Nepremičninski razvojni forum 2017

in Seminar za sodne cenilce in izvedence gradbene stroke


7. september 2017

z dodatnim seminarjem za cenilce 6. septembra


BTC – Kristalna palača

in ABC Hub,
Ljubljana

Z najboljšimi poznavalci o trendih in poslovnih priložnostih na enem mestu!


Nepremičninski razvojni forum
je edinstven v Sloveniji v svoji usmerjenosti v iskanje in predstavitev dobrih praks in razvojnih rešitev na področju nepremičnin, investicijskega okolja in projektov z različnih vidikov. Ustvarjamo ga v sodelovanji s strokovnjaki, ki se vsakodnevno srečujejo z izzivi investiranja, iskanja investitorjev, finančnih vprašanj in skladov, urejanje prostora in razvoja nepremičninskih projektov.

Foruma se je udeležilo več kot 150 udeležencev iz zasebnega in javnega sektorja: predstavnikov (slabih) bank, finančnih institucij, nepremičninskih podjetij, ministrstev, nepremičninskih in stanovanjskih skladov, cenilci in ocenjevalci vrednosti podjetij in investicij, razvojniki in področni strokovnjaki.

Najlepša hvala za vaše zaupanje, vidimo se zopet prihodnje leto.

PRENOS PREDSTAVITEV PREDAVATELJEV FORUMA 2017

PRENOS GRADIV SEMINARJA ZA CENILCE 2017

PRENOS PROGRAMA V PDF

OGLED FOTOGALERIJE 1

OGLED FOTOGALERIJE 2


Programski odbor 2017

 • Matjaž Filipič, partner, KF Finance d.o.o.
 • Luka Prebil, pomočnik izvršnega direktorja, BTC d.d.
 • Miran Gajšek, Načelnik oddelka za urejanja prostora, Mestna občina Ljubljana
 • Matej Skočir, vodja sektorja za spidbujanje internaciinalizacije in tuje neposredne investicije, SPIRIT Slovenija
 • Klemen Fajmut, višji svetovalec prodročja, Sektor za upravljanje z naložbenimi nepremičninami, NLB d. d.
 • Saša Mrak, vodja foruma

Dodatni seminar za sodne cenilce in sodne izvedence gradbene stroke

Kot vsako leto smo tudi letos organizirali dodatno izobraževanje za sodne cenilce in sodne izvedence gradbene stroke. Seminar je potekal en dan pred forumom, t. j. 6. septembra 2017, v prostorih ABC HUB-a v BTC. S potrdilom udeleženci prejmejo točke, ki jih potrebujejo vsako leto za izobraževanje.

Kako slovenski nepremičninski trg in Slovenijo vidijo tuji investitorji?


Ljubljana Research Forum - prva strukturirana analiza trga, ki odgovarja na ključna vprašanja mednarodnih investitorjev in ostali mednarodni gosti

Ljubljana Research Forum izhaja iz mednarodnega koncepta raziskovanja trga s poslovnimi nepremičninami, ki nudi celovit vpogled v ključne segmente trga s pisarniškimi prostori v Ljubljani. Raziskava temelji na mednarodnih definicijah in analizira ključne vidike trga, ki so pomembni za mednarodne investitorje ter pokriva koncepte kot so klasifikacija stavb glede na tip stavbe, povprečni letni najem (take-up rate), analiza najemnih pogojev, nezasedenost ter ostalo. V sodelovanju z mednarodnimi hišami Colliers in JLL ter pod vodstvom KF Financ, gre za prvo strukturirano analizo trga, ki odgovarja na ključna vprašanja mednarodnih investitorjev, ki so vse bolj prisotni na slovenskem nepremičninskem trgu.

In še:

 • Kakšni so FDI trendi in kakšen vpliv ima to na Slovenijo?
 • Kaj kaže prerez in pregled slovenskega nepremičninskega trga v primerjavi z regijo?
 • Kako se razvijajo nekateri vidnejši novejši nepremičninski projekti?
 • Kako se razvijajo in povezujejo mesta?
 • Nepremičnine v povezavi z infrastrukturo, logistiko in prometom
 • Slovenija kot vir za alternativne investicije
 • Zaključna osrednja razprava


Mednarodni gosti, ki so bili z nami

Michael Meidlinger,
CEO, Centrice Real Estate GmBH, DunajNebojša Nešovanović
National Director, Head of Valuation SEE
Jones Lang LaSalle group
Filip Vučagić
Head of investment, valuation and advisory services
Colliers International Croatia

Michael Haussman,
Head of Asset Management, Retail & Office International
KGAL GroupŽivahno na nepremičninskem in investicijskem trgu - spoznajte projekte

Slovenski nepremičninski trg prehaja iz faze oživljanja v fazo rasti. Število transakcij se je približalo tistemu izpred krize nepremičninskega trga, cene nepremičnin naraščajo. Sklenjenih poslov je bilo lani največ po rekordnem letu 2007. Razvijajo se tudi večji projekti, za katere se je zdelo, da bodo obstali za vselej. Kam to vodi? Kaj menijo o slovenskem okolje tuji investitorji? Kako se ob tem razvijajo mestna in primestna območja? Kateri so primeri dobrih praks in katere projekte si obetamo v prihodnje?


Spoznajte projekte in njihove zgodbe bolj podrobno: Airport Business Park, Cukrarna, Geriatrični center kot priložnost za alternativne investicije in še.


Airport Business Park

Airport Business Park bo zadovoljil povpraševanje po večjem logističnem and poslovnem središču. Reiffeisen Leasing razvija tovrstni center v neposredni bližini mednarodnega ljubljanskega letališča.
Prednost leasinga napram ostalim vrstam financiranja pri odvzemu problematične naložbe?
Odprodati projekt v trenutnem stanju ali vložiti dodatna denarna sredstva in ponuditi tržno zanimiv produkt?
S katerimi tveganji se soočamo pri razvoju projekta?
Kaj vpliva na uspešen zaključek projekta?

Slovenija kot priložnost za alternativne investicije

Projekt: geriatrični center Ljubljana

Ob veliki razpoložljivosti kapitala in intenzivnem investiranju na področju nepremičnin predvsem na razvitih trgih prihaja do intenzivnega krčenja pričakovanih donosov (yields). V zadnjih letih se investitorji zato vse bolj usmerjajo v nišne segmente nepremičnin, ki omogočajo večje donose. Slovenija institucionalnim investitorjem lahko ponudi le omejen obseg kakovostnih investicij iz osrednjih tržnih segmentov (nakupvalni centri, pisarne, stanovanja), ima pa odlično logistično lego in naravne danosti za alternativne investicije kot so: bolnišnice, zdraviliški turizem, domovi upokojencev, centri aktivnega staranja, študentski kampusi, microliving kompleksi ter podatkovni in logistični centri.

Cukrarna kot del urbane prenove

Cukrarna spada med najpomembnejše industrijske objekte v prvi polovici 19. stoletja na Slovenskem. Leta 2010 so za potrebe izgradnje Fabianijevega mosta podrli del povezovalnega trakta med Cukrarno in dvorcem ter stavbo dodatno utrdili. Mestna občina Ljubljana je takrat objavila načrte, da boi območje Cukrarne do leta 2014 spremenila v sodobno upravno središče, a so se zaradi gospodarske krize pa načrti za izgradnjo kompleksa zamaknili. Kaj točno in kdaj bomo to dočakali, bo predstavljeno na forumu.

Cukrarna je sestavni del sprejete trajnostne urbane strategije in urbane prenove.

Medtem si lahko preberete tudi nekaj več o sami zgodovini Cukrarne in dogajanju tam v članku Dela.

