FORUM POSLOVNE
ANALITIKE


14. marec 2019


Austria Trend Hotel, Ljubljana


IZKORISTITE PRIJAVO Z NAJUGODNEJŠO KOTIZACIJO!

Forum poslovne analitike je prvi odprti forum poslovne analitike v Sloveniji, ki združuje tako praktike in raziskovalce s področja poslovne analitike, kontrolinga in upravljanja podatkov kot zastopnike vodilnih poslovnih rešitev s področja poslovne analitike. V 2019 bomo na Forumu že tretje leto zapored gostili več kot 200 udeležencev, manedžerjev, kontrolerjev, analitikov v poslovnih funkciji, ki iščejo priložnosti za razvoj poslovanja z izkoriščanjem moči podatkov.


PROGRAM

Četrtek, 14. marec 2019
8.00–9.00

Sprejem udeležencev in registracija

9.00–9.10

Uvodni pozdrav

9.10–9.40

Vloga poslovne analitike pri oblikovanju in izvajanju poslovne strategije

dr. Mitja Pirc, MIPICO, poslovno svetovanje in predsednik upravnega odbora Društva za marketing Slovenije

Podjetja, ki pri svojem poslovanju, tako strateškem kot operativnem, temeljijo na podatkih in analizah so uspešnejša kot tista, ki se izhajajo iz drugačnih metod odločanja. Kljub temu pa se mnoge organizacije soočajo z izzivi, kako uspešno in bolj učinkovito uporabljati podatke in izsledke analiz. Izzivi so večplastni: dostop in kakovost podatkov, izvajanje analiz za poslovne rešitve, tehnologija in arhitektura rešitev, organizacija in kompetence, področja implementacije in pa kultura upravljanja in odločanja. Nabor najboljših praks gre v smeri obogatenih in razširjenih KPI-jev, hitri in učinkoviti ad-hoc analitiki, poglobljenim celostnmh analizam za potrebe strateških odločitev. V mnogih primerih so pogosto potrebne celostne transformacije podjetij in nova opredelitev področij dela in deležnikov.

9.40–10.00

Primer dobre prakse

10.00–10.30

Umetna inteligenca: realnost in obeti

Marko Grobelnik, raziskovalec v laboratoriju za umetno inteligenco na Institutu Jožef Stefan

10.30–11.00

Primer dobre prakse

11.00–11.30

Odmor

11.30–12.00

Učinki poslovne analitike na uspešnost podjetja

mag. Melita Kolbezen, direktorica podjetja Advico

12.00–12.25

Primer dobre prakse

12.25–13.00

Okrogla miza: pričakovanja in realnost zaključevanja projektov poslovne analitike

13.00–14.00

Kosilo

14.00–14.25

Primer dobre prakse

14.25–15.00

Upravljanje sprememb in agilna organizacija

Viktor Lénárt, direktor podjetja Grow Group

15.00–16.15

Delovna omizja

Udeleženci foruma boste naključno razdeljeni v omizja. Vsako od omizij bo s strani organizatorja prejelo določeno temo o kateri boste s pomočjo strokovnega moderatorja debatirali, iskali ideje in rešitve. Omizja bodo deležna več menjav in obravnave različnih tem. Izbrani moderatorji bodo ugotovitve ob koncu delavnice predstavili vsem prisotnim.

16.15

Zaključek foruma

PREDAVATELJI

 
Viktor Lénárt

direktor podjetja Grow Group

Viktor Lénárt je direktor podjetja Grow Group, ki ima več kot 15 let izkušenj na področju managementa, svetovanja in razvoja vodstva.

Več ...

Viktor Lénárt je direktor podjetja Grow Group, ki ima več kot 15 let izkušenj na področju managementa, svetovanja in razvoja vodstva. Njegova področja dela zajemajo razvoj najvišjega vodstva, poslovno načrtovanje in HR svetovanje. Ima tudi mednarodni magisterij na področju managementa s poudarkom na poslovni administraciji, managementu in operativnih funkcijah, ki ga je prejel s strani poslovnih šol Purdue Krannert (ZDA) in Tias Nimbas (Nizozemska). Več kot 17 let pa deluje tudi na področju psihodrame, fokusne terapije in integrativne psihoterapije.

 
Marko Grobelnik

raziskovalec v laboratoriju za umetno inteligenco na IJS

Marko Grobelnik je strokovnjak za različne vidike umetne inteligence, za analizo velikih količin tekstovnih podatkov, strojno učenje, analizo omrežij, vizualizacijo podatkov in kombinatorično optimizacijo.

Več ...

Marko Grobelnik je raziskovalec v laboratoriju za umetno inteligenco na IJS in digitalni glasnik Slovenije, ki redno sodeluje z vrsto akademskih institucij po svetu, med drugim z Univerzo Stanford in Univerzitetnim kolidžem v Londonu (UCL).

Je strokovnjak za različne vidike umetne inteligence, za analizo velikih količin tekstovnih podatkov, strojno učenje, analizo omrežij, vizualizacijo podatkov in kombinatorično optimizacijo.

