Marko Perme

Soustanovitelj in direktor, Agilcon

Marko ima več kot 20 let izkušenj iz IT industrije, sprva iz velikega regionalnega softverskega podjetja (Comtrade), zadnjih 8 let iz svojega podjetja, kjer zaposluje 50 inženirk, inženirjev, projektnih vodij, svetovalk in svetovalcev. Sodeluje s srednjimi in velikimi organizacijami iz finančnega, telekomunikacijskega in podjetniškega sektorja pri različnih poslovnih rešitvah, ki temeljijo na oblačnih, socialnih in mobilnih storitvah. Osredotočen je na to, da strankam zagotavlja resnično poslovno vrednost z zagotavljanjem najnovejših uporabniško usmerjenih tehnologij v oblaku v kombinaciji z okretnimi profesionalnimi storitvami. Med njegovimi veščinami so poznavanje CRM in HRM, projektnega menedžmenta, Salesforca, marketinga družbenih omrežij, prodaje rešitev in računalništva v oblaku.

Revolucija v HR: Umetna inteligenca na delovnih mestih

V svojem nastopu se bo Marko posvetil zelo aktualni temi – osupljivemu tehnološkemu preboju na področju generativne umetne inteligence v zadnjem letu in vpliv na prihodnost dela. Predstavil bo izsledke najnovejših raziskav in napovedi, ki se nanašajo na dolgoročne vplive umetne inteligence na delo in področje upravljanja s človeškimi viri (HR). Opozoril bo na ključne priložnosti, ki jih ta tehnologija ponuja družbi, podjetjem, kadrovikom, vodjem in zaposlenim, hkrati pa tudi na pasti, na katere moramo biti vsi pozorni.

V drugem delu predavanja se bomo osredotočili na konkretne koristi, ki jih umetna inteligenca kadrovikom prinaša že danes ali v bližnji prihodnosti. Marko bo predstavil, kako bo oz. je videti priprava poročil, avtomatizacija zamudnih rutinskih nalog, izboljšanje izkušnje kandidatov v zaposlitvenem postopku in podpora zaposlenim pri njihovem osebnem in strokovnem razvoju v dobi umetne inteligence. Obenem bo poudaril pomembnost odgovorne uporabe tehnologij umetne inteligence in izpostavil ključna vprašanja, kot so spoštovanje zasebnosti zaposlenih, nepristranskost algoritmov in etičnost uporabe tovrstnih tehnologij.