Aleš Kranjc Kušlan

Direktor neprofitne organizacije Ekvilib

Aleš Kranjc Kušlan je po izobrazbi filozof in sociolog, ki je izobraževanje nadaljeval na področjih poslovanja in organizacije ter coachinga. Je direktor Ekvilib inštituta, vodja in pobudnik certifikata Družini prijazno podjetje ter certifikata Družbeno odgovorno podjetje. Njegova strokovna področja so usklajevanje družinskega in poklicnega življenja, sodelovanje z zaposlenimi, družbena odgovornost, človekove pravice v poslovanju, razvijanje izobraževalnih modulov in projektno vodenje. Je certificiran Jungian coach in coach medsebojnih odnosov, v zadnjem času pa se posveča razvoju sistema graditve vodstvenih kompetenc in osebnostne rasti s pomočjo integralnega coachinga in umetnosti.

Psihična kondicija zaposlenih je naloga delodajalca

Ko govorimo o kondiciji, bodisi fizični ali psihični, je potrebno določiti, o čem govorimo.
Imeti kondicijo pomeni biti prilagojen na določene pogoje ali okoliščine. Kondicija z drugimi besedami pomeni tudi “biti pripravljen“, da izvršimo nalogo, poslanstvo, za katero smo bili poklicani oz. smo se odločili. Na primer: preteči neko traso, diplomirati, uspešno končati projekt, shujšati za 5 kg, biti starš, biti vodja … V statičnem svetu je popolna kondicija dosegljiva, a ker živimo v zelo dinamičnem svetu, pomeni „biti fit“ dinamično stanje biti.

Kaj potrebujemo za ohranjanje in krepitev naše psihične kondicije? Odgovor na to bomo iskali tudi s pomočjo konceptov „Total fitness“ ameriške vojske ter „Compassionate Inquery“ Mateja Gaborja.