Kako izboljšati

upravljanje nepremičnin


22. maj, 2018

od 13.00 do 15.30Fantastični prostori

Stegne 23a, Ljubljana


HVALA, DA STE BILI Z NAMI!

FOTO UTRINKISpoštovani,

ker so pristojnosti upravnikov in njihovi zaslužki ter razmerja med upravniki in etažnimi lastniki vse bolj aktualna tema, vas vljudno vabimo, da se udeležite javnega posveta ”Kako izboljšati upravljanje nepremičnin”.

Na dogodku bodo aktivno sodelovali pravni in nepremičninski strokovnjaki ter predstavniki interesnih združenj, vabljeni pa so upravljalci nepremičnin, lastniki etažnih nepremičnin, predstavniki etažnih lastnikov, mediji in ostala zainteresirana javnost. Na posvetu bomo strokovna predavanja in predstavitve dobrih praks iz tujine zaokrožili z okroglo mizo, predstavili pa bomo tudi izsledke raziskave o stanju upravljanja stanovanjskih nepremičnin v Sloveniji.


PROGRAM

Torek, 22. maja 2018
12.45-13.00

Sprejem udeležencev

13.00-13.15

Aktualni izzivi pri upravljanju stanovanjskih nepremičnin

dr. Miha Juhart, prorektor Univerze v Ljubljani in dekan Pravne fakultete Univerze v Ljubljani

13.15-13.30

Dobre prakse EU (primerjalna študija 16 držav)

Boštjan Udovič, direktor Zbornice za poslovanje z nepremičninami, GZS

13.30-13.45

Interes stanovalca - soočenje z Marjanom Jermanom

Marjan Jerman, legendarni novinar in prejemnik RTV priznanja za življenjsko delo, ki rešuje zaplete upravljanja nepremičnin v oddajah Jermanovo oko in Jermanovo uho.

13.45-14.00

Kako učinkovito upravljanje stavb vpliva na tržno vrednost nepremičnin?

mag. Alenka Urnaut Ropoša, lastnica in direktorica podjetja Renova Real, pooblaščena ocenjevalka vrednosti nepremičnin, sodna cenilka za strokovno področje gradbeništva, podpodročje nepremičnine, pooblaščena inženirka.

mag. Primož Praper, strokovnjak na področjih investicijskih elaboratov, gradbene fizike, energetskega monitoringa in trajnostne gradnje

14.00-14.15

Miti in dejstva o upravljanju nepremičnin

Dušan Oražem, nekdanji stanovanjski inšpektor na Gradbeni, geodetski in stanovanjski inšpekciji na Inšpektoratu RS za okolje in prostor

14.15-14.30

Rezultati najnovejše raziskave o stanju upravljanja

Peter Ribarič, izvršni direktor, Planet GV, poslovno izobraževanje, d. o. o.

14.30-15.00

Okrogla miza: Trije koraki do boljšega upravljanja

mag. Alenka Urnaut Ropoša, pooblaščena ocenjevalka vrednosti nepremičnin;

Boštjan Udovič, direktor Zbornice za poslovanje z nepremičninami, GZS;

Dušan Oražem, nekdanji stanovanjski inšpektor;

Marjan Jerman, novinar RTV Slovenija;


Moderatorka: Tina Drolc, MBA, Inspirata

15.00-15.30

Odgovori na vaša vprašanja

Organizator si pridržuje pravico do sprememb v programu.PREDAVATELJI

 
dr. Miha Juhart

prorektor Univerze v Ljubljani in dekan Pravne fakultete Univerze v Ljubljani

Dr. Miha Juhart, doktor pravnih znanosti in profesor civilnega in gospodarskega prava. Bil je prorektor Univerze v Ljubljani in je dekan Pravne fakultete Univerze v Ljubljani.

Kot svetovalec je sodeloval pri pripravi zakonodaje s področja stvarnega in stanovanjskega prava. Sodeluje tudi z vodilnimi odvetniškimi pisarnami in gospodarskimi družbami na različnih pravnih področjih, predvsem na področju nepremičninskega ter gospodarskega pogodbenega in statusnega prava. Bil je arbiter v več domačih in tujih arbitražnih zadevah. Od leta 2017 je tudi neizvršni direktor in predsednik upravnega odbora DUTB

 
Boštjan Udovič

direktor Zbornice za poslovanje z nepremičninami, GZS

Boštjan Udovič je direktor Zbornice za poslovanje z nepremičninami pri GZS, v okviru katere se strokovno ukvarja z vprašanji upravljanja nepremičnin.


Je avtor številnih kolumn v nepremičninski prilogi časnika Delo in strokovnih člankov v Pravni praksi. Udovič, po izobrazbi univerzitetni diplomirani pravnik, je direktor Zbornice od leta 2015. Pred tem je bil zaposlen na Javnem stanovanjskem skladu Mestne občine Koper, na Občini Postojna, med 2011-2014 pa je bil direktor občinske uprave.

 
Marjan Jerman

legendarni novinar in vojni dopisnik RTV

legendarni novinar in vojni dopisnik RTV, ki rešuje zapleteupravljanja nepremičnin v oddajah Jermanovo oko in Jermanovo uho.

 
mag. Alenka Urnaut Ropoša

lastnica in direktorica podjetja Renova Real

pooblaščenaocenjevalka vrednosti nepremičnin, sodna cenilka za strokovno področjegradbeništva, podpodročje nepremičnine, pooblaščena inženirka

 
mag. Primož Praper

strokovnjak na področjih investicijskih elaboratov, gradbene fizike, energetskega monitoringa in trajnostne gradnje

 
Dušan Oražem

nekdanji stanovanjski inšpektor na Gradbeni, geodetski in stanovanjski inšpekciji na Inšpektoratu RS za okolje in prostor

Dušan Oražem je upokojeni nekdanji stanovanjski inšpektor na Gradbeni, geodetski in stanovanjski inšpekciji na Inšpektoratu RS za okolje in prostor

 
Peter Ribarič

izvršni direktor, Planet GV
KOTIZACIJA

Na podlagi prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku. Kotizacijo lahko poravnate tudi pred prejemom računa na IBAN SI56 0292 1008 9918 850 (Nova Ljubljanska banka, d.d., Ljubljana), sklic na št. 4275-matična št. plačnika.


LOKACIJA

Fantastični prostori

Stegne 23a,

1000 Ljubljana