Hotel Intercontinental

20-nadstropni hotel InterContinental na Bavarskem dvoru ima 165 sob, od tega 15 apartmajev in en predsedniški apartma, veliko konferenčno sobo, bazen, savne in luksuzno restavracijo. Vrata odpira avgusta 2017. Celotna investicija je vredna 42 milijonov evrov, gradil ga je novomeški CGP, nadzor nad gradnjo pa Gre za eno večjih gradbenih investicij v Ljubljani. Delta Holding je gradbeno jamo kupil od družbe Rastoder, ki je to zemljišče in projekt kupila v stečaju družbe S1. Sprva je bila na tem mestu predvidena ena od stolpnic tako imenovanih Severnih ljubljanskih vrat. "Naša pot razvoja ene od najbolj reprezentativnih nepremičnin v Ljubljani se je začela 19. januarja 2016. Kaj so naši načrti, kakor se izvaja, in imamo ovirami, da bi dosegli cilj v kratkem času - pogled od arhitekturne in finančnega zornega kota, bomo predstavili na forumu," napoveduje Andjela Nikolić, ki je koordinirala projekt izgradnje.

Slovenski center za Protonsko terapijo za zdravljenje raka

Slovenski center za Protonsko terapijo za zdravljenje raka (SI PTC) predstavlja do 130 mio € vredno investicijo v aktivno zdravstveno infrastrukturo.

Visoko tehnološka vsebina z jasnimi uporabniki omogoča vzpostavitev najnaprednejše medicinske infrastrukture in storitev v regiji s kratko dobo vračanja investicije ter z izjemnim družbenim učinkom. SI PTC je osredotočen na paciente ter pozicioniran in priznan kot regionalni center, kjer se združujejo zdravljenje in terapija za optimalni prispevek k družbi. SI PTC bo po modelu sodobnega javno zasebnega partnerstva predstavljal optimalno vrednost za vložena sredstva in tako tudi za Slovenijo najboljša vrednost z uporabo JZP in EFSI, celotnega sistema zdravstvenega varstva, raziskav in podjetij za korist onkoloških bolnikov in družbe kot celote.


Strokovnjaki, ki bodo z nami

Z nami bodo slovenski in mednarodni strokovnjaki s področja nepremičnin, področja investicij in financiranja ter upravljanja in razvoja mest.

 
Michael Meidlinger

Direktor, Centrice Real Estate GmBH, Avstrija

Michael is the CEO of Centrice Real Estate GmbH, a leading SEE asset management platform that owns and manages a modern portfolio of retail and office assets throughout SEE. Michael has more than 17 years of experience in Private Equity, Corporate Finance and Real Estate. Throughout his career he has successfully structured and executed numerous M&A transactions and has an extensive experience in developing and steering companies.

Michael is the CEO of Centrice Real Estate GmbH, a leading SEE asset management platform that owns and manages a modern portfolio of retail and office assets throughout SEE. Michael has more than 17 years of experience in Private Equity, Corporate Finance and Real Estate. Throughout his career he has successfully structured and executed numerous M&A transactions and has an extensive experience in developing and steering companies. He has been with Centrice since late 2013 and was responsible for the acquisition and restructuring of the Centrice portfolio out of a “SEE bad bank”, the set up and development of Centrice as an specialised asset management company as well as the sale of the whole group to an international PE investor. Prior joining Centrice he was CFO of an Austrian based Investment Management and Advisory firm, specializing in Portfolio Advisory and M&A for financial institutions. Before that he worked for several years as an Investment Manager for a Private Equity firm.

 
Michael Hausmann

Head of Asset Management, Retail & Office International, KGAL Group, Nemčija

Mednarodna družba KGAL deluježe od leta 1968. Do danes je pridobila več kot 30 milijard evrov skupnevrednosti posameznih nepremičnin in transakcij portfeljev. V Sloveniji je zZavarovalnico Triglav ustanovila družbo TRIGAL in z njo začela nov projekt vzpostavitve regijskeplatforme, ki bo namenjena alternativnim naložbam.

Primere že vzpostavljenihuspešnih regijskih platform v Evropi bo ekskluzivno na nepremičninskemrazvojnem forumu predstavil Michael Hausmann, ki vodi upravljanje portfeljatrgovskih in pisarniških objektov v skupni vrednosti 2,1 milijarde evra.

Mednarodna družba KGAL deluje že od leta 1968. Do danes je pridobila več kot 30 milijard evrov skupne vrednosti posameznih nepremičnin in transakcij portfeljev. V Sloveniji je z Zavarovalnico Triglav ustanovila družbo TRIGAL in z njo začela nov projekt vzpostavitve regijske platforme, ki bo namenjena alternativnim naložbam.

Primere že vzpostavljenih uspešnih regijskih platform v Evropi bo ekskluzivno na nepremičninskem razvojnem forumu predstavil Michael Hausmann, ki vodi upravljanje portfelja trgovskih in pisarniških objektov v skupni vrednosti 2,1 milijarde evra.

 
Nebojša Nešovanović

MRICS RV, National Director, Head of Valuation SEE Jones Lang LaSalle d.o.o

Mr. Nešovanović has extensive knowledge on SEE Real Estate markets, working for more than thirteen years through the region on wide range of instructions. Based in Belgrade, Mr. Nešovanović is heading the Jones Lang La Salle Professional Services team, providing consultancy and valuation services in SEE region, through eight (8) countries: Slovenia, Croatia, Bosnia & Herzegovina, Serbia, Montenegro, Bulgaria, Macedonia and Albania.

Based in Belgrade, Mr. Nešovanović is heading the Jones Lang LaSalle Professional Services team, providing consultancy and valuation services in SEE region, through eight (8) countries: Slovenia, Croatia, Bosnia & Herzegovina, Serbia, Montenegro, Bulgaria, Macedonia and Albania. Mr. Nešovanović has extensive knowledge on SEE Real Estate markets, working for more than thirteen years through the region on wide range of instructions. He has been involved in hundreds of regional projects in other Former Yugoslavia countries as well as in Bulgaria. He’s clients arethe most important companies dealing in the Real Estate sector in Serbia and the SEE region, including all major financial institutions, funds, investors,developers and large corporates. Mr. Nešovanović’s areas of specialisation include real estate consultancy, with a focus on development appraisal. He had conducted and led appraisals ranging from football stadiums to large investment portfolios.

Mr. Nešovanović had advisory role to the Serbian government during adaptation number of laws, including: the Law of Spatial Planning and Construction and subsequent by – laws, the Law of Land Conversion, the Law on Real Estate Valuers etc. He has published many articles in prestigious business / real estate magazines such as NIN, Ekonomist, M2 and AG Real Estate.

 
Filip Vučagić

Director of Investment, Valuation and Advisory services of Colliers Croatia

Filip Vučagić joined Colliers in 2012 as Consultant to focus on valuation for retail, office, residential, hospitality and industrial properties and on delivering investment sale projects. Prior to joining Colliers he worked in banking industry. Last employment was in in Volksbank International AG in custody and VB Invest department. His work there included valuation of financial assets (stocks, bonds, FXs, financial derivates), financial reporting and market research.

Filip Vučagić joined Colliers in 2012 as Consultant to focus on valuation for retail, office, residential, hospitality and industrial properties and on delivering investment sale projects. Prior to joining Colliers he worked in banking industry. Last employment was in in Volksbank International AG in custody and VB Invest department. His work there included valuation of financial assets (stocks, bonds, FXs, financial derivates), financial reporting and market research. In the begging of his professional career he worked in sales department in KVIG Group and as a project manager in privately held company ASV marketing. Working experience in those two companies provide me with knowledge in client relationship management, sales, presentation and analytical skills.

 
Matej Skočir

Vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih investicij pri Javni agenciji SPIRIT Slovenija

Matej Skočir je zadolžen za vodenje sektorja za pospeševanje internacionalizacije in tujih investicij ter vodenje in izvajanje najzahtevnejših projektov in usmerjanje vsebinskega izvajanja posameznih programov in projektov sektorja.

Matej Skočir je zadolžen za vodenje sektorja za pospeševanje internacionalizacije in tujih investicij ter vodenje in izvajanje najzahtevnejših projektov in usmerjanje vsebinskega izvajanja posameznih programov in projektov sektorja. Ključni projekti so privabljanje tujih investitorjev v Sloveniji s poudarkom na t. i. greenfield investicijah, izvajanje programa nadaljnje rasti in razvoja podjetij (after-care) z namenom širitve podjetij v Sloveniji, organizacija predstavitev Slovenije in investicijskih projektov naključnih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini (MIPIM, EXPOREAL….),organizacija investicijskih konferenc v tujini, poznavanje poslovnega okolja, ukrepov države in aktivnosti konkurenčnih držav na področju privabljanja tujihinvestitorjev.

