Violeta Bulc

Kustosinja za ekocivilizacijo

Violeta Bulc je kuratorka Ecocivilizacije, nekdanja evropska komisarka za promet (2014–2019), podpredsednica vlade Republike Slovenije, podjetnica, inovatorka, inženirka, popotnica skozi prostor in čas. Je radovedna, predana, odprta za novo, vključujoča, zagovornica ljubezni, resnice, sodelovanja, radosti, sočutja. Gradi mostove zaupanja in trajnostnega sobivanja. Je prejemnica več domačih in mednarodnih nagrad, avtorica treh knjig in članica številnih mednarodnih organizacij, odborov in konferenc. V mladosti je bila članica kadetske košarkarske reprezentance in slovenska prvakinja v metu kopja, ima pa tudi črni pas v taekwondoju in hapkidoju.

Čas kliče po prebujanju vseh potencialov

Svet še nikoli ni bil tako povezan kot je danes. Imamo številna učinkovita orodja in modele za uspešno sodelovanje. Informacije krožijo tako hitro, kot se oblikujejo, hkrati pa še nikoli nismo bili tako ranljivi, kot smo danes. Kot skupnost, kot civilizacija! Manipulacije, zavajajoče novice in laži so postale nekaj običajnega v javnem prostoru in sprožajo razgradnjo osnovnih družbenih norm in vrednot.

A narava se ne da. Vedno vzame, kar je na voljo, in naredi največ, kar lahko, ne da bi iskala popolnost. Deluje po principih uravnoteženja. Na kvantnem nivoju vedno ve, kaj je res in kaj ne. Zato se danes v poslovne modele, ki delujejo po principu krožnega gospodarstva, kot temelj postavlja notranja resnica: »Delaj tisto, kar čutiš, da je prav.« A hkrati se zavedaj modrosti in znanj, ki krepijo to notranjo resnico.

Zato je pomembno, da skrbimo za uravnotežen in celosten razvoj vseh naših potencialov. Vsak od nas ima 100 % talentov in je čudovito, enkratno, neponovljivo bitje.

Na srečanju se bomo sprehodili skozi vseh šest dimenzij človeka, ključnih odnosov, ki obstajajo v (poslovnem) okolju in kako zagotoviti, da delo opravimo z zadovoljstvom in zadoščenjem. Pridite z nasmehom v srcu!