Poslovna asistentka/tajnica leta 2019

Poslovna asistentka/tajnica leta 2019 je Željka Borić iz podjetja Blok d.o.o.


Na kongresu ADMA v Portorožu sta podjetje Planet GV in Zveza klubov tajnic poslovnih sekretarjev Slovenije na slavnostni podelitvi v četrtek, 16. maja, ob 20. uri razglasili zmagovalko izbora za Poslovno asistentko/tajnico leta 2019! To je postala Željka Borić, zaposlena v podjetju BLOK d.o.o.


Poslovna asistentka/tajnica leta je prestižno priznanje, ki ga podeljujeta podjetje Planet GV in Zveza klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije. Z njim želijo poudariti ugled in pomembnost poklica, ki sicer nosi zelo različne nazive. Vsem pa je skupno, da nudijo maksimalno podporo vodstvu organizacije. O prejemniku naziva vsako leto odloča strokovna komisija. V letošnjem letu so jo sestavljali: Suzi Asfour, predsednica in Nataša Poljanec podpredsednica Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije, Peter Ribarič, izvršni direktor podjetja Planet GV ter Polona Koštomaj, odgovorna urednica revije in portala ADMA.


Naziv Poslovna asistentka/tajnica leta je prejelo že 22 predstavnic stroke. Prvič so ga podelili leta 1996. Od takrat do danes smo bili priča mnogim spremembam. Rasla je zahtevnost, nabor znanja in način izvedbe testiranja. Sodobni poslovni asistent razmišlja kot vodja, je kreator vsebin, je povezovalec in samostojno sprejema odločitve, s katerimi svojemu nadrejenemu pomaga postati boljši oz. še boljši. To je bilo tisto, kar je letos najbolj zanimalo komisijo.


Poslovna asistentka/tajnica leta je Željka Borić, Blok d.o.o.


V organizaciji, iz katere prihaja letošnja zmagovalka, se zavedajo, da je uspeh podjetja v največji meri odvisen od zaposlenih. Vodstvo jo je opisalo kot zanesljivo, iznajdljivo in delovno. Tekom zaposlitve so ji zaradi njenih sposobnosti, kompetenc in angažiranosti dodeljevali pomembne naloge, ki so njeno področje delovanja širile iz administracije tudi na druga področja poslovanja. S svojimi idejami, dejanji in pozitivnim mišljenjem močno prispeva k uspešnosti podjetja.

Ob prejemu naziva je Željka Borić povedala: ”V zadnjem desetletju sem postala pomembna strokovna sodelavka, ki mora spremljati novosti v svojem poklicu, tako na področju informacijske tehnologije, delovnih procesov, zakonov in medsebojne komunikacije. Sem srce pisarne, kjer se srečujejo poti vseh zaposlenih, sem prvi obraz podjetja pri stikih s partnerji in okolico. Čeprav nisem na vodilnem položaju, je od moje sposobnosti velikokrat odvisna končna odločitev ter potek poslovnega dogajanja na poti od odgovorne osebe do neposrednega izvajalca oziroma sodelavca.”


V finale izbora Poslovna asistentka/tajnica leta sta se uvrstili še Andreja Krasnik, Comtrade d.o.o., Metka Resnik, Občina Krško in Nataša Škedelj, Glasbena šola Murska Sobota.


Dosedanje nagrajenke


Leto

Nagrajenka

2019 Željka Borić (LJ)
2018 Maja Fink (NM)
2017 Aleksandra Maslarić (NM)
2016 Jasmina Alić (LJ)

2015

Klavdija Dovečer (CE)

2014

Martina Razdevšek (SG)

2013

Tanja Vogrinec (MB)

2012

Vildana Kralj (LJ)

2011

Lucija Koštomaj (CE)

2010

Natalia Zorko (MB)

2009

Gordana Rainer (LJ)

2008

Betka Štefanič Strojin (NM)

2007

Olga Gorkič (LJ)

2006

Polona Lah (MB)

2005

Suzi Asfour (MB)

2004

Miryema Žagar (LJ)

2003

Tanja Sever (MB)

2002

Eda Glišović (KP)

2001

Jožica Trobec Gračanin (LJ)

2000

Tatjana Regent (LJ)

1999

Vesna Koren (LJ)

1997

Marta Pikalo (SG)

1996

Maja Verovnik (LJ)