marcos-tavares-nabavna-konferenca-2024

Marcos Tavares

Eden najuspešnejših slovenskih nogometašev in motivacijski govorec

Marcos Tavares je priznan kot eden najuspešnejših slovenskih nogometašev. Ta brazilski nogometaš, ki je pridobil slovensko državljanstvo, je postal priljubljen med navijači NK Maribor zaradi svoje borbenosti in srčnosti, s čimer je postal ikona kluba. Kot kapetan vijoličastih je zabeležil izjemne dosežke: je najboljši strelec prve slovenske nogometne lige, igralec z največ nastopi in goli v zgodovini NK Maribor ter rekorder po številu golov in nastopov na evropskih tekmovanjih. V slovenski ligi je dosegel tudi najhitrejši gol, gol v osmih sekundah.

Marcos Tavares svoje izkušnje in strast do športa povezuje s poslovnim svetom. Verjame v močno povezavo med športom in poslom, pri čemer mnogi črpajo ideje in energijo prav iz športnih dosežkov. S svojim edinstvenim pristopom vodi poslovne zajtrke in teambuilding dogodke, kjer deli svojo športno zgodbo in izkušnje, s čimer navdihuje in motivira poslovneže.

Kaj je potrebno, da nabava preseže pričakovanja v teh časih (pogled CEO-ja)

Na naših trgih doživljamo nestanovitnost oziroma volatilnost brez primere. Moramo se prilagoditi in preiti od koledarsko usmerjene nestanovitnosti k upravljanju tržnega cikla. Prvi dejavnik uspeha v preteklosti, tako pomembna »optimizacija procesa« je manj uspešna od »optimizacije časa na kraju samem«. Prvič  v zgodovini imajo napovedi nabave glavni vpliv na prodajne napovedi. Nabava se lahko razvije v še pomembnejše gonilo splošnega poslovnega uspeha, če je pripravljena izvesti potrebno preobrazbo. Preobrazba je lahko uspešna s pravimi ljudmi, s popolnim krmiljenjem, in miselnostjo naravnano v  preobrazbo.