 
Maja Ostanek

KF Finance, vodja oddelka nepremičnin

Maja Ostanek se je pridružila ekipi KF Finance septembra 2015. Pred zaposlitvijo v KF Finance je 8 let delovala na področju posredovanja pri prodaji in oddaji poslovnih nepremičnin. V preteklih dveh letih je oddala preko 11.000m2 poslovnih prostorov v Ljubljani ter bila zadolžena za sklenitev enega izmed največjih najemniških poslov v preteklih 5 letih. Za tuje blagovne znamke (Apple, Nike, Body Shop, Nespresso, Primark) je pripravljala analizo vstopa na slovenski trg ter pripravila analizo in strategijo upravljanja poslovnih stavb v Ljubljani (naročnik CA Immobilien Anlagen AG, BKS Bank,…).

Maja Ostanek se je pridružila ekipi KF Finance septembra 2015. Pred zaposlitvijo v KF Finance je 8 let delovala na področju posredovanja pri prodaji in oddaji poslovnih nepremičnin. V okviru nepremičninskega posredništva je zastopala vse večje poslovne stavbe v Ljubljani ter aktivno sodelovala pri pripravi trženjskega pristopa, bila zadolžena za pogajanja s potencialnimi najemniki ter svetovala pri oblikovanju najemnih pogojev tako za poslovne stavbe kot tudi za nakupovalna središča. V preteklih dveh letih je oddala preko 11.000m2 poslovnih prostorov v Ljubljani ter bila zadolžena za sklenitev enega izmed največjih najemniških poslov vpreteklih 5 letih. Za tuje blagovne znamke (Apple, Nike, Body Shop, Nespresso, Primark) je pripravljala analizo vstopa na slovenski trg ter pripravila analizo in strategijo upravljanja poslovnih stavb v Ljubljani (naročnik CA Immobilien Anlagen AG, BKS Bank,…). V okviru KF Financ je bila zadolžena za pripravo študije smotrnosti gradnje trgovskega središča v okolici Ljubljane ter stanovanjskega kompleksa v Ljubljani. Maja poleg omenjenih projektov svetuje tujim institucionalnim investitorjem na področju poslovnih nepremičnin vSloveniji.


 
Matjaž Filipič

KF Finance, partner

Matjaž Filipič, od leta 2010 Partner v družbi KF Finance, je magister ekonomskih znanosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij in nepremičnin pri Slovenskem Inštitutu za revizijo. Pred tem je bil 7 let zaposlen v mednarodni svetovalno revizijski družbi KPMG.

Matjaž Filipič, od leta 2010 Partner v družbi KF Finance, je magister ekonomskih znanosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij in nepremičnin pri Slovenskem Inštitutu za revizijo. Pred tem je bil 7 let zaposlen v mednarodni svetovalno revizijski družbi KPMG, kjer je več let vodil projekte finančnega svetovanja in tako pridobil številne izkušnje na področju nakupov in prodaj podjetij, združitev, vrednotenja, skrbnih pregledov ter prestrukturiranja podjetij v Sloveniji ter širši regiji. Karierno pot je začel v svetovalni družbi MLP v Hamburgu v Nemčiji ter nadaljeval kot področni vodja kontrolinga v skupini Goodyear za Slovenijo, Francijo in Anglijo.

 
Miran Gajšek

Načelnik Oddelka za urejanje prostora MOL

mag. Miran Gajšek je od konca leta 2006načelnik oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana. V njegovibogati karieri je sodeloval pri številnih združenjih in projektih razvoja. Je tudi delegat DUPPS vECTP (European Council of Town Planners), od 2003 do 2011 podpredsednik ECTP inčlan izvršilnega odbora European Council of Town Planners. Od leta 2003 je tudičlan (in ustanovni član) Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

mag. Miran Gajšek je od konca leta 2006načelnik oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana. V njegovibogati karieri je sodeloval pri številnih združenjih in projektih razvoja. Bil je predsednik Društvaurbanistov Ljubljana, predsednik Društva urbanistov in prostorskih planerjevSlovenije (DUPPS), predstavnik MOP -član 21. pogajalske skupine (regionalni razvoj) RS-EU, 1998-2000; od 2003 do2005 je bil s strani Vlade Republike Slovenije imenovan za predstavnikaregionalnih interesov, člana Sveta javne Agencije za regionalni razvoj (ARR) vLjubljani. Je tudi delegat DUPPS vECTP (European Council of Town Planners), od 2003 do 2011 podpredsednik ECTP inčlan izvršilnega odbora European Council of Town Planners. Od leta 2003 je tudičlan (in ustanovni član) Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

 
mag. Andrej Lazar

Direktor upravljanja nepremičnin, DUTB

Andrej Lazar, magister ekonomskih znanosti, je konec lanskega leta v DUTB prevzel mesto direktorja upravljanja nepremičnin. Upravljanje tveganega premoženja, vključno z nepremičninami, ga spremlja od začetka njegove karierne poti. Začel je jo v družbi Hypo Leasing in nadaljeval v Hypo Alpe-Adria banki. Leta 2014 je v družbi Sberbank prevzel mesto vodje oddelka Prestrukturiranja in izterjave, ki ga je v celoti reorganiziral in na novo vzpostavil njegove poslovne procese. V DUTB je med drugim odgovoren za vodenje in reševanje najzahtevnejših primerov tveganega premoženja.

Andrej Lazar, magister ekonomskih znanosti, je konec lanskega leta v DUTB prevzel mesto direktorja upravljanja nepremičnin. Upravljanje tveganega premoženja, vključno z nepremičninami, ga spremlja od začetka njegove karierne poti. Začel je jo v družbi Hypo Leasing in nadaljeval v Hypo Alpe-Adria banki. Leta 2014 je v družbi Sberbank prevzel mesto vodje oddelka Prestrukturiranja in izterjave, ki ga je v celoti reorganiziral in na novo vzpostavil njegove poslovne procese. V DUTB je med drugim odgovoren za vodenje in reševanje najzahtevnejših primerov tveganega premoženja.

 
Zoran Veleski

Direktor, Mreža nepremičnin

Zoran Veleski je nepremičninski strokovnjak insvetovalec z več kot 22-letnimi izkušnjami in obsežnim znanjem na področjuinvesticij v nepremičnine in M&A. Že 19 let uspešno vodi podjetje Mrežanepremičnin, eno izmed največjih nepremičninskih družb v Sloveniji z najdaljšotradicijo. Zoran Veleski ima dolgoletni izkušnji pri sodelovanju s tujimi indomačimi investitorji na večjih nepremičninskih projektih.

Zoran Veleski je nepremičninski strokovnjak in svetovalec z več kot 22-letnimi izkušnjami in obsežnim znanjem na področju investicij v nepremičnine in M&A. Že 19 let uspešno vodi podjetje Mreža nepremičnin, eno izmed največjih nepremičninskih družb v Sloveniji z najdaljšo tradicijo. Zoran Veleski ima dolgoletni izkušnji pri sodelovanju s tujimi in domačimi investitorji na večjih nepremičninskih projektih.

 
Luka Prebil

Pomočnik izvršnega direktorja, BTC, d.d.

Luka Prebil je pomočnik izvršnega direktorja v družbi BTC, d.d. Je strokovnjak na področju upravljanja z nepremičninami. Njegova specializacija je svetovanje in uvajanje procesov celostnega upravljanja nepremičnin ter razvoj novih storitev na področju upravljanja nepremičnin.

Luka Prebil je pomočnik izvršnega direktorja v družbi BTC, d.d. Je strokovnjak na področju upravljanja z nepremičninami. Njegova specializacija je svetovanje in uvajanje procesov celostnega upravljanja nepremičnin ter razvoj novih storitev na področju upravljanja nepremičnin.

 
Tomaž Klemenc

Direktor, D.S.U.

