vedno bolj globalen, vse več pozornosti namenjamo tudi temu, da so poti do kupca čim krajše, hitrejše in varne. S tem pridobimo dodatni čas za proizvodnjo kot tudi prihranimo denar, ki ga namenimo za to pot."
Marjan Bezjak
Marjan Bezjak
Lastnik F.A. Maik skupina d.o.o. in Logist leta 2015
"Logistični kongres je pomemben mednarodni dogodek, ki vsako leto informira gospodarstvo in logistična podjetja o najbolj aktualnih logističnih in drugih povezanih temah. Skrbno izbrani najboljši strokovnjaki predstavljajo strokovne prispevke in jih povežejo s primeri dobrih praks, kar je največja dodana vrednost kongresa. Udeležba na kongresu pa ni pomembna samo iz tega vidika, temveč tudi iz vidika druženja in iskanja priložnosti za poslovna sodelovanja."
Mag. Ernest Gortan
Mag. Ernest Gortan
Predsednik uprave , Intereuropa, d.d.
"Logistični kongres je postal uveljavljen in mednarodno prepoznaven dogodek v regiji, na katerem se prepletajo tako različne logistične prakse kot tudi akademska znanja. Menim, da udeležba na kongresu predstavlja odlično priložnost za prenos dobrih tako domačih, kot tudi mednarodnih praks ter vzpostavitev sodelovanja med različnimi akterji vzdolž oskrbovalne verige. Prepričan sem, da lahko udeleženci, na podlagi izmenjave različnih izkušenj s področja logistike, oblikujejo koristne predloge pri reševanju vsakodnevnih problemov v logistiki."
Robert Ljoljo
Robert Ljoljo
Direktor Nabave / NPS predstavnik za Slovenijo / Novartisove poslovne storitve, Lek, d.d.
"Takšni dogodki, kjer se na enem mestu zbere veliko strokovnjakov, tako iz gospodarstva kot tudi izobraževalnih ustanov, so vedno priložnost za spoznavanje novosti. Zame osebno je to odlična priložnost pobegniti iz vsakdana operativnih skrbi in dati inovativnosti prosto pot. Če se med vsemi razgovori in srečanji utrne vsaj ena ideja, ki jo lahko prenesemo v prakso v naših delovnih okoljih, potem se investiran čas povrne zelo hitro."
Aleš Lampret
Aleš Lampret
Vodja logistike in Logist leta 2014, Kemofarmacija, d.d
"Že leta predstavlja logistični kongres enega od stebrov strokovnega druženja, katerih se udeležujem v Sloveniji, kot tudi mednarodno. Kongres vključuje vsako leto najbolj aktualne teme s področja logistike, kot tudi vpliva na ostale poslovne funkcije družb. Skrbno izbrane teme vključujejo tako teoretična kot praktična znanja. Na njem je mogoče s priznanimi domačimi, kot mednarodnimi strokovnjaki iz akademskega in gospodarskega sveta izmenjati izkušnje ter ideje. Izpostavil bi pa tudi zorni kot druženja in mreženja, kjer se v sproščenem vzdušju porajajo, tako nove poslovne priložnosti, kot tudi tkejo dolgoročne poslovne in prijateljske vezi."
Robi Košir
Robi Košir
Direktor, BTC, Poslovna enota Logistični center
"Mednarodni logistični kongres vsako leto združuje gospodarstvo in ostale logistične institucije. Pozornost namenja najbolj aktualnim logističnim temam. Cilj kongresa je povezovanje teoretičnih modelov z dobrimi praksami, kar vpliva na optimalno učinkovitost in produktivnost preko celotne oskrbne logistične verige. Udeležbo priporočam vsem, ki si želijo izmenjavo izkušenj z najbolj priznanimi mednarodnimi in domačimi strokovnjaki ter pridobiti nova znanja in ideje v dobrobit prihodnosti logistike."
Leon Korošec
Leon Korošec
Član uprave, Elan, d.o.o.
»Logističnega kongresa sem se lani v Laškem udeležil prvič. Zelo pozitivno me je presenetil s širino in kakovostjo obravnavanih tem, katere posredno ali neposredno vplivajo na učinkovitost logističnih storitev. Udeležbo priporočam vsem, ki želijo v globino spoznati prepletenost logistike z ostalimi poslovnimi funkcijami in njihov medsebojni vpliv na večjo uspešnost poslovanja družbe in dvig zadovoljstva njenih poslovnih partnerjev.«

Pokrovitelji in partnerji - brez vas nam ne bi uspelo. Hvala vam!