Nepremičninski

razvojni forum


6. september 2018

z dodatnim seminarjem za cenilce 5. septembra


Ljubljana


Z najboljšimi poznavalci o trendih

in poslovnih priložnostih na enem mestu!

SHRANITE DATUM!

6. SEPTEMBER 2018


Nepremičninski razvojni forum
je edinstven v Sloveniji v svoji usmerjenosti v iskanje in predstavitev dobrih praks in razvojnih rešitev na področju nepremičnin, investicijskega okolja in projektov z različnih vidikov. Ustvarjamo ga v sodelovanji s strokovnjaki, ki se vsakodnevno srečujejo z izzivi investiranja, iskanja investitorjev, finančnih vprašanj in skladov, urejanje prostora in razvoja nepremičninskih projektov.


 
Richard B. Jones

Real Estate Leader, PricewaterhouseCoopers, London & Prague

Richard Jones dela z ekipoPwC Real Estate Deals s sedežema v Pragi in Londonu že vrsto let. V zadnjih 10letih je svetoval pri številnih nepremičninskih transakcijah po vsej Evropi,tako na strani kupca kot prodajalca, pri posameznih nepremičninskih projektihkot tudi pri portfeljih, ki so dosegala vrednost milijardo funtov in več. Vzadnjih dveh letih je svetoval pri komercialnih poslih v skupni vrednosti večkot 15 milijard funtov za različne stranke iz zasebnega kapitala, državnegapremoženja in podjetniškega sektorja

Richard is a Director in PwC's Real Estate deals team in London, UK, where he is responsible for providing deal support and financial advisory services to real estate investors, managers and finance providers. He joined the PwC Real Estate Deals team in London in early 2014, following 15 years in Central and Eastern Europe, where he led PwC Czech Republic’s Real Estate team.

Over the last 18 years, Richard has provided audit, financial advisory and transaction services to a broad range of clients encompassing sovereign wealth funds, private equity investors and institutional investors.

He has advised on acquisition and refinancing deals in the UK, Czech Republic, France, Germany Italy and several other territories, with transaction sizes from single assets to £1 billion plus portfolios across a range of asset classes.

Richard is a qualified Chartered Accountant and speaks fluent English and Czech.

 
Miloš Vignjević

UniCredit Banka Slovenija d.d.

Miloš Vignjević, univ. dipl. ekon., je leta 2005 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 2002 je zaposlen v podjetju UniCredit Banka Slovenija d.d., kjer je danes odgovoren za področje projektnega in nepremičninskega financiranja. Na Slovenskem Inštitutu za Revizijo je opravil program in pridobil naziv pooblaščenega cenilca vrednosti podjetja. Je tudi občasni gostujoči predavatelj na Ekonomski fakulteti, CPOEF,SIQ in drugje.

Miloš Vignjević, univ. dipl. ekon., je leta 2005 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 2002 je zaposlen v podjetju UniCredit Banka Slovenija d.d., kjer je danes odgovoren za področje projektnega in nepremičninskega financiranja. Na Slovenskem Inštitutu za Revizijo je opravil program in pridobil naziv pooblaščenega cenilca vrednosti podjetja. Je tudi občasni gostujoči predavatelj na Ekonomski fakulteti, CPOEF, SIQ in drugje.

 
Maja Ostanek

KF Finance, vodja projektov

Maja Ostanek se je pridružila ekipi KF Finance septembra 2015. Pred zaposlitvijo v KF Finance je 8 let delovala na področju posredovanja pri prodaji in oddaji poslovnih nepremičnin. V preteklih dveh letih je oddala preko 11.000m2 poslovnih prostorov v Ljubljani ter bila zadolžena za sklenitev enega izmed največjih najemniških poslov v preteklih 5 letih. Za tuje blagovne znamke (Apple, Nike, Body Shop, Nespresso, Primark) je pripravljala analizo vstopa na slovenski trg ter pripravila analizo in strategijo upravljanja poslovnih stavb v Ljubljani (naročnik CA Immobilien Anlagen AG, BKS Bank,…).

Maja Ostanek se je pridružila ekipi KF Finance septembra 2015. Pred zaposlitvijo v KF Finance je 8 let delovala na področju posredovanja pri prodaji in oddaji poslovnih nepremičnin. V okviru nepremičninskega posredništva je zastopala vse večje poslovne stavbe v Ljubljani ter aktivno sodelovala pri pripravi trženjskega pristopa, bila zadolžena za pogajanja s potencialnimi najemniki ter svetovala pri oblikovanju najemnih pogojev tako za poslovne stavbe kot tudi za nakupovalna središča. V preteklih dveh letih je oddala preko 11.000m2 poslovnih prostorov v Ljubljani ter bila zadolžena za sklenitev enega izmed največjih najemniških poslov vpreteklih 5 letih. Za tuje blagovne znamke (Apple, Nike, Body Shop, Nespresso, Primark) je pripravljala analizo vstopa na slovenski trg ter pripravila analizo in strategijo upravljanja poslovnih stavb v Ljubljani (naročnik CA Immobilien Anlagen AG, BKS Bank,…). V okviru KF Financ je bila zadolžena za pripravo študije smotrnosti gradnje trgovskega središča v okolici Ljubljane ter stanovanjskega kompleksa v Ljubljani. Maja poleg omenjenih projektov svetuje tujim institucionalnim investitorjem na področju poslovnih nepremičnin vSloveniji.


 
Dr. Igor Pšunder

član uprave Moje naložbe pokojninske družbe d. d.

Dr. Igor Pšunder je član uprave Moje naložbe pokojninske družbe d. d. in izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, kjer predava predmete s področja ocenjevanja vrednosti pravic na nepremičninah in ekonomike gradbenih projektov.

