Jasmina Ridzi

Svetovalka za kadrovski menedžment, Amitas

Jasmina Ridzi je soustanoviteljica in svetovalka za kadrovski menedžment v podjetju Amitas in članica razvojnega tima za celovite kadrovske rešitve FledgeWorks. Že več let pomaga podjetjem preoblikovati kadrovsko službo v funkcijo dodane vrednosti za poslovanje in zaposlene. Je izkušena strokovnjakinja za vzpostavitev kadrovskih procesov, izgradnjo modelov kompetenc in profiliranje zaposlenih.

Izkušnje je pridobila v mednarodnih svetovalnih in izobraževalnih podjetjih Mercury International in Door Training in kot svetovalka v mednarodnem podjetju za selekcijo in razvoj kadrov Dr. Pendl & Dr. Piswanger. Poslovno znanje in bogate izkušnje prepleta z raziskovanjem in poznavanjem človeške psihe. Njeni blogi so objavljeni na spletni strani FledgeWorks, občasna objavlja tudi članke v strokovnih revijah kot so Finance, HRM revija ter na podjetniškem portalu Podjetnik.net. Predavanja izvaja predvsem v sodelovanju z gospodarskimi zbornicami in v sklopu Amitasove akademije upravljanja s človeškimi viri.

Vodstvo in HR skupaj za krmilom

Ste opazili, da vodje in kadrovski strokovnjaki govorijo dva različna jezika in se pogosto ne razumejo? Kako zagotoviti, da sporočila ne bodo izgubljena v prevodu? Opažate, da imajo kadrovski strokovnjaki mnogo koristnih idej za izboljšave, a se le redke izvedejo v praksi? Kako zagotoviti izvedbo kadrovskih projektov? Ali vaše vodstvo želi strateški HRM, a jih moti, če jih kadrovski strokovnjaki »silijo«, da sodelujejo v strateških kadrovskih procesih?

Razmerje med vodstvom in kadrovsko funkcijo je zapleteno zaradi treh glavnih razlogov. Dobra novica je, da lahko rešimo vse izzive. Očitno se to ne bo zgodilo čez noč, vendar pa lahko za začetek obe strani naredita nekaj preprostih korakov. Izvedeli bomo, kako lahko vodstvo in kadrovska funkcija skupaj sedita za krmilom na poti uspeha.