Marta Kos

Predsednica združenja ONA VE

Mag. Marta Kos ima več kot 30 let izkušenj na področju novinarstva, komuniciranja in diplomacije, je mednarodno certificirana voditeljica coachingov s področja komuniciranja, vodenja in prodaje. Bila je veleposlanica Republike Slovenije v Nemčiji in Švici ter nerezidenčno v Latviji in Lihtenštajnu.

Za seboj ima zelo pisano kariero in voditeljske izkušnje od dela v vladi do vodenja podjetja. Vse, kar dela in ustvarja, je povezano s komuniciranjem.

Zadnja leta živi v Švici in dela v svojem podjetju KOS Consulting & Coaching in se ukvarja z usposabljanjem na področju vodenja, komuniciranja in osebne rasti. Je višja svetovalka v švedskem podjetju KREAB v Bruslju, ki se ukvarja s svetovanjem na področju strateškega komuniciranja in predsednica nadzornega sveta avstrijskega podjetja Maierhofer v Švici. Je članica dveh odborov komisij Olimpijskega komiteja Slovenije – Komisije za gospodarsko in športno diplomacijo ter Komisijo za priznanja.

Je idejna mama ustanovitve združenja za povezovanje strokovnjakinj in promocijo znanja ONA VE in velika zagovornica enakosti spolov. Njen glavni cilj je doseči enako zastopanost spolov v medijih in na javnih dogodkih in večje upoštevanje žensk in njihovih uspehov v slovenski družbi.