Dr. Igor Pšunder je član uprave Moje naložbe pokojninske družbe d. d. in izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, kjer predava predmete s področja ocenjevanja vrednosti pravic na nepremičninah in ekonomike gradbenih projektov. V šolskih letih 2006/07 in 2010/11 je gostoval na Gradbeni fakulteti Univerze v Zagrebu, kjer je bil na podiplomskem specialističnem programunosilec predmeta Vrednotenje nepremičnin. Je član Strokovnega sveta Slovenskega inštituta za revizijo, član Odbora sekcije pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin z dovoljenjem za delo Slovenskega inštituta za revizijo. Bibliografija dr. Pšundra obsega čez 210 bibliografskih enot, med drugim je soavtor znanstvene monografije, učbenika, izdanega v tujini, treh strokovnih monografij s področja ocenjevanja vrednosti pravic na nepremičninah in ekonomike gradbenih projektov ter avtor ali soavtor več znanstvenih in strokovnih objav v priznanih revijah v tujini in doma.

 
Luka Prebil

Pomočnik izvršnega direktorja, BTC, d.d.

Luka Prebil je pomočnik izvršnega direktorja v družbi BTC, d.d. Je strokovnjak na področju upravljanja z nepremičninami. Njegova specializacija je svetovanje in uvajanje procesov celostnega upravljanja nepremičnin ter razvoj novih storitev na področju upravljanja nepremičnin.

Luka Prebil je pomočnik izvršnega direktorja v družbi BTC, d.d. Je strokovnjak na področju upravljanja z nepremičninami. Njegova specializacija je svetovanje in uvajanje procesov celostnega upravljanja nepremičnin ter razvoj novih storitev na področju upravljanja nepremičnin.

 
Zoran Veleski

Direktor AAREI in ‎Mreže nepremičnin

Zoran Veleski vodi podjetje Mreža nepremičnin, uspešno nepremičninsko podjetje, ki posreduje pri nakupu, prodaji vseh segmentov nepremičnin predvsem novogradenj. Večletne izkušnje na slovenskem trgu in številne zadovoljne stranke podjetje uvrščajo med najboljše nepremičninske posrednike na slovenskem trgu.

Zoran Veleski vodi podjetje Mreža nepremičnin, uspešno nepremičninsko podjetje, ki posreduje pri nakupu, prodaji vseh segmentov nepremičnin predvsem novogradenj. Večletne izkušnje na slovenskem trgu in številne zadovoljne stranke podjetje uvrščajo med najboljše nepremičninske posrednike na slovenskem trgu. V zadnjih letih so se specializirali predvsem v prodajo novogradenj, pridobivanje zazidljivih zemljišč ali projektov za gradnjo za trg, svetovanje in pripravo projektov, izdelavo analiz trga nepremičnin in celostni prodajni inženiring novogradenj.

 
Philipp Meister

HMC - Hotel Management Company, direktor

Philipp Meister ima več kot 20 let izkušen v hotelirstvu. Diplomiral na turistični šoli v Bad Ischlu in mednarodnem hotel menedžment programu Essec Business School v Parizu. Delal je v mednarodnih verigah IHG (Holiday Inn in Crowne Plaza), Hilton International, Radisson, Steigenberger in Accor (Novotel in Ibis).

Philipp Meister ima več kot 20 let izkušen v hotelirstvu. Diplomiral na turistični šoli v Bad Ischlu inmednarodnem hotel menedžment programu Essec Business School v Parizu. Delal je v mednarodnih verigah IHG (Holiday Inn in Crowne Plaza), Hilton International, Radisson, Steigenberger in Accor (Novotel in Ibis). Ima številne izkušnje na vseh področij hotelirstva tako v hotelih, ki so bili v lasti, ali v upravljanju ali pa samo franšizni.

 
Miran Gajšek

Načelnik Oddelka za urejanje prostora MOL

mag. Miran Gajšek je od konca leta 2006načelnik oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana. V njegovibogati karieri je sodeloval pri številnih združenjih in projektih razvoja. Je tudi delegat DUPPS vECTP (European Council of Town Planners), od 2003 do 2011 podpredsednik ECTP inčlan izvršilnega odbora European Council of Town Planners. Od leta 2003 je tudičlan (in ustanovni član) Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

mag. Miran Gajšek je od konca leta 2006načelnik oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana. V njegovibogati karieri je sodeloval pri številnih združenjih in projektih razvoja. Bil je predsednik Društvaurbanistov Ljubljana, predsednik Društva urbanistov in prostorskih planerjevSlovenije (DUPPS), predstavnik MOP -član 21. pogajalske skupine (regionalni razvoj) RS-EU, 1998-2000; od 2003 do2005 je bil s strani Vlade Republike Slovenije imenovan za predstavnikaregionalnih interesov, člana Sveta javne Agencije za regionalni razvoj (ARR) vLjubljani. Je tudi delegat DUPPS vECTP (European Council of Town Planners), od 2003 do 2011 podpredsednik ECTP inčlan izvršilnega odbora European Council of Town Planners. Od leta 2003 je tudičlan (in ustanovni član) Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

 
Angelo Žigon

univ. dipl. inž. gradb., direktor, Elea IC d.o.o.

Angelo Žigon je soustanovitelj podjetja Elea, ki nudi celostno projektiranje vseh vrst zgradb. Za izredne dosežke pri svojem delu je bil večkrat nagrajen. Slovensko nagrado za najboljšo jekleno konstrukcijo je prejel kar dvakrat, za več inženirskih dosežkov v desetletnem časovnem obdobju pri konstrukcijskih rešitvah gradnje stanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov pa je leta 2009 prejel Nagrado Inženirske zbornice Slovenije za izjemne inženirske dosežke.

Angelo Žigon je leta 1989 zaključil študij gradbeništva na gradbeni fakulteti Univerze v Ljubljani. Delovno pot je začel kot statik in gradbeni projektant, s poudarkom na obnovi gradov, cerkva in drugih objektov kulturne dediščine.

Leta 1991 je soustanovil podjetje Elea, ki nudi celostno projektiranje vseh vrst zgradb, Angelo Žigon pa je njegov glavni direktor. Za izredne dosežke pri svojem delu je bil Angelo Žigon večkrat nagrajen. Slovensko nagrado za najboljšo jekleno konstrukcijo je prejel kar dvakrat, za več inženirskih dosežkov v desetletnem časovnem obdobju pri konstrukcijskih rešitvah gradnje stanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov pa je leta 2009 prejel Nagrado Inženirske zbornice Slovenije za izjemne inženirske dosežke.

