• 8.00

  Registracija in sprejem

 • 08:50

  Uvodni pozdrav

  Peter Ribarič, Planet GV in programski vodja Miroslav Ekart, direktor in soustanovitelj DATAINFO.SI
 • 09:00

  Ključni ukrepi organizacije za učinkovito Informacijsko varnost

  Gorazd Božič, Vodja nacionalnega centra za odzivanje na omrežne incidente SI-CERT
  Prikaži več

  Predavanje bo osredotočeno na ključne ukrepe za zagotavljanje informacijske varnosti, pri čemer bo izpostavljeno delovanje SI-CERT, nacionalnega centra za odzivanje na omrežne incidente. Predstavljene bodo aktivnosti, kot je koordinacija razreševanja incidentov, tehnično svetovanje ob vdorih, računalniških okužbah in drugih zlorabah ter izdaja opozorila za upravitelje omrežij in širše javnosti o trenutnih grožnjah na elektronskih omrežjih. Poudarek bo na konkretnih ukrepih, kot so vzpostavitev varnostnih politik, redni varnostni pregledi, izobraževanje zaposlenih in uporaba naprednih tehnologij za zaznavanje ter preprečevanje groženj.

 • 09:30

  Work of an outsourced DPO in Germany

  Sebastian Kraska, Odvetnik, MBA in pooblaščenec za varstvo podatkov – DPO v Nemčiji
  Prikaži več

  V pripravi...

                                      

                         

 • 10:00

  Skladnost videonadzornih sistemov z zakonodajo: Vloga in opažanja IP-RS

  Andrej Tomšič, namestnik Informacijski pooblaščenec RS
  Prikaži več

  Na predavanju bo predstavljeno, kako zagotoviti skladnost videonadzornih sistemov z zakonodajo, pri čemer bo poudarek na vlogi in opažanjih Informacijskega pooblaščenca Republike Slovenije (IP-RS). Obravnavali bomo ključne zahteve in predpise, ki urejajo uporabo videonadzora, ter najboljše prakse za zagotovitev skladnosti s temi predpisi. Predstavili bomo pogoste napake in kršitve, ki jih zaznava IP-RS, ter podali priporočila za pravilno vzpostavitev in upravljanje videonadzornih sistemov. Namen predavanja je opremiti udeležence z natančnimi informacijami o zakonodajnih zahtevah ter praktičnimi nasveti za učinkovito in skladno uporabo videonadzora v različnih organizacijah.

 • 10:30

  Akt o umetni inteligeci: Na kaj moramo biti pozorni v naši organizaciji?

  Nina Gradišnik mag. prav., pravnica in pooblaščena oseba za varstvo podatkov - DPO, DATAINFO.SI
  Prikaži več

  Predavanje bo predstavilo ključne novosti, ki jih prinaša novi Akt EU o umetni inteligenci, obveznosti za podjetja in zavode, ki že uporabljajo sisteme umetne inteligence, časovnico glede veljavnosti in uporabe novega akta ter zagrožene kazni za kršitelje. Predavanje bo osvetlilo pomembne regulacije, ki povečujejo transparentnost, odgovornost in varnost, ter vam ponudilo dragocene smernice za pravočasno prilagoditev poslovanja in zagotavljanje skladnosti z novimi zahtevami.

 • 10:50

  Odmor

 • 11:30

  Kibernetska nevarnost: Ali ste pripravljeni na naslednji napad?

  Marko Kašić, vodilni ICT inženir, A1 Slovenija
  Prikaži več

  Uspešnost obrambe pred kibernetskimi napadi se predvsem gleda po sposobnosti hitre in učinkovite zaznave ter odzivanja na zaznave. V povprečju podjetja potrebujejo 100 in več dni za uspešno zaznavo vdora, pri čemer napadalec naredi že večino svojih škodljivih aktivnosti. Spoznali boste kako se spopasti s sodobnimi izzivi kibernetske varnosti in kako lahko dvignemo odpornost na kibernetske napade na tak nivo, da napadalce zaznamo in ustavimo še preden naredijo poslovno škodo.

 • 11:50

  Pregled urada RS za informacijsko varnost - izkušnja zavezanca, ko si kontroliran iz strani urada

  Matija Knapič, Pravnik – informacijska varnost, Petrol
  Prikaži več

  V primeru inšpekcije državnih organov (URSIV) so poleg materialnih obveznosti pomembna tudi postopkovna pravila in pooblastila teh organov. Prav v tem delu lahko imajo svojo vlogo tudi pravni strokovnjaki.

  Ob implementacije direktive NIS2 v slovenski pravni red so pomembne tudi postopkovne določbe in pooblastila URSIV po (novem) ZInfV-1.

  V predavanju bodo predstavljena pooblastila URSIV v primeru inšpekcije po novi (predlagani) zakonodaji in primerjava s sedanju ureditvijo.

 • 12:10

  Možnosti sodobne uporabe AI v orgnizaciji

  Jure Jeraj, vodja področja podatkov in umetne inteligence v podjetju Result
  Prikaži več

  V pripravi...

 • 12:30

  Okrogla miza: Varstvo osebnih podatkov iz prakse

  Gostje:
  Nina Mav Horvat: ravnateljica Vrtec Domžale
  Vida Lipovnik Bosiljevac: direktorica Vaše zdravje d.o.o.
  Danijela Krpič: direktorica Vulkanija - Zavod za turizem in kulturo Občine Grad
  Moderator:
  Benjamin Lesjak: DATAINFO.SI d.o.o.
  Prikaži več

  Na okrogli mizi bomo izmenjali praktične izkušnje na področju varstva osebnih podatkov. Udeleženke bodo predstavile prve izkušnje z varstvom osebnih podatkov v svojih organizacijah, izzive, s katerimi se organizacije srečujejo pri varovanju podatkov staršev, otrok, pacientov in zaposlenih. Predstavile bodo načine, kako izobražujejo in usposabljajo svoje zaposlene o pomembnosti tega področja in informacijske varnosti. Prav tako bomo obravnavali izzive, ki jih prinašajo nove tehnologije, kot so družabna omrežja in umetna inteligenca ter razpravljali o aktivnostih, ki jih izvedejo ob varnostnih dogodkih. Na koncu bomo podali priporočila za druge organizacije.

 • 13:15

  Zaključek

  Doc. dr. Benjamin Lesjak, pravnik, informatik in docent na Fakulteti za management UP in soustanovitelj DATAINFO.SI
Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

Powerpoint predstavitve predavateljev na Stvarnopravnih dnevih 2020

Imate vprašanja iz vsebine?

Pošljite nam vprašanja za predavatelje vnaprej, tako boste na izobraževanju izvedeli vse, kar vas zanima.

Vaša vprašanja naslovite na e naslov: izobrazevanje@planetgv.si