Maria Anselmi

Direktorica divizije za start-upe in inovatorje naslednje generacije, Innosuisse

Maria Anselmi je februarja letos prevzela vodenje divizije za start-upe in inovatorje naslednje generacije v okviru švicarske državne agencije Innosuisse. Pred tem je bila odgovorna direktorica za podatke na ravni celotne skupine Bisnode, ki je del globalnega koncerna Dun&Bradstreet. V Sloveniji je dolga leta službovala kot generalna direktorica Bisnode za Jugovzhodno Evropo. Je srčna voditeljica zavezana nenehni rasti, tako na osebni ravni kot na poslovni ravni. Odlikujejo jo  bogate izkušnje vodenja več kulturnih organizacij v tehnoloških panogah ter uvajanja digitalne preobrazbe, razvoja podjetji in širjenja poslovanja.

Pogovor: Širši pogled na podatke

Podatki so vedno pomembnejši pri oblikovanje in implementaciji poslovne strategije. Z izkoriščanjem podatkov pridobijo organizacije dragocen vpogled v vedenje strank, tržne trende in notranje procese, kar omogoča bolje informirano in na podatkih osnovano odločanje.

Pomena podatkov v poslovanju ni mogoče preceniti. Organizacije, ki prednostno vlagajo v podatke in podatkovno analitko, imajo bistveno večje možnosti za uspeh v sedanjem hitro spreminjajočem se poslovnem okolju.