 
Jože Podgoršek

Predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI

Jože Podgoršek je po poklicu trgovec je direktor zasebnega podjetja že 17 let. V dejavnosti posredovanja v prometu z nepremičninami je aktiven že od leta 1999. Pri svojem delu se srečuje z vsakodnevnimi problemi, s kakršnimi se spopada večina nepremičninskih veščakov. Aktivno deluje v okviru Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI, kjer je član od leta 2003 in njen predsednik od leta 2011.

Jože Podgoršek je po poklicu trgovec je direktor zasebnega podjetja že 17 let. V dejavnosti posredovanja v prometu z nepremičninami je aktiven že od leta 1999. Pri svojem delu se srečuje z vsakodnevnimi problemi, s kakršnimi se spopada večina nepremičninskih veščakov. Aktivno deluje v okviru Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI, kjer je član od leta 2003 in njen predsednik od leta 2011. Deluje tudi v nepremičninski skupini SLO+CRO od leta 2011, od leta 2013 pa je tudi njen predsednik. Je pridruženi član UO Združenja za poslovanje z nepremičninami pri GZS, član ožje delovne skupine za pripravo in sprejem Kodeksa dobrih poslovnih običajev v prometu z nepremičninami pri Združenju družb za nepremičninsko posredovanje pri GZS, pobudnik in iniciator regionalne nepremičninske konference SLO+CRO+SRB, član delovne strokovne skupine pri Slovenskem nepremičninskem združenju FIABCI za Nacionalni Stanovanjski program- NSP, član delovne strokovne skupine pri Slovenskem nepremičninskem združenju FIABCI za zakon o davku na nepremičnine, član strokovnega odbora Vseslovenskega posveta o davku na nepremičnine, član delovne strokovne skupine pri GZS-ZDNP za pripravo novega zakona o nepremičninskem posredovanju.
Prizadeva si za višjo kvaliteto opravljenih storitev nepremičninskih strokovnjakov, dvig etike in uvajanja dobre prakse ter standardov storitve. Zanj je tudi pomembna prepoznavnost naših lokalnih nepremičninskih trgov v regionalnem mednarodnem okrožju in iskanju dobrih rešitev za slovenski nepremičninski trg.

 
Matej Skočir

Vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih investicij pri Javni agenciji SPIRIT Slovenija

Matej Skočir je zadolžen za vodenje sektorja za pospeševanje internacionalizacije in tujih investicij ter vodenje in izvajanje najzahtevnejših projektov in usmerjanje vsebinskega izvajanja posameznih programov in projektov sektorja.

Matej Skočir je zadolžen za vodenje sektorja za pospeševanje internacionalizacije in tujih investicij ter vodenje in izvajanje najzahtevnejših projektov in usmerjanje vsebinskega izvajanja posameznih programov in projektov sektorja. Ključni projekti so privabljanje tujih investitorjev v Sloveniji s poudarkom na t. i. greenfield investicijah, izvajanje programa nadaljnje rasti in razvoja podjetij (after-care) z namenom širitve podjetij v Sloveniji, organizacija predstavitev Slovenije in investicijskih projektov naključnih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini (MIPIM, EXPOREAL….),organizacija investicijskih konferenc v tujini, poznavanje poslovnega okolja, ukrepov države in aktivnosti konkurenčnih držav na področju privabljanja tujihinvestitorjev.

 
Dr. Maruška Šubic Kovač

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

Dr. Maruška Šubic Kovač je izredna profesorica za predmetno področje Načrtovanje in urejanje prostora. Na področju nepremičnin se stalno strokovno izobražuje v Nemčiji in na Poljskem, kjer tudi predava na tamkajšnjih fakultetah. Je avtorica ali soavtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov, monografij, raziskav in študijskih gradiv, sodna cenilka in izvedenka gradbene stroke in pooblaščena prostorska načrtovalka z licenco P. Sodelovala je pri številnih projektih s področja urbanske ekonomike, zemljiške politike, urejanja zemljišč, vrednotenja nepremičnin ter komunalnega gospodarstva v ožjem.

Dr. Maruška Šubic Kovač je diplomirala s področja gradbeništva na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljane, kjer je tudi magistrirala na Interdisciplinarnem podiplomskem študiju prostorskega in urbanističnega planiranja iz prostorskega načrtovanja in doktorirala na Podiplomskem študiju komunalne smeri iz vrednotenja nepremičnin. Sedaj je izredna profesorica za predmetno področje Načrtovanje in urejanje prostora. Na področju nepremičnin se stalno strokovno izobražuje v Nemčiji in na Poljskem, kjer tudi predava na tamkajšnjih fakultetah. Je avtorica ali soavtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov, monografij, raziskav in študijskih gradiv, mentorica številnim diplomantom, sodna cenilka in izvedenka gradbene stroke in pooblaščena prostorska načrtovalka z licenco P. Sodelovala je pri številnih projektih spodročja urbanske ekonomike, zemljiške politike, urejanja zemljišč, vrednotenja nepremičnin ter komunalnega gospodarstva v ožjem.

 
Robert Smodiš

mag.inž.arh., DGNB Avditor

Robert Smodiš je arhitekt, DGNB avditor, iniciator in do leta 2014 prvi predsednik Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo. Že v času študija na Tehnični univerzi v Graz-u se je zaposlil pri proizvajalcu specialnih gradbenih materialov Kema d.o.o., kjer je zaposlen še danes kot vodja produkta. Sodeluje z različnimi organizacijami na področju izobraževanja in ozaveščanja, kjer kot predavatelj predstavlja trajnostno gradnjo in certificiranje stavb.