Tomaž Klemenc razpolaga z več kot 25 leti profesionalnih izkušenj predvsem s področja izvajanja finančnih, nadzorstvenih in svetovalnih storitev, pri čemer je nekaj manj kot 20 let zasedal vodstvene ali vodilne položaje v gospodarskih družbah in tudi v javnem sektorju. V svoji dosedanji poslovni karieri je deloval v NLB, d.d., kjer je vodil področje privatnega bančništva, na Ljubljanski borzi, d.d., kjer je bil zadolžen za področje uvrstitve vrednostnih papirjev na organiziran trg, trgovanja in nadzora, v družbah za upravljanje investicijskih skladov AC Fondovi, a.d., Beograd in Ilirika DZU, d.o.o., Ljubljana ter na Inštitutu za trženje, ekonomiko in organizacijo, d.o.o. (ITEO), nazadnje pa tudi v Javni agenciji SPIRIT, kjer je zasedal mesto vršilca dolžnosti direktorja.

Tomaž Klemenc razpolaga z več kot 25 leti profesionalnih izkušenj predvsem s področja izvajanja finančnih, nadzorstvenih in svetovalnih storitev, pri čemer je nekaj manj kot 20 let zasedal vodstvene ali vodilne položaje v gospodarskih družbah in tudi v javnem sektorju. V svoji dosedanji poslovni karieri je deloval v NLB, d.d., kjer je vodil področje privatnega bančništva, na Ljubljanski borzi, d.d., kjer je bil zadolžen za področje uvrstitve vrednostnih papirjev na organiziran trg, trgovanja in nadzora, v družbah za upravljanje investicijskih skladov AC Fondovi, a.d., Beograd in Ilirika DZU, d.o.o., Ljubljana ter na Inštitutu za trženje, ekonomiko in organizacijo, d.o.o. (ITEO), nazadnje pa tudi v Javni agenciji SPIRIT, kjer je zasedal mesto vršilca dolžnosti direktorja.

 
mag. Črtomir Remec

direktor Stanovanjskega sklada RS, javnega sklada

Po končanem magisteriju na Fakulteti zagradbeništvo in geodezijo v Ljubljani leta 1987, je bil zaposlen na Inštitutuza kovinske konstrukcije (IMK) v Ljubljani, kjer je nato bil do leta 2004 tudi direktor IMK. Kariero je nadaljeval v skupini Trimo, d.d., Leta 2015 je bil prodan prvi večji projekt visoko izolativnesteklene fasade v tujino, ko se je ponudila priložnost, da dolgoletne strokovnein vodstvene izkušnje na področju montažne in energetsko učinkovite gradnjeuporabi pri vodenju Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, javnega sklada,kjer je še danes direktor.

Po končanem magisteriju na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani leta 1987, je bil zaposlen na Inštitutu za kovinske konstrukcije (IMK) v Ljubljani, kjer je nato bil do leta 2004 tudi direktor IMK. Kariero je nadaljeval v skupini Trimo, d.d., Leta 2015 je bil prodan prvi večji projekt visoko izolativne steklene fasade v tujino, ko se je ponudila priložnost, da dolgoletne strokovne in vodstvene izkušnje na področju montažne in energetsko učinkovite gradnje uporabi pri vodenju Stanovanjskega sklada Republike Slovenije, javnega sklada, kjer je še danes direktor.

Vzporedno s poklicnim delom veliko svojega prostega časa nameni javnemu delovanju. Bil je predsednik slovenske Organizacije za jeklene konstrukcije (OJK). Od leta 1997 je član upravnega odbora Evropske konvencije za jeklene konstrukcije (ECCS), v obdobju 2003-2004 tudi njen predsednik. Aktivnosti v inženirskih organizacijah so se začele z izvolitvijo na predsedniško mesto Inženirske zbornice Slovenije (IZS). V letih 2005–2011 je bil nacionalni član izvršnega odbora Svetovne zveze inženirskih organizacij (WFEO). Je tudi ustanovni član in od leta 2012 predsednik Evropskega sveta inženirskih zbornici (ECEC). Decembra 2015 je bil za obdobje štirih let izvoljen za izvršnega podpredsednika Svetovne zveze inženirskih organizacij (WFEO).

 
Jože Novak

Ministrstvo za finance RS, Vodja vladne projektne skupine za pripravo posodobitve sistema vrednotenja in obdavčitve nepremičnin

Ministrstvo za finance RS, Vodja vladne projektne skupine za pripravo posodobitve sistema vrednotenja in obdavčitve nepremičnin

Ministrstvo za finance RS, Vodja vladne projektne skupine za pripravo posodobitve sistema vrednotenja in obdavčitve nepremičnin

 
Klemen Fajmut

Višji svetovalec področja, Sektor za upravljanje z naložbenimi nepremičninami NLB Skupine

Klemen Fajmut je ekonomist z magisterijem izantropologije ter izkušeni strokovnjak s področja nepremičnin in trajnostnegradnje. V NLB d.d. je zaposlen od leta 2014 kot namestnik direktorja Sektorjaza upravljanje z naložbenimi nepremičninami. Odgovoren je za vzpostavitevkakovostnih procesov in za integracijo projekta profesionalnega upravljanja znaložbenimi nepremičninami v NLB Skupini.

Klemen Fajmut je ekonomist z magisterijem iz antropologije ter izkušeni strokovnjak s področja nepremičnin in trajnostne gradnje. V NLB d.d. je zaposlen od leta 2014 kot namestnik direktorja Sektorja za upravljanje z naložbenimi nepremičninami. Odgovoren je za vzpostavitev kakovostnih procesov in za integracijo projekta profesionalnega upravljanja z naložbenimi nepremičninami v NLB Skupini. V dvanajstih letih je pridobil izkušnje v različnih mednarodnih podjetjih nepremičninske, gradbene in energetske stroke, kjer je deloval na področju trženja, razvoja projektov, tržnih analiz in razvojnih strategij.

 
mag. Boštjan Štefelin

DUTB, Vodja poslovnega nepremičninskega portfelja

Boštjan Štefelin, magister prava in managementa nepremičnin, se je v Družbi za upravljanje terjatev bank zaposlil kot upravljalec nepremičninskega portfelja. V letošnjem letu je postal vodja upravljanja poslovnega nepremičninskega portfelja, ki vključuje poslovne, industrijske in turistične nepremičnine. Njegove prednostne naloge sooblikovanje poslovnih in marketinških strategij za portfelj, ki ga vodi, predvsem pa razvoj in ustvarjanje visoke dodane vrednosti posameznim nepremičninskim projektom.

Boštjan Štefelin, magister prava in managementa nepremičnin, se je v Družbi za upravljanje terjatev bank zaposlil kot upravljalec nepremičninskega portfelja. V letošnjem letu je postal vodja upravljanja poslovnega nepremičninskega portfelja, ki vključuje poslovne, industrijske in turistične nepremičnine. Njegove prednostne naloge sooblikovanje poslovnih in marketinških strategij za portfelj, ki ga vodi, predvsem pa razvoj in ustvarjanje visoke dodane vrednosti posameznim nepremičninskim projektom.

 
Almir Džamdžić

Strokovni sodelavec za upravljanje nepremičnin, Reiffeisen Leasing

Zaposlen v Raiffeisen leasing d.o.o. od novembra 2014, kot Strokovni sodelovec za upravljanje nepremičnin. Glavna odgovoronost je učinkovito in skrbno vodenje različnih nepremičninskih projektov in upravljanjen epremičnin iz portfelja družbe.

Zaposlen v Raiffeisen leasing d.o.o. od novembra 2014, kot Strokovni sodelovec za upravljanje nepremičnin. Glavna odgovoronost je učinkovito in skrbno vodenje različnih nepremičninskih projektov in upravljanjen epremičnin iz portfelja družbe. Bogate izkušnje iz gradbenega sektorja, dvanajst let vodenja gradbenih in nepremičninskih projektov za trg ter prodaja lastnih nepremičnin pri gradbenem podjetju Begrad d.d. iz Novega mesta.

 
mag. Milan Torkar

Tekos d.o.o.. svetovalec

Milan Torkar je mag. ekonomskih in tehničnih znanosti, dolga leta je bil pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij, pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin in pooblaščeni ocenjevalec strojev in opreme. Je sodni ocenjevalec in sodni izvedenec. V karieri je ustvaril številne kompleksne analize poslovanja podjetij, oblikovanje strategij podjetij, skrbne preglede podjetij, investicij in vrednotenje premoženja. Je član številnih organizacij s tega področja, bil je tudi stečajni upravitelj, je predavatelj in soavtor strokovnih knjig.

