Maša Košak

Kadrovski up leta 2024, mlada raziskovalka na Ekonomski fakulteti UL

Maša Košak je mlada raziskovalka, asistentka in študentka doktorskega študija na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Njeno raziskovalno delo se osredotoča na področje HR, s posebnim poudarkom na dobrem počutju na delovnem mestu, pomenu spanja, odpornosti, vključenosti in stresa za delovno uspešnost in počutje zaposlenih.

Kot članica izborne komisije izbora Zlata nit ima večletne izkušnje pri ocenjevanju najboljših delodajalcev. Je nagrajenka izbora Kadrovski up leta 2024 in prejemnica posebnega priznanja za najboljše znanstveno-raziskovalno delo s področja kadrovskega managementa, kjer je raziskovala pomen hibridnega dela za proaktivnost v delovnih odnosih. Na temo hibridnega dela je objavila članek v reviji HR&M z naslovom “Fleksibilnost dela kot steber želenih ugodnosti zaposlenim”.

Sodelovala je s številnimi uglednimi organizacijami, kot so Slovenski državni holding, Hofer Slovenija, AMZS, Združenje nadzornikov Slovenije, Baumit, Lidl Slovenija, DKV Mobility in številne druge, kjer je prispevala kot svetovalka na področju kadrovskega managementa in komunikacij.