Robert Smodiš je arhitekt, DGNB avditor, iniciator in do leta 2014 prvi predsednik Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo. Že v času študija na Tehnični univerzi v Graz-u se je zaposlil pri proizvajalcu specialnih gradbenih materialov Kema d.o.o., kjer je zaposlen še danes kot vodja produkta. V tem času je deloval tudi kot arhitekt in sodeloval pri različnih projektih. V letu 2007 je sodeloval z Inštitutom za Stavbe in energijo (IGE - Institut für Gebäude und Energie) na Tehnični univerzi v Grazu priprojektu Zasnove nizkoenergetske športne dvorane Puconci, ki ga je vodil prof.B. Cody. Leta 2009 je kot prvi tujec opravil izpite pri DGNB - Nemškem združenju za trajnostno gradnjo in postal prvi tuji DGNB Avditor. Leta 2010 jeopravil še dodatno usposabljanje in si pridobil tudi mednarodno licenco. V nadaljevanju se je dodatno izobraževal na področju vrednotenja vse-življenskegavpliva (LCA) in vrednotenja stroškov v celotni življenjski dobi stavb (LCCA). Vpodjetju Kema skrbi za razvoj in upravljanje s produkti, več let pa je vodil tudi področje marketinga. Ena izmed trenutnih nalog je tudi razvoj trajnostnih proizvodov, vpeljava procesov za proizvodnjo okolju in ljudem prijaznihproduktov in oblikovanje "zelenega" portfelja produktov. Je avtor številnih člankov in predavanj na teme trajnostne gradnje, certificiranja stavbin trajnostnih nepremičnin. Sodeluje z različnimi organizacijami na področju izobraževanja in ozaveščanja, kjer kot predavatelj predstavlja trajnostno gradnjo in certificiranje stavb.

 
Matjaž Filipič

KF Finance, partner

Matjaž Filipič, od leta 2010 Partner v družbi KFFinance, je magister ekonomskih znanosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednostipodjetij in nepremičnin pri Slovenskem Inštitutu za revizijo. Pred tem je bil 7let zaposlen v mednarodni svetovalno revizijski družbi KPMG, kjer je več letvodil projekte finančnega svetovanja in tako pridobil številne izkušnje napodročju nakupov in prodaj podjetij, združitev, vrednotenja, skrbnih pregledovter prestrukturiranja podjetij v Sloveniji ter širši regiji. Karierno pot jezačel v svetovalni družbi MLP v Hamburgu v Nemčiji ter nadaljeval kot področnivodja kontrolinga v skupini Goodyear za Slovenijo, Francijo in Anglijo.

Matjaž Filipič, od leta 2010 Partner v družbi KFFinance, je magister ekonomskih znanosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednostipodjetij in nepremičnin pri Slovenskem Inštitutu za revizijo. Pred tem je bil 7let zaposlen v mednarodni svetovalno revizijski družbi KPMG, kjer je več letvodil projekte finančnega svetovanja in tako pridobil številne izkušnje napodročju nakupov in prodaj podjetij, združitev, vrednotenja, skrbnih pregledovter prestrukturiranja podjetij v Sloveniji ter širši regiji. Karierno pot jezačel v svetovalni družbi MLP v Hamburgu v Nemčiji ter nadaljeval kot področnivodja kontrolinga v skupini Goodyear za Slovenijo, Francijo in Anglijo.

 
Mitja Križaj

Direktor, Fundament d.o.o.

Mitja Križaj je direktor in lastnik podjetja Fundament svetovanje in investicije. Pred tem je deloval kot direktor Hypo Leasing, Heta Asset Ressolution Slovenia in kot predsednik uprave Triglav Nepremičnine. Ima izkušnje z vodenjem skupine družb, upravljanjem nepremičninskega portfelja ter z upravljanjem kapitalskih naložb, finančnim in poslovnim prestrukturiranjem podjetij, prav tako pa tudi s področja financiranja večjih infrastrukturnih projektov in projektov javno-zasebnega partnerstva.

Mitja Križaj je direktor in lastnik podjetja Fundament svetovanje in investicije. Pred tem je deloval kot direktor Hypo Leasing, Heta Asset Ressolution Slovenia in kot predsednik uprave Triglav Nepremičnine. Ima izkušnje z vodenjem skupine družb, upravljanjem nepremičninskega portfelja ter z upravljanjem kapitalskih naložb, finančnim in poslovnim prestrukturiranjem podjetij, prav tako pa tudi s področja financiranja večjih infrastrukturnih projektov in projektov javno-zasebnega partnerstva.

 
Luka Jurkovič

Pomočnik predsednika uprave, Mercator nepremičnine

Luka Jurkovič je marca 2013 prevzel vodenje področja nepremičnin v skupini Mercator. Na mestu pomočnika predsednika uprave za področje nepremičnin je odgovoren za investicije, vzdrževanje, nakup in prodajo trgovinske opreme, razvoj novih projektov, odprodajo nepotrebnega premoženja, upravljanje nepremičnin in najemnih razmerij. Pred delom v Mercatorju je deset let delal na področju investicij in nadzora, nato pa šest let vodil tuje gradbeno podjetje. Je pooblaščeni inženir gradbeništva in ekonomist.

Luka Jurkovič je marca 2013 prevzel vodenje področja nepremičnin v skupini Mercator. Na mestu pomočnika predsednika uprave za področje nepremičnin je odgovoren za investicije, vzdrževanje, nakup in prodajo trgovinske opreme, razvoj novih projektov, odprodajo nepotrebnega premoženja, upravljanje nepremičnin in najemnih razmerij. Pred delom v Mercatorju je deset let delal na področju investicij in nadzora, nato pa šest let vodil tuje gradbeno podjetje. Je pooblaščeni inženir gradbeništvain ekonomist.

 
mag. Črt Lenarčič

Samostojni analitik, Banka Slovenije

Črt Lenarčič je v Banki Slovenije zaposlen kot samostojnianalitik v oddelku Analitsko-raziskovalni center. Največ časa posvečaraziskavam in analizam na področju denarne politike, makrobonitetnega nadzora zvidika makroekonomije, ter makroekonomije na splošno.

Črt Lenarčič je v Banki Slovenije zaposlen kot samostojnianalitik v oddelku Analitsko-raziskovalni center. Največ časa posvečaraziskavam in analizam na področju denarne politike, makrobonitetnega nadzora zvidika makroekonomije, ter makroekonomije na splošno. Redno sodeluje sprispevki na znanstvenih in strokovnih konferencah, prav tako pa je v okviruECB član skupine WGEM, ki skrbi za razvoj ekonometričnih analiz in orodij naravni celotnega Evrosistema.