Milan Torkar je mag. ekonomskih in tehničnih znanosti, dolga leta je bil pooblaščeni ocenjevalec vrednosti podjetij, pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin in pooblaščeni ocenjevalec strojev in opreme. Je sodni ocenjevalec in sodni izvedenec. V karieri je ustvaril številne kompleksne analize poslovanja podjetij, oblikovanje strategij podjetij, skrbne preglede podjetij, investicij in vrednotenje premoženja. Je član številnih organizacij s tega področja, bil je tudi stečajni upravitelj, je predavatelj in soavtor strokovnih knjig.

 
Luka Jurković

Pomočnik uprave Mercatorja za področje nepremičnin

Luka Jurkovič je marca 2013 prevzel vodenje področja nepremičnin v skupini Mercator. Na mestu pomočnika predsednika uprave za področje nepremičnin je odgovoren za investicije, vzdrževanje, nakup in prodajo trgovinske opreme, razvoj novih projektov, odprodajo nepotrebnega premoženja, upravljanje nepremičnin in najemnih razmerij. Pred delom v Mercatorju je deset let delal na področju investicij in nadzora, nato pa šest let vodil tuje gradbeno podjetje. Je pooblaščeni inženir gradbeništvain ekonomist.

Luka Jurkovič je marca 2013 prevzel vodenje področja nepremičnin v skupini Mercator. Na mestu pomočnika predsednika uprave za področje nepremičnin je odgovoren za investicije, vzdrževanje, nakup in prodajo trgovinske opreme, razvoj novih projektov, odprodajo nepotrebnega premoženja, upravljanje nepremičnin in najemnih razmerij. Pred delom v Mercatorju je deset let delal na področju investicij in nadzora, nato pa šest let vodil tuje gradbeno podjetje. Je pooblaščeni inženir gradbeništvain ekonomist.

 
Andjela Nikolić, M.Arch.

Design and Construction Coordinator, Delta Real Estate, Srbija

Anđela Nikolić se je pridružila Delta Real Estate januarja 2015 v okviru programa mladih voditeljev, ki spodbuja mlade in nadarjene ljudi. S sodelovanjem v različnih projektih, je pridobila zaupanje vodstva in prevzela nadzor nad procesom projektiranja hotela InterContinental Ljubljana novembru 2016.

Anđela Nikolić se je pridružila Delta Real Estate januarja 2015 v okviru programa mladih voditeljev, ki spodbuja mlade in nadarjene ljudi. S sodelovanjem v različnih projektih, je pridobila zaupanje vodstva in prevzela nadzor nad procesom projektiranja hotela InterContinental Ljubljana novembru 2016.

 
mag. Janko Burgar

Senior Business Developer Cosylab, d.d. in Predsednik sekcije ScienceTech pri GZS

Janko Burgar, magister ekonomskih znanosti, se je Cosylab d.d. pridružil konec lanskega leta in prevzel mesto razvoja novih poslov in tudi vodje vzpostavitve Slovenskega centra za protonsko terapijo za zdravljene raka. Razpolaga z več kot 20 leti profesionalnih izkušenj predvsem iz področja strateškega razvoja in vzpostavitve finančnih instrumentov v podporo raziskavam in razvoju ter podjetniškim aktivnostim z lastniškimi, dolžniškimi in nepovratnimi viri financiranja.


Janko Burgar, magister ekonomskih znanosti, se je Cosylab d.d. pridružil konec lanskega leta in prevzel mesto razvoja novih poslov in tudi vodje vzpostavitve Slovenskega centra za protonsko terapijo za zdravljene raka. Razpolaga z več kot 20 leti profesionalnih izkušenj predvsem iz področja strateškega razvoja in vzpostavitve finančnih instrumentov v podporo raziskavam in razvoju ter podjetniškim aktivnostim z lastniškimi, dolžniškimi in nepovratnimi viri financiranja. Več kot 15 let je zasedal vodilne položaje v gospodarstvu in tudi v javnem sektorjukjer ima izkušnje tudi iz področja internacionalizacije gospodarstva, tujih investicij, podjetništva inovacijske politike in z izkušnjami na področju povezovanja podjetij in raziskovalne sfere v obliki tehnoloških platform in grozdov doma in v tujini. Je tudi glavni iniciator vzpostavitve sekcije ScienceTech – sekcije najnaprednejših znanstveno tehnoloških podjetij pri GZS v Sloveniji ki deluje od maja 2017, kjer je tudi Predsednik Sekcije.

 
dr. Bojan Grum

direktor Inštituta za nepremičninske vede

Bojan Grum je doktor znanosti s področja pravain managementa nepremičnin. Je direktor Inštituta za nepremičninske vede, ocenjevalec in predavatelj na Evropski pravni fakulteti. Objavil je preko 50 izvirnih znanstvenih in strokovnih člankov ter dve znanstveni monografiji s področjavrednotenja nepremičnin. Objavil dva učbenika. Je stalni sodni izvedenec in cenilec gradbene stroke, pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin pri Slovenskem inštitutu za revizijo in imetnik licence za opravljanje nalog izvedenca gradbene stroke in cenilca stvarnega premoženja.

Bojan Grum je doktor znanosti s področja pravain managementa nepremičnin. Je direktor Inštituta za nepremičninske vede,ocenjevalec in predavatelj na Evropski pravni fakulteti. Objavil je preko 50 izvirnihznanstvenih in strokovnih člankov ter dve znanstveni monografiji s področjavrednotenja nepremičnin. Objavil dva učbenika. Je stalni sodni izvedenec incenilec gradbene stroke, pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin priSlovenskem inštitutu za revizijo in imetnik licence za opravljanje nalogizvedenca gradbene stroke in cenilca stvarnega premoženja.


Moderatorka: Ana Struna Bregar, izvršna direktorica, Center energetskih rešitevAna Struna Bregar je izvršna direktorica gospodarsko interesnega združenja, Center energetskih rešitev. Že več kot 10 let se ukvarja s programi za osveščanje javnosti o pomenu in vlogi grajenega prostora. V zadnjih letih se posveča svetovanju managerjem o vplivu poslovnih prostorov na zaposlene in stranke. Je ustanoviteljica in nekdanja direktorica platforme Odprte hiše Slovenije, največjega slovenskega arhitekturno nepremičninskega festivala, ki je del mednarodne mreže. Tako za Odprte hiše Slovenije, kot za platformo izobraževanja otrok in pedagogov o grajenem prostoru - Igriva arhitektura, je prejela tudi največji stanovski priznanji - Plečnikovo odličje.


četrtek, 7. 9.
8.30 - 9.30

Prihod in registracija

9.30 - 9.45

Uvod v forum

Saša Mrak, vodja foruma

Miha Zupanc, izvršni direktor družbe BTC, d.d.

mag. Darja Kocjan, direktorica Direktorata za kopenski promet, Ministrstvo za infrastrukturo

NEPREMIČNINSKI TRG V NAŠIH OČEH IN OČEH TUJIH INVESTITORJEV

9.45 - 10.10

Zunanji pogled na priložnosti v Sloveniji in jugovzhodni Evropi

Michael Meidlinger, CEO, Centrice Real Estate GmbH, Dunaj, Avstrija

10.10 - 10.30

Pregled globalnih trendov in umestitev Slovenije

Matej Skočir, Vodja sektorja za internacionalizacijo in tuje neposredne investicije, SPIRIT Slovenija

10.30 - 10.45

Pregled slovenskega nepremičninskega trga - prerez in napovedi

Maja Ostanek, vodja oddelka nepremičnin, KF Finance

10.45 - 11.30

LJUBLJANA RESEARCH FORUM
PANEL: Kako Slovenijo vidijo tuji investitorji, kakšne so njihove izkušnje?

