Tina Kastelic

Psihologinja

Tina Kastelic je diplomirala iz psihologije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Poleg študija je opravila številna izobraževanja in usposabljanja. Zaključila je transakcijsko analizo, psihodramo, osnove medicinske hipnoze v namene sproščanja, NLP in trening trenerjev. Ima številne izkušnje s področja razvoja kadrov in ocenjevanja potencialov v organizacijah. Njeno podjetje Kompetenca d.o.o. izvaja poglobljene treninge za razvoj mehkih veščin in coachinge ter ocenjuje potenciale posameznikov. Specializirana je tudi za kompleksne kadrovske rešitve (kompetenčni modeli, sistemi nasledstev, mentorski sistemi, definiranje odgovornosti in vlog, ipd.). Od leta 2016 do leta 2018 je bila v vlogi HR partnerja za celotno orodjarstvo, od 2017 dalje je tudi HR partner za SRIP materiale, tovarne prihodnosti in krožno gospodarstvo. Z letom 2019 se je pridružila Kompetenčnemu centru za razvoj kadrov na področju IKT.

Dobri odnosi so ključ dolgoročne uspešnosti

Dobro leto nazaj se je naš svet, ki smo ga poznali, obrnil na glavo. Čez noč se je bilo potrebno prilagoditi na novo realnost, kateri vlada veliko negotovosti, hitrih sprememb z danes na jutri in nesigurnosti. 

Kljub vsemu pa so se nekateri odlično znašli, drugi malo slabše. Kaj je recept za uspeh? Kje se skriva razlika? 

Gre za agilnost in sposobnost ohranjanja dobrih odnosov. 

Včasih smo te negovali ob dobremu kosilu, sestanku v živo. Danes velikokrat to ni mogoče, niti redko, kaj šele redno. Ne najdemo niti prave priložnosti za sproščeno klepetanje. Stremimo samo še k učinkovitosti in osredotočenosti na nalogo.  Temelj vsakega dobrega odnosa, tako poslovnega, kot zasebnega pa je zaupanje. Ga res znamo vzpostaviti na daljavo, preko telefonov in kamer? Kaj ljudje potrebujejo, da nam zaupajo?  

Dobri odnosi so ključ do dolgoročne uspešnosti.