 
Uroš Korošec

generalni direktor Direktorata za stvarno premoženje, Ministrstvo za javno upravo

UrošKorošec, po izobrazbi univerzitetnidiplomirani politolog-obramboslovec, opravlja delo generalnega direktorjaDirektorata za stvarno premoženje Ministrstva za javno upravo. V preteklosti je Uroš Korošec delal tudi naMinistrstvu za obrambo kot svetovalec ministra za področje logistike (področjeopremljanja, javnih naročil s področja nabav opreme in vzdrževanja,razpolaganje z nepremičninami, sodelovanje z občinami pri prenosu nepremičninin prodaji nepremičnin). V obdobju od julija 2005 do julija 2009 je bil člannadzornega sveta Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskegazavarovanja.

UrošKorošec, po izobrazbi univerzitetnidiplomirani politolog-obramboslovec, opravlja delo generalnega direktorjaDirektorata za stvarno premoženje Ministrstva za javno upravo. Delovno področjeobsega sistemsko urejanje ravnanja s stvarnim premoženjem države in lokalnihskupnosti, centralizirano ravnanje s stvarnim premoženjem države, strokovne inizvedbene naloge, ki se nanašajo na gospodarjenje in ravnanje s stvarnimpremoženjem v upravljanju ministrstva in drugih državnih organov, s službenimistanovanji, počitniškimi enotami ter garažami idr. Prav takospadajo pod njegovo okrilje strokovnenaloge s področja reševanja prostorske problematike državnih organov, upravnihenot, inšpekcijskih služb, ter zagotavljanje investicijskega vzdrževanja nanepremičninah v upravljanju ministrstva, na službenih stanovanjih, počitniškihenotah in garažah. V preteklosti je Uroš Korošec delal tudi naMinistrstvu za obrambo kot svetovalec ministra za področje logistike (področjeopremljanja, javnih naročil s področja nabav opreme in vzdrževanja,razpolaganje z nepremičninami, sodelovanje z občinami pri prenosu nepremičninin prodaji nepremičnin). V obdobju od julija 2005 do julija 2009 je bil člannadzornega sveta Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskegazavarovanja.

 
Matija Filiplič

Višji svetovalec, Sektor za upravljanje z naložbenimi nepremičninami NLB Skupine

Matija Filiplič je izhaja spodročja investicijskega bančništva (8 let). Poseduje licenco za cenilcapodjetij (SIR) in licenco CFA (Chartered Financial Analyst). Pridobljen imamagisterij s področja financ na London School of Economics. Vodil več projektovzdružitev in prodaj podjetij (M&A). Eden zadnjih projektov, ki jih je vodilje prodaja podjetja TRIMO d.o.o. Zadnja tri leta je angažiran na projektuproaktivnega čiščenja portfelja slabih naložb prek vzpostavitve celovitegaupravljanja zastavljenih in lastniških nepremičnin v NLB Skupini.

Matija Filiplič je izhaja spodročja investicijskega bančništva (8 let). Poseduje licenco za cenilcapodjetij (SIR) in licenco CFA (Chartered Financial Analyst). Pridobljen imamagisterij s področja financ na London School of Economics. Vodil več projektovzdružitev in prodaj podjetij (M&A). Eden zadnjih projektov, ki jih je vodilje prodaja podjetja TRIMO d.o.o. Zadnja tri leta je angažiran na projektuproaktivnega čiščenja portfelja slabih naložb prek vzpostavitve celovitegaupravljanja zastavljenih in lastniških nepremičnin v NLB Skupini.

 
Bojan Gavez

vodja tehnično prodajnega sektorja, Menerga d.o.o.

Bojan Gavez, diplomirani inženir strojništva, je diplomiral leta 1993 na Tehnični fakulteti v Mariboru na visokošolskem programu Energetika in procesno strojništvo. V 21 letih delovanja v podjetju Menerga, se je kot odgovorni projektant podpisal pod nešteto zahtevnih projektov. Kot vodja tehnično prodajnega sektorja, v podjetju Menerga zaseda delovno mesto vodilnega prodajnega inženirja. V javnosti je cenjen kot predavatelj in konzultant.

Bojan Gavez, diplomirani inženir strojništva, je diplomiral leta 1993 na Tehnični fakulteti v Mariboru na visokošolskem programu Energetika in procesno strojništvo. Strokovni izpit za projektanta je opravil leta 1994, leta 1996 pa je opravil strokovni izpit strojne stroke, ki ga je leta 2004 dopolnil z izpitom iz odgovornega revidiranja strojne stroke.
V 21 letih delovanja v podjetju Menerga, se je kot odgovorni projektant podpisal pod nešteto zahtevnih projektov. Kot vodja tehnično prodajnega sektorja, v podjetju Menerga zaseda delovno mesto vodilnega prodajnega inženirja. V javnosti je cenjen kot predavatelj in konzultant.

 
mag. Miha Tomšič

Gradbeni inštitut ZRMK

Mag. Miha Tomšič je pomočnik vodje Centra zabivalno okolje, gradbeno fiziko in energijo na Gradbenem inštitutu ZRMK. Ima 26let delovnih izkušenj na področju gradbene fizike, učinkovite rabe inobnovljivih virov energije v stavbah, kazalnikov trajnostne gradnje, izdelave strokovnihpodlag za nacionalne tehnične predpise, okoljske politike na področju stavb invodenja domačih in mednarodnih tematskih projektov.

Mag. Miha Tomšič je pomočnik vodje Centra zabivalno okolje, gradbeno fiziko in energijo na Gradbenem inštitutu ZRMK. Ima 26let delovnih izkušenj na področju gradbene fizike, učinkovite rabe inobnovljivih virov energije v stavbah, kazalnikov trajnostne gradnje, izdelave strokovnihpodlag za nacionalne tehnične predpise, okoljske politike na področju stavb invodenja domačih in mednarodnih tematskih projektov. Je član ocenjevalnekomisije za podeljevanje Znaka kakovosti v graditeljstvu (ZKG) in predavatelj vprogramu usposabljanja in preizkusa znanja za neodvisne strokovnjake za izdajoenergetskih izkaznic, v programu usposabljanja energetskih svetovalcev in naizobraževanju in usposabljanju energetskih preglednikov. Ima licenconeodvisnega strokovnjaka za izdelavo energetskih izkaznic in status DGNBkonzultanta, ki ga podeljuje nemško združenje za trajnostno gradnjo.