Nebojša Nešovanič, MRICS RV, National director, Head of Valuation SEE, Jones Lang LaSalle

Filip Vučagić, Director of Investment, Colliers Hrvaška

Matjaž Filipič, partner, KF Finance, Slovenija

Maja Ostanek, vodja oddelka nepremičnin, KF Finance, Slovenija

11.30 - 12.00

Odmor

NEPREMIČNINSKI PROJEKTI IN PRILOŽNOSTI ZA ALTERNATIVNE INVESTICIJE

12.00 - 13.15

Hotel InterContinental - kako smo gradili in kakšne so prve kalkulacije? (12 min)
Anđela Nikolić, M.Arch., Design and Construction Coordinator, Delta Real Estate, Srbija

Airport Business Park (12 min)
Almir Džamdžić, Strokovni sodelavec za upravljanje nepremičnin, Reiffeisen Leasing

Cukrarna kot del urbane prenove mesta Ljubljana (12 min)
Miran Gajšek, Načelnik oddelka za urejanje prostora, MOL

Kako do 2.000 novih najemnih stanovanj (12 min)
mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS

Logistični center Mercator - kaj je novega v tem turbulentnem letu? (12 min)
Luka Jurković, Pomočnik uprave Mercatorja za področje nepremičnin


13.15 - 14.00

Odmor s prigrizkom


FINANCIRANJE, NALOŽBE IN ŠIRŠI RAZVOJ MEST IN REGIJ

14.00 - 16.00

Regionalna platforma za vlaganje v alternativne, nepremičninske in infrastrukturne projekte v regiji Adria (20 min)
Michael Hausmann, Head of Asset Management, Retail & Office International, KGAL Group, Nemčija

Primer priložnosti za alternativne investicije v Sloveniji - Center aktivnega staranja - Geriatrični Center Ljubljana (15 min)
Klemen Fajmut, Višji svetovalec, Sektor za upravljanje z naložbenimi nepremičninami, NLB

Medical-Science Center za protonsko terapijo za zdravljenje raka - infrastruktura z visoko dodano vrednostjo (15 min)
mag. Janko Burgar, Senior Business Developer, Cosylab, d.d in predsednik sekcije Science-Tech pri GZS

Investicijsko nepremičninski naložbeni inženiring - alternativa že znanim možnostim investiranja (15 min)
Zoran Veleski, Direktor, Mreža nepremičnin

Centralizacija upravljanja državnega nepremičnega premoženja - primeri dobrih praks v posameznih evropskih deželah in priložnosti v Sloveniji (15 min)
Tomaž Klemenc, Direktor, D.S.U., družba za upravljanje in svetovanje

Kako z razvojem maksimirati vrednost nepremičnin? (15 min)
mag. Boštjan Štefelin, vodja poslovnega nepremičninskega portfelja, DUTB

Vrednotenje in obdavčitev nepremičnin - zakaj verjamemo, da je to razvojni in ne zaviralni potencial? (20 min)
Jože Novak, vodja vladne projektne skupine za pripravo posodobitve sistema vrednotenja in obdavčitve nepremičnin, Ministrstvo za finance RS


16.00 - 16.30

Odmor

16.30 - 17.30

Osrednja okrogla miza: kaj lahko pričakujemo v prihodnosti in kaj moramo narediti za dobre rezultate?

Sodelujoči:

Matjaž Filipič, partner, KF Finance d.o.o.
Andrej Lazar, direktor upravljanja nepremičnin, DUTB
Miran Gajšek, načelnik Oddelka za urejanje prostora, Mestna občina Ljubljana
Jože Novak, Ministrstvo za finance RS, vodja vladne projektne skupine zaizvedbo priprave nove sistemske ureditve obdavčitve nepremičnin


POSLOVNI NETWORKING SPREJEM

17.30 dalje

Poslovni sprejem s pogostitvijo je namenjen udeležencem foruma in bo potekal v restavraciji DiVino.

6.9. IZOBRAŽEVALNI SEMINAR ZA CENILCE

Udeleženci na seminarju pridobijo potrdilo o izobraževanju. V skladu s Pravilnikom o priznanju dodatnega izobraževanja za podaljšanje veljavnosti dovoljenja za opravljanje nalog pooblaščenega ocenjevalca vrednosti, bo Slovenski inštitut za revizijo pooblaščenim ocenjevalcem vrednosti udeležbo na seminarju priznal kot dodatno izobraževanje.

Seminar poteka v konferenčni dvorani ABC Hub-a v BTC v Ljubljani (Letališka 3, vhod pod nakupovalnim centrom Emporium).

8.30 - 9.00

Prihod in registracija

Ob registraciji vas čakata kavica in rogljiček. Prav tako boste prejeli gradivo, blok in pisalo za zapiske.

9.00 - 10.00

Pomembna znanja za ocenjevanje vrednosti hotelov

mag. Milan Torkar, Tekos d.o.o.

10.00 - 11.00

Pregled problematike pri vrednotenju stvarne služnosti

dr. Bojan Grum, direktor Inštituta za nepremičninske vede

11.00 - 11.30

Odmor

11.30 - 12.30

Vidik banke kot uporabnika v odnosu do cenilcev - primeri iz prakse

Jernej Šturm, Certificirani ocenjevalec nepremičnin in upravitelj zavarovanja pri Sparkasse d.d.

12.30 - 13.30

Ocenjevanje vrednosti nepremičnin z uporabo realnih opcij

mag. Bojan Tomc, IDEA expertize

 
Richard B. Jones

Real Estate Leader, PricewaterhouseCoopers, London & Prague

Richard Jones dela z ekipoPwC Real Estate Deals s sedežema v Pragi in Londonu že vrsto let. V zadnjih 10letih je svetoval pri številnih nepremičninskih transakcijah po vsej Evropi,tako na strani kupca kot prodajalca, pri posameznih nepremičninskih projektihkot tudi pri portfeljih, ki so dosegala vrednost milijardo funtov in več. Vzadnjih dveh letih je svetoval pri komercialnih poslih v skupni vrednosti večkot 15 milijard funtov za različne stranke iz zasebnega kapitala, državnegapremoženja in podjetniškega sektorja

Richard is a Director in PwC's Real Estate deals team in London, UK, where he is responsible for providing deal support and financial advisory services to real estate investors, managers and finance providers. He joined the PwC Real Estate Deals team in London in early 2014, following 15 years in Central and Eastern Europe, where he led PwC Czech Republic’s Real Estate team.

Over the last 18 years, Richard has provided audit, financial advisory and transaction services to a broad range of clients encompassing sovereign wealth funds, private equity investors and institutional investors.

He has advised on acquisition and refinancing deals in the UK, Czech Republic, France, Germany Italy and several other territories, with transaction sizes from single assets to £1 billion plus portfolios across a range of asset classes.

Richard is a qualified Chartered Accountant and speaks fluent English and Czech.

 
Miloš Vignjević

UniCredit Banka Slovenija d.d.

Miloš Vignjević, univ. dipl. ekon., je leta 2005 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 2002 je zaposlen v podjetju UniCredit Banka Slovenija d.d., kjer je danes odgovoren za področje projektnega in nepremičninskega financiranja. Na Slovenskem Inštitutu za Revizijo je opravil program in pridobil naziv pooblaščenega cenilca vrednosti podjetja. Je tudi občasni gostujoči predavatelj na Ekonomski fakulteti, CPOEF,SIQ in drugje.

Miloš Vignjević, univ. dipl. ekon., je leta 2005 diplomiral na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Od leta 2002 je zaposlen v podjetju UniCredit Banka Slovenija d.d., kjer je danes odgovoren za področje projektnega in nepremičninskega financiranja. Na Slovenskem Inštitutu za Revizijo je opravil program in pridobil naziv pooblaščenega cenilca vrednosti podjetja. Je tudi občasni gostujoči predavatelj na Ekonomski fakulteti, CPOEF, SIQ in drugje.