Med drugim je Grobelnik soustanovitelj podjetja Cycorp Europe ter direktor in ustanovitelj podjetja Quintelligence – inteligentno upravljanje z znanjem, sodeluje pa tudi z nekaterimi pomembnimi evropskimi in ameriškimi podjetji, kot so British Telecom, Microsoft Research, IBM Watson, New York Times in Bloomberg. Septembra 2017 ga je slovenska vlada imenovala za nacionalnega glasnika digitalne tehnologije za štiriletno mandatno obdobje.

 
mag. Melita Kolbezen

direktorica podjetja Advico

Melita Kolbezen je magistra ekonomije z 20 letnimi izkušnjami s področja računovodstva in kontrolinga. Vrsto let je delovala v skupini povezanih podjetij na različnih trgih.

Več ...

Melita Kolbezen je magistra ekonomije z 20 letnimi izkušnjami s področja računovodstva in kontrolinga. Vrsto let je delovala v skupini povezanih podjetij na različnih trgih, leta 2012 pa je ustanovila lastno podjetje za poslovno svetovanje Advico d.o.o.
Je predavateljica na Slovenskem inštitutu za revizijo za pridobitev strokovnega naziva pooblaščeni revizor in članica usmerjevalnega odbora za podiplomski študij s področja financ in bančništva na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.

 
dr. Mitja Pirc

MIPICO, poslovno svetovanje

dr. Mitja Pirc že več kot petnajst let deluje na področju poslovnega svetovanja, analitičnih rešitev in razvoja novih konceptov poslovanja in trženja. Svetoval je več kot petdesetim vodilnim slovenskim, regijskim in evropskim podjetjem.

Več ...

dr. Mitja Pirc že več kot petnajst let deluje na področju poslovnega svetovanja, analitičnih rešitev in razvoja novih konceptov poslovanja in trženja. Svetoval je več kot petdesetim vodilnim slovenskim, regijskim in evropskim podjetjem iz sektorjev trgovine, izdelkov vsakdanje potrošnje, telekomunikacij, zavarovalništva, bančništva, energetike, avtomobilizma in farmacije in več kot 20 startupom. Več let je vodil in bil partner pri Indigo Consulting / Pristop Poslovno svetovanje. V preteklosti je bil manager pri A.T. Kearney, data scientist pri SAS Institute ter soustanovitelj tehnološkega startupa. Predaval je na priznanih svetovnih (Insead, IESE, IE, ESMT) in slovenskih šolah (EF, FMF, FDV) ter na več kot 200 poslovnih in trženjskih konferencah ter dogodkih. Je diplomant teoretične matematike ljubljanske Fakultete za matematiko in fiziko, na Stockholm School of Economics (SSE) je magistriral iz mednarodnega poslovanja in ekonomije, na Univerzi Pompeu Fabra (UPF) v Barceloni pa je pridobil doktorat ekonomskih znanosti. Je tudi prejemnik Arhimedove nagrade evropske komisije. Je predsednik aktualnega upravnega odbora DMS v obdobju 2017-2020.

PROGRAMSKI ODBOR

 
mag. peter ribarič

izvšni direktor, Planet GV d.o.o.

Mag. Peter Ribarič je finančnik in analitik z več kot 20-letnimi delovnimi izkušnjami. Je tudi soavtor prve slovenske knjige o obvladovanju tveganj.

Več ...

Mag. Peter Ribarič je finančnik in analitik z več kot 20-letnimi delovnimi izkušnjami. Med drugim je v različnih slovenskih podjetjih opravljal funkcijo finančnega direktorja, direktorja družbe in člana uprave. Trenutno je mag. Ribarič izvršni direktor podjetja Planet GV d.o.o.

Mag. Peter Ribarič je tudi soavtor prve slovenske knjige o obvladovanju tveganj ter diplomant Fakultete za računalništvo s področja umetne inteligence.

 
dr. Igor Korelič

CTO, Result d.o.o.

Dr. Igor Korelič je tehnični direktor v družbi Result d.o.o., je doktor znanosti s področja managementa informacijskih sistemov. S področjem poslovne inteligence se ukvarja že več kot 12 let.

Več ...

Dr. Igor Korelič je tehnični direktor v družbi Result d.o.o., je doktor znanosti s področja managementa informacijskih sistemov. S področjem poslovne inteligence se ukvarja že več kot 12 let, pridobil je tudi mednarodni certifikat TDWI s področja poslovne inteligence. V zadnjih letih se ukvarja vodenjem projektov večjih informacijskih sistemov, ki vključujejo podsistem in orodja za podporo poslovne inteligence, finančnega planiranja in kontrolinga.

 
grega jerkič

CEO, In516ht, d.o.o.

Grega Jerkič se s področjem analitike ukvarja dobrih 15 let. V tem času je sodeloval na zahtevnih projektih doma in v tujini, predaval različne tečaje za podjetji IBM in Microsoft po svetu.