 
Iztok Polanič

član uprave, Pomgrad

IztokPolanič je dokončal MBA v Nemčiji, smer Mednarodne Nepremičnine. Od leta 2015naprej član uprave gradbene družbe Pomgrad d.d in med drugim pokriva področjeupravljanje z lastnimi nepremičninami.

IztokPolanič je dokončal MBA v Nemčiji, smer Mednarodne Nepremičnine. Od leta 2015naprej član uprave gradbene družbe Pomgrad d.d in med drugim pokriva področjeupravljanje z lastnimi nepremičninami.

 
Dušan Hartman

član uprave družbe PwC d.o.o. in direktor področja revizije

Dušan Hartman je član uprave družbe PwC d.o.o. in direktor področja revizije. Sodi med največje strokovnjake za področje konsolidacije v Sloveniji in je nosilec številnih izobraževanj s tega področja, ki jih organizira Slovenski inštitut za revizijo. Je tudi nosilec tega predmeta na Inštitutu v okviru izobraževanja za pooblaščene revizorje, preizkušene notranje revizorje in preizkušene računovodje ter je tudi član strokovnega sveta Inštituta.

Dušan Hartman je član uprave družbe PwC d.o.o. in direktor področja revizije. Sodi med največje strokovnjake za področje konsolidacije v Sloveniji in je nosilec številnih izobraževanj s tega področja, ki jih organizira Slovenski inštitut za revizijo. Je tudi nosilec tega predmeta na Inštitutu v okviru izobraževanja za pooblaščene revizorje, preizkušene notranje revizorje in preizkušene računovodje ter je tudi član strokovnega sveta Inštituta.
Dušan je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Mariboru in zaključil podiplomski specialistični študij iz revidiranja. Po končanem študiju je dobil tudi naziv pooblaščenega revizorja. Dušan vodi revizijske projekte za domače in tuje stranke iz različnih gospodarskih panog ter ima več kot 20 let delovnih izkušenj s področja revidiranja

 
doc.dr. Marjana Šijanec Zavrl

Gradbeni inštitut ZRMK

Dr. Marjana Šijanec Zavrl, univ. dipl.inž. grad., je diplomirala leta 1984 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijoUniverze v Ljubljani, na oddelku za gradbeništvo – konstrukcijska smer. Od leta 1994 naprej jezaposlena na Gradbenem inštitutu ZRMK, zdaj kot pomočnica člana uprave zaraziskovalno dejavnost in vodja Centra za bivalno okolje, gradbeno fiziko inenergijo, njeno ožje razvojno področje je trajnostna gradnja. Deluje na področju URE in OVE prinovogradnjah in prenovah, skoraj nič-energijskih stavb in trajnostne gradnje.


Dr. Marjana Šijanec Zavrl, univ. dipl.inž. grad., je diplomirala leta 1984 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijoUniverze v Ljubljani, na oddelku za gradbeništvo – konstrukcijska smer. V letihod 1984 do 1993 je bila na UL FGG zaposlena kot mlada raziskovalka inasistentka na predmetnem področju stavbarstvo. Na isti fakulteti je leta 1993doktorirala na področju toplotnega odziva stavb. Od leta 1994 naprej jezaposlena na Gradbenem inštitutu ZRMK, zdaj kot pomočnica člana uprave zaraziskovalno dejavnost in vodja Centra za bivalno okolje, gradbeno fiziko inenergijo, njeno ožje razvojno področje je trajnostna gradnja. V letih 1997-2012je bila znanstvena sodelavka na UL FGG. Od leta 2013 dalje kot docentka za predmetnopodročje upravljanje nepremičnin tudi predava na Evropski pravni fakulteti vNovi Gorici. Je vodja programa usposabljanja za neodvisne strokovnjake zaizdajanje energetskih izkaznic, po javnem pooblastilu pristojnega ministrstvaza obdobje (2011-2014 in 2014-2019).

Deluje na področju URE in OVE prinovogradnjah in prenovah, skoraj nič-energijskih stavb in trajnostne gradnje. Vzadnjih letih je na omenjenih področjih vodila vrsto domačih in mednarodnihraziskovalno razvojnih projektov (v okviru H2020, 7. OP, Inteligentna EnergijaEvropa, Interreg, COST, EUREKA). Ječlanica Strokovnega sveta za učinkovito rabo energije pri MZI (2014) inKomisije za preverjanje izpolnjevanja pogojev za priznavanje poklicnekvalifikacije reguliranega poklica izdelovalca energetske izkaznice (od 2015)pri MZI, sodelovala je v strateškem svetu za učinkovitorabo energije (2009) in strateškem svetu za stanovanjsko gradnjo (2010), obojepri MOP. Je tudi članica IZS, članica UO GBC Slovenija, članica tehničnegaodbora TC Toplota in TC Trajnostna gradnja pri SIST, društev SLOSE, SlovenskiE-foruma in ICOMOS.

 
Stane Tomc

direktor, REMTY-R

Stane Tomcje lastnik in direktor podjetja REMTY-R d.o.o. iz Ljubljane. Z inženiringom napodročju strojnih instalacij se ukvarja že 30 let. Zadnjih deset let je aktiventudi na področju gradnje strojnih sistemov za nizkoenergijske in pasivnestavbe. Izkušnje pri razvoju sistemov, šeposebej pa sodelovanje pri evropskem raziskovalnem projektu EE Highrise (EKOSrebrna hiša v Ljubljani), predstavljajoza podjetje REMTY-R izjemno priložnost na tujih trgih z zelo zahtevnimiklimatskimi pogoji kot je tudi kitajski trg,kjer se že predstavlja. V tem smislu povezuje celotno slovensko znanjein proizvodnjo na področju gradnje »skoraj Nič Energijskih Stavb« in napodročju energetske sanacije objektov ter ga zaokrožuje v prodajni produkt.

