Jernej Česen

Glavni direktor in senior VP za distribucijo, poslovno inteligenco in finance, Outfit7

Jernej se je podjetju Outfit7 pridružil leta 2014 in v ekipo takoj vnesel podjetniški instinkt in vodstvene sposobnosti, ki jih je pridobil kot direktor strateškega kontrolinga v večji multinacionalni maloprodajni družbi. Bistvo podjetja Outfit7 je ustvarjanje iger in občutkov, ki jih ti vzpodbudijo. Navdušenje, adrenalin, nasmehi – pozitivni občutki uporabnikov z vsega sveta, so razlog, da predana in kreativna ekipa vselej neumorno snuje naslednjo veliko idejo. Z nadarjeno mednarodno ekipo vsak dan premikajo meje mogočega. Ekosistem Outfit7 zabave se ves čas razvija, od večkrat nagrajene blagovne znamke za vso družino, Talking Tom & Friends do strateško-akcijske igre Mythic Legends, ki pospeši utrip. Pri Outfit7 verjamejo, da gredo lahko skupaj še dlje. Izzivajo preteklost in snujejo prihodnost. Vedno z zagotovilom kakovosti.

Revolucija v HR: Umetna inteligenca na delovnih mestih

V svojem nastopu se bo Marko posvetil zelo aktualni temi – osupljivemu tehnološkemu preboju na področju generativne umetne inteligence v zadnjem letu in vpliv na prihodnost dela. Predstavil bo izsledke najnovejših raziskav in napovedi, ki se nanašajo na dolgoročne vplive umetne inteligence na delo in področje upravljanja s človeškimi viri (HR). Opozoril bo na ključne priložnosti, ki jih ta tehnologija ponuja družbi, podjetjem, kadrovikom, vodjem in zaposlenim, hkrati pa tudi na pasti, na katere moramo biti vsi pozorni.

V drugem delu predavanja se bomo osredotočili na konkretne koristi, ki jih umetna inteligenca kadrovikom prinaša že danes ali v bližnji prihodnosti. Marko bo predstavil, kako bo oz. je videti priprava poročil, avtomatizacija zamudnih rutinskih nalog, izboljšanje izkušnje kandidatov v zaposlitvenem postopku in podpora zaposlenim pri njihovem osebnem in strokovnem razvoju v dobi umetne inteligence. Obenem bo poudaril pomembnost odgovorne uporabe tehnologij umetne inteligence in izpostavil ključna vprašanja, kot so spoštovanje zasebnosti zaposlenih, nepristranskost algoritmov in etičnost uporabe tovrstnih tehnologij.