Larisa Grizilo

Glavna direktorica za področje človeških virov in komunikacij za Slovenijo in Srbijo, Skupina A1

Larisa je pozitivno naravnana voditeljica, ki verjame, da je pot doseganja trajnostne rasti organizacij le preko razvoja zaposlenih. V 25 letih dela na področju HR je razvila odlične analitične, organizacijske, razvojne in vodstvene veščine, ki jih usmerja v organizacijski razvoj in razvoj HR sistemov, ki razvijajo odlične zaposlene. Kariero je začela leta 1998 v družbi Wrigley, kjer je bila odgovorna za upravljanje HR področja v državah nekdanje Jugoslavije ter v Albaniji, Bolgariji in Romuniji.  Leta 2009 se je pridružila družbi Sanofi Adriatic, kjer je bila kot direktorica HR področja za jadransko regijo odgovorna za države nekdanje Jugoslavije in Albanijo. Zatem, leta 2013, se je pridružila družbi Discover Financial Services/Diners Club International, kjer je bila odgovorna za HR področje za Diners Club Italia in Dinit. Leta 2015 se je pridružila telekomunikacijski Skupini A1 na položaju direktorice HR sektorja za Slovenijo in Srbijo, od 2016 pa, kot članica vodstvene ekipe organizacijske enote Slovenija in Srbija, vodi področja HR, treninga, korporativnih komunikacij in trajnosti (ESG).

Revolucija v HR: Umetna inteligenca na delovnih mestih

V svojem nastopu se bo Marko posvetil zelo aktualni temi – osupljivemu tehnološkemu preboju na področju generativne umetne inteligence v zadnjem letu in vpliv na prihodnost dela. Predstavil bo izsledke najnovejših raziskav in napovedi, ki se nanašajo na dolgoročne vplive umetne inteligence na delo in področje upravljanja s človeškimi viri (HR). Opozoril bo na ključne priložnosti, ki jih ta tehnologija ponuja družbi, podjetjem, kadrovikom, vodjem in zaposlenim, hkrati pa tudi na pasti, na katere moramo biti vsi pozorni.

V drugem delu predavanja se bomo osredotočili na konkretne koristi, ki jih umetna inteligenca kadrovikom prinaša že danes ali v bližnji prihodnosti. Marko bo predstavil, kako bo oz. je videti priprava poročil, avtomatizacija zamudnih rutinskih nalog, izboljšanje izkušnje kandidatov v zaposlitvenem postopku in podpora zaposlenim pri njihovem osebnem in strokovnem razvoju v dobi umetne inteligence. Obenem bo poudaril pomembnost odgovorne uporabe tehnologij umetne inteligence in izpostavil ključna vprašanja, kot so spoštovanje zasebnosti zaposlenih, nepristranskost algoritmov in etičnost uporabe tovrstnih tehnologij.