Stane Tomcje lastnik in direktor podjetja REMTY-R d.o.o. iz Ljubljane. Z inženiringom napodročju strojnih instalacij se ukvarja že 30 let. Zadnjih deset let je aktiventudi na področju gradnje strojnih sistemov za nizkoenergijske in pasivnestavbe. V času, ko je bila gradnja pasivnih objektov še v domeni entuziastov,so si v njegovem podjetju prizadevali to problematiko postaviti v strokovenokvir predvsem v luči vpliva slovenskih klimatskih razmer. Znana je njegovakritičnost do » nekritičnega prenosa tehnologij iz atlatskega v slovenskoklimatsko področje pri gradnji pasivnih hiš«. Izkušnje pri razvoju sistemov, šeposebej pa sodelovanje pri evropskem raziskovalnem projektu EE Highrise (EKOSrebrna hiša v Ljubljani), predstavljajoza podjetje REMTY-R izjemno priložnost na tujih trgih z zelo zahtevnimiklimatskimi pogoji kot je tudi kitajski trg, kjer se že predstavlja. V tem smislu povezuje celotno slovensko znanjein proizvodnjo na področju gradnje »skoraj Nič Energijskih Stavb« in napodročju energetske sanacije objektov ter ga zaokrožuje v prodajni produkt. Napodročju strojnih instalacij v industrijskih aplikacijah je REMTY-R prisoten vprojektih od Čila do Kazakstana (kupci ABB, Siemens, Gazprom, Bluewater..)

 
Igor Kos

Kabinet župana, Mestna občina Maribor

Igor Kos je leta 1996 pričel z delom v zasebni nepremičninski agenciji, leta 2003 je delal kot vodja gradbišč za gradbeno podjetje, od 2004 do 2008 je bil zaposlen v LIDL Slovenija kot vodja projektov na razvoju mreže trgovin in gradnji logističnega centra. Od 2008 do prihoda v javni sektor 2014 je opravljal delo vodje projektov za različna podjetja, tako za javne kot zasebne investitorje (šole, komercialne n premičnine, namestitvene nepremičnine). Trenutno skupaj s sodelavci pripravljajo projekte in sklope projektov za Mestno občino Maribor. Projekti izhajajo iz Celostne prometne strategije in Trajnostne urbane strategije MOM.

Igor Kos je leta 1996 pričel z delom v privatni nepremičninski agenciji, leta 2003 je delal kot vodja gradbišč za gradbeno podjetje, od 2004 do 2008 je bil zaposlen v LIDL Slovenija kot vodja projektov na razvoju mreže trgovin in gradnji logističnega centra. od 2008 do prihoda v javni sektor 2014 je opravljal delo vodje projektov za različna podjetja, tako za javne kot zasebne investitorje (šole, komercialne nepremičnine, namestitvene nepremičnine). Trenutno skupaj s sodelavci pripravljajo projekte in sklope projektov za Mestno občino Maribor. Projekti izhajajo iz Celostne prometne strategije in Trajnostne urbane strategije MOM.

 
dr. Branko Dolenc

sodni cenilec in ocenjevalec gradbene stroke

Dr. Branko Dolencje sodni izvedenec in sodni cenilec gradbene stroke, sodni cenilec nepremičninter pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin. Ima 25 let izkušenj priocenjevanju vrednosti najzahtevnejših nepremičnin.

Dr. Branko Dolencje sodni izvedenec in sodni cenilec gradbene stroke, sodni cenilec nepremičninter pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin. Ima 25 let izkušenj priocenjevanju vrednosti najzahtevnejših nepremičnin. Sodeluje kot aktiven pisecstrokovnih člankov in prispevkov ter predavatelj na izobraževalnih seminarjih.Pri Ministrstvu za pravosodje je Branko Dolenc tudi v izpitni komisiji terpredavatelj na pripravljalnih seminarjih za sodne izvedence in sodne cenilcegradbene in nepremičninske stroke Pri Ministrstvu za okolje in prostor napodlagi Zakona o nepremičninskem posredovanju pridobljeno tudi licenco zanepremičninskega posrednika.

 
Uroš Lobnik

izr. prof., univ. dipl. inž. arh., Univerza v Mariboru

izr. prof. Uroš Lobnik, univ. dipl. inž. arh., Univerza v Mariboru

izr. prof. Uroš Lobnik, univ. dipl. inž. arh., Univerza v Mariboru

sreda, 21.9.
8.30 - 9.30

Registracija udeležencev

9.30 - 9.40

Uvodni nagovori foruma

Saša Mrak, vodja foruma,
Miha Zupanc, izvršni driektor družbe BTC

TRENDI, ANALIZE TRGA in novosti


09.40 - 10.10

Regionalne spremembe in napovedi nepremičninskega trga za CEE regijo

Richard B. Jones, Real Estate Leader, PricewaterhouseCoopers, London, Velika Britanija
(predavanje bo potekalo v angleščini)

10.10 - 10.30

Analiza in trendi slovenskega nepremičninskega trga

Maja Ostanek, vodja projektov, KF Finance d.o.o.

10.30 - 10.50

Stanje, trendi in analiza s področja financiranja nepremičninskih projektov

Miloš Vignjevič, vodja oddelka za podjetniško financiranje, UniCredit Banka Slovenija d.d.

10.50 - 11.20

Odmor s prigrizkom in kavo


11.20 - 11.40

Nov ekonometrični model za napovedovanje gibanja cen nepremičnin v Sloveniji

mag. Črt Lenarčič, samostojni analitik, Banka Slovenije

11.40 - 11.55

Certificiranje objektov zelene trajnostne gradnje: trendi in perspektive


Angelo Žigon, univ.dipl.inž.gradb., direktor, Elea IC d.o.o.

11.55 - 12.10

SES Slovenija - nastajanje novega trgovskega centra

Predstavnik SES Slovenija (v potrjevanju)

12.10 - 12.25

Projekt novega logističnega centra Mercator

Luka Jurkovič, pomočnik uprave Mercatorja za področje nepremičnin

12.25 - 13.40

Odmor za kosilo


KAPITAL IN INVESTIRANJE

13.40 - 14.10

Nepremičnine kot investicija

Matija Filiplič, Sektor za upravljanje z naložbenimi nepremičninami NLB Skupine

14.10 - 14.30

Pričakovanja in odzivi tujih investitorjev

Matej Skočir, vodja sektorja za internacionalizacijo in tuje neposredne investicije, Javna agencija SPIRIT Slovenija

14.30 - 14.50

Nov nepremičninski sklad v Sloveniji

Uroš Glavan, Murka d. d.

