Irena Rimac Gaspari

Direktorica korporativne nabave v Hidrii

Irena Rimac Gaspari je direktorica korporativne nabave v Hidrii, ki ima proizvodne lokacije v Sloveniji, Nemčiji, na Madžarskem in Kitajskem. Ima več kot 15 let delovnih izkušenj v nabavi in je dolgoletna članica Združenja nabavnikov Slovenije. Hkrati je tudi redna predavateljica na dogodkih v organizaciji Združenja.

Delo v nabavi je usmerila predvsem v povezovanje in krepitev timskega dela znotraj nabavne funkcije, ki v Hidrii povezuje več poslovnih enot z različnimi proizvodnimi programi. Znotraj multidisciplinarnih timov Hidrie in v sodelovanju z dobavitelji, tudi kupci razvijajo inovativne rešitve, ki skozi nabavni proces ustvarjajo in prispevajo višji dodani vrednosti v Hidrii.

Leta 2018 je bila razglašena za Nabavno managerko leta.

Kaj je potrebno, da nabava preseže pričakovanja v teh časih (pogled CEO-ja)

Na naših trgih doživljamo nestanovitnost oziroma volatilnost brez primere. Moramo se prilagoditi in preiti od koledarsko usmerjene nestanovitnosti k upravljanju tržnega cikla. Prvi dejavnik uspeha v preteklosti, tako pomembna »optimizacija procesa« je manj uspešna od »optimizacije časa na kraju samem«. Prvič  v zgodovini imajo napovedi nabave glavni vpliv na prodajne napovedi. Nabava se lahko razvije v še pomembnejše gonilo splošnega poslovnega uspeha, če je pripravljena izvesti potrebno preobrazbo. Preobrazba je lahko uspešna s pravimi ljudmi, s popolnim krmiljenjem, in miselnostjo naravnano v  preobrazbo.