Več ...

Grega Jerkič se s področjem analitike ukvarja dobrih 15 let. V tem času je sodeloval na zahtevnih projektih doma in v tujini, predaval različne tečaje za podjetji IBM in Microsoft po svetu, razvil rešitev za svetovno tržišče ter napisal knjigo za podjetje Microsoft na temo implementacije podatkovnih skladišč. Zadnje 8 let vodi podjetje IN516HT, kjer svetuje večjim strankam na področju novih analitičnih rešitev ter kompleksnih problemov, ki so zmes tehnologije, vsebine in organizacije.

 
JURE JERAJ

COO & BI arhitekt, Result d.o.o.

Jure Jeraj je strokovnjak za upravljanje s podatki s 15-letnimi izkušnjami s tega področja. Je svetovalec, vodja projektov in implementator poslovnih rešitev v različnih segmentih gospodarstva in v različnih poslovnih funkcijah.

Več ...

Jure Jeraj je strokovnjak za upravljanje s podatki s 15 letnimi delovnimi izkušnjami s tega področja. Je svetovalec, vodja projektov in implementator poslovnih rešitev z uporabo podatkov v različnih segmentih gospodarstva in v različnih poslovnih funkcijah. S svojimi izkušnjami pomaga podjetjem razširiti pogled na podatke in njihovo uporabo ter postavljanju prilagojenih in smiselnih kazalnikov podjetij. Prav tako sodeluje pri povezovanju vseh deležnikov (internih oddelkov, zunanjih izvajalcev, neodvisnih ponudnikov podatkov ipd.). Verjetno njegova najpomembnejša značilnost je out-of-the-box razmišljanje.

 
rok pirnat

BI Unit Manager, B2 d.o.o.

Rok Pirnat vodi enoto za BI z več kot 10 zaposlenimi in deluje kot svetovalec za celostni razvoj podjetja na področju pametnih organizacij.

Več ...

Rok Pirnat je dolgoletni sodelavec B2 z več kot 5.000 predavateljskimi urami na tečajih za poslovne uporabnike in izkušnjami pri vodenju več kot 100 BI projektov v segmentu SME. Danes vodi enoto za BI z več kot 10 zaposlenimi in deluje kot svetovalec za celostni razvoj podjetja na področju pametnih organizacij.

KOTIZACIJE

ZGODNJA PRIJAVA
170 €

Velja za prijave do 15. februarja 2019 in vključuje:

- udeležbo na vseh predavanjih
- kosilo in pogostitve med odmori
- gradivo oz. prezentacije govornikov


Popusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje DDV.


REDNA PRIJAVA
240 €

Kotizacija vključuje:

- udeležbo na vseh predavanjih
- kosilo in pogostitve med odmori
- gradivo oz. prezentacije govornikovPopusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje DDV.


FOTOUTRINKI 2018


ORGANIZATOR

SPONZORJI

Generalni sponzor

Podjetje RESULT d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1989. Smo strokovnjaki za svetovanje, načrtovanje, razvoj, namestitev in posodobitev kompleksnih informacijskih sistemov, kot tudi prilagojenih programskih rešitev. Strankam nudimo širok nabor IT storitev, podporne storitve in prodajno zastopstvo vodilnih globalnih znamk s področja poslovne inteligence in analitike.
Naše vodilo v vseh storitvah podjetja je kakovost in izključno najvišji tehnološki standardi. Dogovorjene cilje dosegamo znotraj časovnega in stroškovnega načrta.

Velika sponzorja

In516ht [insight] smo ekipa izkušenih in visoko motiviranih strokovnjakov, ki je najboljša v reševanju kompleksnih analitičnih izzivov. V kolikor se pripravljate na modernizacijo podatkovnega skladišča, implementacijo rešitve za poslovno odločanje /vizualizacijo podatkov, prediktivno analitiko, planiranje poslovanja ali analitični CRM, potem smo pravi partner za uspešno izvedbo in zagotovljen zaključek projekta. Zaupajo nam ugledna podjetja kot so Zavarovalnica Triglav, Nova ljubljanska banka, Petrol, A1 (Si.mobil), Abanka, Elektro Ljubljana, Elektro Maribor, Nova KBM, Valeant (PharmaSwiss) in Zavarovalnica Sava.

Podjetje B2 vam pomaga pri digitalni transformaciji vašega podjetja:
- pomagamo vam poiskati prihranke in optimizirati poslovanje z vpeljavo poslovne analitike,
- povečamo produktivnost vaših zaposlenih z dvigom znanja uporabe sodobnih digitalnih tehnologij,
- shranimo vaš know-how in poskrbimo za njegov prenos na zaposlene v obliki e-izobraževanja.
Digitalna preobrazba je dejstvo današnjega časa. Ste že v koraku časom?


Lokacija

Austria Trend Hotel

Dunajska cesta 154

1000 Ljubljana


T: 080 33 44
E: izobrazevanje@planetgv.si