14.50 - 15.10

Kaj se lahko naučimo iz sodelovanja z ruskimi investitorji?

Zoran Veleski, direktor, Mreža nepremičnin d.o.o.

15.10 - 15.30

Črna hiša vs. nepremičninski trendi - 1: 0; primer uspešno izvedene investicije v segmentu luksuznih nepremičnin v času največje nepremičninske krize

Primož Novak, investitor in Gašper Demšar, Demšar arhitekti

15.30 - 16.00

Odmor s prigrizkom in kavo


UPRAVLJANJE NEPREMIČNIN – PRIMERJAVA SLOVENSKEGA TRŽIŠČA Z RAZVITIMI


16.00 - 16.20

Celovito upravljanje nepremičnin in premoženja – prvi certifikatISO 55001:2014 v Sloveniji

Luka Prebil, pomočnik izvršnega direktorja, BTC d.d.

16.20 - 16.40

Izzivi centralizacije upravljanja portfelja objektov državne uprave

Uroš Korošec, generalni direktor, Direktorat za stvarno premoženje, Ministrstvo za javno upravo

16.40 - 17.00

Priložnosti sodobnega upravljanja hotelskih nepremičnin

Philipp Meister, direktor, HMC - Hotel Management Company d.o.o.
(predstavitev bo potekala v angleščini)

17.00 - 18.00

Osrednja okrogla miza prvega dne: Priložnosti in izzivi slovenskega nepremičninskega trga

Gosti:

- Jože Podgoršek, predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI
- Matjaž Filipič, partner, KF Finance d.o.o.
- Mitja Križaj, direktor, Fundament d.o.o.
- Janez Škrubej, izvršni direktor, DUTB

Moderatorka: Jadranka Jezeršek Turnes

18.00

SPREJEM S POGOSTITVIJO ZA UDELEŽENCE IN POVABLJENE GOSTE

Restavracija DiVino

četrtek, 22.9. + IZOBRAŽEVALNI SEMINAR
8.30 - 9.00

Prihod in registracija

EKONOMSKA KAKOVOST TRAJNOSTNE GRADNJE - DOLGOROČNI EKONOMSKI UČINKI, OHRANJANJE KAPITALA IN VREDNOSTI STAVB


9.00 - 9.30

Trajnostna gradnja - moda ali nuja? Kaj morate o njej vedeti, če ste strokovnjak za nepremičnine?

mag.Robert Smodiš, inž. arh., DGBN auditor

9.30 - 9.50

Vrednotenje vseživljenjskih stroškov (LCC) za presojo finančnega vidika trajnostne gradnje

doc.dr.Marjana Šijanec Zavrl, univ.dipl.inž.grad., Gradbeni inštitut ZRMK

9.50 - 10.10

Rezultati raziskave - Uravnoteženje kazalnikov trajnostne gradnje

mag. Miha Tomšič, Gradbeni inštitut ZRMK

10.10 - 10.25

Potencial kompaktnih strojnih sistemov za "skoraj-Nič Energijske Stavbe" (sNES)

Stane Tomc univ. dipl. inž., direktor, Remty

10.25 - 10.40

Primer učinka trajnostnega certifikata na prodajo investicije

mag. Iztok Polanič, direktor, SGP Pomgrad

10.40 - 10.55

Buildupon za vzpostavitev učinkovite strategije prenove obstoječih stavb

Stojan Habjanič, predsednikSlovenskega združenja za trajnostno gradnjo

10.55 - 11.25

Odmor

MESTA IN PROSTOR ZA INVESTICIJE

11.30 - 11.50

Ljubljana in paketni razvojni projekti za strateške investitorje


Miran Gajšek, vodja oddelka za urejanje prostora, Mestna občina Ljubljana

11.50 - 12.05

Razvoj trajnostne soseske v okviru projekta Avtobusne postaje Kranj

Bojan Gavez, vodja tehnično-prodajnega sektorja, Menerga d.o.o.

12.05 - 12.20

Degradirana območja kot priložnost za razvoj: primer MO Maribor

Igor Kos, kabinet Mestne občine Maribor in izr. prof. Uroš Lobnik, univ. dipl. inž. arh., univerza v Mariboru

12.20 - 13.20

OKROGLA MIZA: Ustvarjanje in ohranjanje vrednosti kapitala in stavb s trajnostnim pristopom

Sodelujoči:

Robert Smodiš, DGNB Avditor, prvi predsednik Združenja za trajnostno gradnjo,
Lenka Kavčič, Odprte hiše Slovenije
Iztok Polanič, Pomgrad
Boštjan Kranjc, direktor KSSENE - Zavoda Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško

Moderatorka: Andreja Šalamun, novinarka, Energetika.net

13.20

Zaključek konferenčnega dela

IZOBRAŽEVANJE ZA SODNE CENILCE IN SODNE IZVEDENCE - V SODELOVANJU S SICGRAS

14.00 - 14.45

Kaj mora cenilec vedeti pri cenitvah nepremičnin za računovodske namene?

Dušan Hartman, PWC Slovenija

14.45 - 15.30

Ocena dejavnikov, ki vplivajo naverodostojnost poročila o oceni vrednosti nepremičnin

Dr. Branko Dolenc, sodni cenilec in ocenjevalec gradbene stroke

15.30 - 16.00

Odmor

16.00 - 16.30

Vpliv nadomestitvene rezerve na premijo za ohranitev glavnice

dr. Igor Pšunder, izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru

16.30 - 17.15

Vrednotenje stavbnih zemljišč kot sistem

izr. prof. dr. Maruška Šubic Kovač, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo,

17.15 - 17.45

Pridobivanje podatkov o izvršenih transakcijah in aplikacija Cenilec

Samo Zupančič, SICGRAS

17.45

Zaključek

 

LOKACIJA

Na podlagi prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku. Kotizacijo lahko poravnate tudi pred prejemom računa na IBAN SI56 0292 1008 9918 850 (Nova Ljubljanska banka, d.d., Ljubljana), sklic na št. 3995-matična št. plačnika.

BTC – Kristalna palača

Ljubljana