 
Maja Ostanek

KF Finance, vodja projektov

Maja Ostanek se je pridružila ekipi KF Finance septembra 2015. Pred zaposlitvijo v KF Finance je 8 let delovala na področju posredovanja pri prodaji in oddaji poslovnih nepremičnin. V preteklih dveh letih je oddala preko 11.000m2 poslovnih prostorov v Ljubljani ter bila zadolžena za sklenitev enega izmed največjih najemniških poslov v preteklih 5 letih. Za tuje blagovne znamke (Apple, Nike, Body Shop, Nespresso, Primark) je pripravljala analizo vstopa na slovenski trg ter pripravila analizo in strategijo upravljanja poslovnih stavb v Ljubljani (naročnik CA Immobilien Anlagen AG, BKS Bank,…).

Maja Ostanek se je pridružila ekipi KF Finance septembra 2015. Pred zaposlitvijo v KF Finance je 8 let delovala na področju posredovanja pri prodaji in oddaji poslovnih nepremičnin. V okviru nepremičninskega posredništva je zastopala vse večje poslovne stavbe v Ljubljani ter aktivno sodelovala pri pripravi trženjskega pristopa, bila zadolžena za pogajanja s potencialnimi najemniki ter svetovala pri oblikovanju najemnih pogojev tako za poslovne stavbe kot tudi za nakupovalna središča. V preteklih dveh letih je oddala preko 11.000m2 poslovnih prostorov v Ljubljani ter bila zadolžena za sklenitev enega izmed največjih najemniških poslov vpreteklih 5 letih. Za tuje blagovne znamke (Apple, Nike, Body Shop, Nespresso, Primark) je pripravljala analizo vstopa na slovenski trg ter pripravila analizo in strategijo upravljanja poslovnih stavb v Ljubljani (naročnik CA Immobilien Anlagen AG, BKS Bank,…). V okviru KF Financ je bila zadolžena za pripravo študije smotrnosti gradnje trgovskega središča v okolici Ljubljane ter stanovanjskega kompleksa v Ljubljani. Maja poleg omenjenih projektov svetuje tujim institucionalnim investitorjem na področju poslovnih nepremičnin vSloveniji.


 
Dr. Igor Pšunder

član uprave Moje naložbe pokojninske družbe d. d.

Dr. Igor Pšunder je član uprave Moje naložbe pokojninske družbe d. d. in izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, kjer predava predmete s področja ocenjevanja vrednosti pravic na nepremičninah in ekonomike gradbenih projektov.

Dr. Igor Pšunder je član uprave Moje naložbe pokojninske družbe d. d. in izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, kjer predava predmete s področja ocenjevanja vrednosti pravic na nepremičninah in ekonomike gradbenih projektov. V šolskih letih 2006/07 in 2010/11 je gostoval na Gradbeni fakulteti Univerze v Zagrebu, kjer je bil na podiplomskem specialističnem programunosilec predmeta Vrednotenje nepremičnin. Je član Strokovnega sveta Slovenskega inštituta za revizijo, član Odbora sekcije pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin z dovoljenjem za delo Slovenskega inštituta za revizijo. Bibliografija dr. Pšundra obsega čez 210 bibliografskih enot, med drugim je soavtor znanstvene monografije, učbenika, izdanega v tujini, treh strokovnih monografij s področja ocenjevanja vrednosti pravic na nepremičninah in ekonomike gradbenih projektov ter avtor ali soavtor več znanstvenih in strokovnih objav v priznanih revijah v tujini in doma.

 
Luka Prebil

Pomočnik izvršnega direktorja, BTC, d.d.

Luka Prebil je pomočnik izvršnega direktorja v družbi BTC, d.d. Je strokovnjak na področju upravljanja z nepremičninami. Njegova specializacija je svetovanje in uvajanje procesov celostnega upravljanja nepremičnin ter razvoj novih storitev na področju upravljanja nepremičnin.

Luka Prebil je pomočnik izvršnega direktorja v družbi BTC, d.d. Je strokovnjak na področju upravljanja z nepremičninami. Njegova specializacija je svetovanje in uvajanje procesov celostnega upravljanja nepremičnin ter razvoj novih storitev na področju upravljanja nepremičnin.

 
Zoran Veleski

Direktor AAREI in ‎Mreže nepremičnin

Zoran Veleski vodi podjetje Mreža nepremičnin, uspešno nepremičninsko podjetje, ki posreduje pri nakupu, prodaji vseh segmentov nepremičnin predvsem novogradenj. Večletne izkušnje na slovenskem trgu in številne zadovoljne stranke podjetje uvrščajo med najboljše nepremičninske posrednike na slovenskem trgu.

Zoran Veleski vodi podjetje Mreža nepremičnin, uspešno nepremičninsko podjetje, ki posreduje pri nakupu, prodaji vseh segmentov nepremičnin predvsem novogradenj. Večletne izkušnje na slovenskem trgu in številne zadovoljne stranke podjetje uvrščajo med najboljše nepremičninske posrednike na slovenskem trgu. V zadnjih letih so se specializirali predvsem v prodajo novogradenj, pridobivanje zazidljivih zemljišč ali projektov za gradnjo za trg, svetovanje in pripravo projektov, izdelavo analiz trga nepremičnin in celostni prodajni inženiring novogradenj.

 
Philipp Meister

HMC - Hotel Management Company, direktor

Philipp Meister ima več kot 20 let izkušen v hotelirstvu. Diplomiral na turistični šoli v Bad Ischlu in mednarodnem hotel menedžment programu Essec Business School v Parizu. Delal je v mednarodnih verigah IHG (Holiday Inn in Crowne Plaza), Hilton International, Radisson, Steigenberger in Accor (Novotel in Ibis).

Philipp Meister ima več kot 20 let izkušen v hotelirstvu. Diplomiral na turistični šoli v Bad Ischlu inmednarodnem hotel menedžment programu Essec Business School v Parizu. Delal je v mednarodnih verigah IHG (Holiday Inn in Crowne Plaza), Hilton International, Radisson, Steigenberger in Accor (Novotel in Ibis). Ima številne izkušnje na vseh področij hotelirstva tako v hotelih, ki so bili v lasti, ali v upravljanju ali pa samo franšizni.

 
Miran Gajšek

Načelnik Oddelka za urejanje prostora MOL

mag. Miran Gajšek je od konca leta 2006načelnik oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana. V njegovibogati karieri je sodeloval pri številnih združenjih in projektih razvoja. Je tudi delegat DUPPS vECTP (European Council of Town Planners), od 2003 do 2011 podpredsednik ECTP inčlan izvršilnega odbora European Council of Town Planners. Od leta 2003 je tudičlan (in ustanovni član) Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

mag. Miran Gajšek je od konca leta 2006načelnik oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana. V njegovibogati karieri je sodeloval pri številnih združenjih in projektih razvoja. Bil je predsednik Društvaurbanistov Ljubljana, predsednik Društva urbanistov in prostorskih planerjevSlovenije (DUPPS), predstavnik MOP -član 21. pogajalske skupine (regionalni razvoj) RS-EU, 1998-2000; od 2003 do2005 je bil s strani Vlade Republike Slovenije imenovan za predstavnikaregionalnih interesov, člana Sveta javne Agencije za regionalni razvoj (ARR) vLjubljani. Je tudi delegat DUPPS vECTP (European Council of Town Planners), od 2003 do 2011 podpredsednik ECTP inčlan izvršilnega odbora European Council of Town Planners. Od leta 2003 je tudičlan (in ustanovni član) Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

 
Angelo Žigon

univ. dipl. inž. gradb., direktor, Elea IC d.o.o.

Angelo Žigon je soustanovitelj podjetja Elea, ki nudi celostno projektiranje vseh vrst zgradb. Za izredne dosežke pri svojem delu je bil večkrat nagrajen. Slovensko nagrado za najboljšo jekleno konstrukcijo je prejel kar dvakrat, za več inženirskih dosežkov v desetletnem časovnem obdobju pri konstrukcijskih rešitvah gradnje stanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov pa je leta 2009 prejel Nagrado Inženirske zbornice Slovenije za izjemne inženirske dosežke.

Angelo Žigon je leta 1989 zaključil študij gradbeništva na gradbeni fakulteti Univerze v Ljubljani. Delovno pot je začel kot statik in gradbeni projektant, s poudarkom na obnovi gradov, cerkva in drugih objektov kulturne dediščine.

Leta 1991 je soustanovil podjetje Elea, ki nudi celostno projektiranje vseh vrst zgradb, Angelo Žigon pa je njegov glavni direktor. Za izredne dosežke pri svojem delu je bil Angelo Žigon večkrat nagrajen. Slovensko nagrado za najboljšo jekleno konstrukcijo je prejel kar dvakrat, za več inženirskih dosežkov v desetletnem časovnem obdobju pri konstrukcijskih rešitvah gradnje stanovanjskih, poslovnih in industrijskih objektov pa je leta 2009 prejel Nagrado Inženirske zbornice Slovenije za izjemne inženirske dosežke.

 
Jože Podgoršek

Predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI

Jože Podgoršek je po poklicu trgovec je direktor zasebnega podjetja že 17 let. V dejavnosti posredovanja v prometu z nepremičninami je aktiven že od leta 1999. Pri svojem delu se srečuje z vsakodnevnimi problemi, s kakršnimi se spopada večina nepremičninskih veščakov. Aktivno deluje v okviru Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI, kjer je član od leta 2003 in njen predsednik od leta 2011.

Jože Podgoršek je po poklicu trgovec je direktor zasebnega podjetja že 17 let. V dejavnosti posredovanja v prometu z nepremičninami je aktiven že od leta 1999. Pri svojem delu se srečuje z vsakodnevnimi problemi, s kakršnimi se spopada večina nepremičninskih veščakov. Aktivno deluje v okviru Slovenskega nepremičninskega združenja - FIABCI, kjer je član od leta 2003 in njen predsednik od leta 2011. Deluje tudi v nepremičninski skupini SLO+CRO od leta 2011, od leta 2013 pa je tudi njen predsednik. Je pridruženi član UO Združenja za poslovanje z nepremičninami pri GZS, član ožje delovne skupine za pripravo in sprejem Kodeksa dobrih poslovnih običajev v prometu z nepremičninami pri Združenju družb za nepremičninsko posredovanje pri GZS, pobudnik in iniciator regionalne nepremičninske konference SLO+CRO+SRB, član delovne strokovne skupine pri Slovenskem nepremičninskem združenju FIABCI za Nacionalni Stanovanjski program- NSP, član delovne strokovne skupine pri Slovenskem nepremičninskem združenju FIABCI za zakon o davku na nepremičnine, član strokovnega odbora Vseslovenskega posveta o davku na nepremičnine, član delovne strokovne skupine pri GZS-ZDNP za pripravo novega zakona o nepremičninskem posredovanju.
Prizadeva si za višjo kvaliteto opravljenih storitev nepremičninskih strokovnjakov, dvig etike in uvajanja dobre prakse ter standardov storitve. Zanj je tudi pomembna prepoznavnost naših lokalnih nepremičninskih trgov v regionalnem mednarodnem okrožju in iskanju dobrih rešitev za slovenski nepremičninski trg.

 
Matej Skočir

Vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih investicij pri Javni agenciji SPIRIT Slovenija

Matej Skočir je zadolžen za vodenje sektorja za pospeševanje internacionalizacije in tujih investicij ter vodenje in izvajanje najzahtevnejših projektov in usmerjanje vsebinskega izvajanja posameznih programov in projektov sektorja.

Matej Skočir je zadolžen za vodenje sektorja za pospeševanje internacionalizacije in tujih investicij ter vodenje in izvajanje najzahtevnejših projektov in usmerjanje vsebinskega izvajanja posameznih programov in projektov sektorja. Ključni projekti so privabljanje tujih investitorjev v Sloveniji s poudarkom na t. i. greenfield investicijah, izvajanje programa nadaljnje rasti in razvoja podjetij (after-care) z namenom širitve podjetij v Sloveniji, organizacija predstavitev Slovenije in investicijskih projektov naključnih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini (MIPIM, EXPOREAL….),organizacija investicijskih konferenc v tujini, poznavanje poslovnega okolja, ukrepov države in aktivnosti konkurenčnih držav na področju privabljanja tujihinvestitorjev.

 
Dr. Maruška Šubic Kovač

Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo

Dr. Maruška Šubic Kovač je izredna profesorica za predmetno področje Načrtovanje in urejanje prostora. Na področju nepremičnin se stalno strokovno izobražuje v Nemčiji in na Poljskem, kjer tudi predava na tamkajšnjih fakultetah. Je avtorica ali soavtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov, monografij, raziskav in študijskih gradiv, sodna cenilka in izvedenka gradbene stroke in pooblaščena prostorska načrtovalka z licenco P. Sodelovala je pri številnih projektih s področja urbanske ekonomike, zemljiške politike, urejanja zemljišč, vrednotenja nepremičnin ter komunalnega gospodarstva v ožjem.

Dr. Maruška Šubic Kovač je diplomirala s področja gradbeništva na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Univerze v Ljubljane, kjer je tudi magistrirala na Interdisciplinarnem podiplomskem študiju prostorskega in urbanističnega planiranja iz prostorskega načrtovanja in doktorirala na Podiplomskem študiju komunalne smeri iz vrednotenja nepremičnin. Sedaj je izredna profesorica za predmetno področje Načrtovanje in urejanje prostora. Na področju nepremičnin se stalno strokovno izobražuje v Nemčiji in na Poljskem, kjer tudi predava na tamkajšnjih fakultetah. Je avtorica ali soavtorica številnih znanstvenih in strokovnih člankov, monografij, raziskav in študijskih gradiv, mentorica številnim diplomantom, sodna cenilka in izvedenka gradbene stroke in pooblaščena prostorska načrtovalka z licenco P. Sodelovala je pri številnih projektih spodročja urbanske ekonomike, zemljiške politike, urejanja zemljišč, vrednotenja nepremičnin ter komunalnega gospodarstva v ožjem.

 
Robert Smodiš

mag.inž.arh., DGNB Avditor

Robert Smodiš je arhitekt, DGNB avditor, iniciator in do leta 2014 prvi predsednik Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo. Že v času študija na Tehnični univerzi v Graz-u se je zaposlil pri proizvajalcu specialnih gradbenih materialov Kema d.o.o., kjer je zaposlen še danes kot vodja produkta. Sodeluje z različnimi organizacijami na področju izobraževanja in ozaveščanja, kjer kot predavatelj predstavlja trajnostno gradnjo in certificiranje stavb.

Robert Smodiš je arhitekt, DGNB avditor, iniciator in do leta 2014 prvi predsednik Slovenskega združenja za trajnostno gradnjo. Že v času študija na Tehnični univerzi v Graz-u se je zaposlil pri proizvajalcu specialnih gradbenih materialov Kema d.o.o., kjer je zaposlen še danes kot vodja produkta. V tem času je deloval tudi kot arhitekt in sodeloval pri različnih projektih. V letu 2007 je sodeloval z Inštitutom za Stavbe in energijo (IGE - Institut für Gebäude und Energie) na Tehnični univerzi v Grazu priprojektu Zasnove nizkoenergetske športne dvorane Puconci, ki ga je vodil prof.B. Cody. Leta 2009 je kot prvi tujec opravil izpite pri DGNB - Nemškem združenju za trajnostno gradnjo in postal prvi tuji DGNB Avditor. Leta 2010 jeopravil še dodatno usposabljanje in si pridobil tudi mednarodno licenco. V nadaljevanju se je dodatno izobraževal na področju vrednotenja vse-življenskegavpliva (LCA) in vrednotenja stroškov v celotni življenjski dobi stavb (LCCA). Vpodjetju Kema skrbi za razvoj in upravljanje s produkti, več let pa je vodil tudi področje marketinga. Ena izmed trenutnih nalog je tudi razvoj trajnostnih proizvodov, vpeljava procesov za proizvodnjo okolju in ljudem prijaznihproduktov in oblikovanje "zelenega" portfelja produktov. Je avtor številnih člankov in predavanj na teme trajnostne gradnje, certificiranja stavbin trajnostnih nepremičnin. Sodeluje z različnimi organizacijami na področju izobraževanja in ozaveščanja, kjer kot predavatelj predstavlja trajnostno gradnjo in certificiranje stavb.

 
Matjaž Filipič

KF Finance, partner

Matjaž Filipič, od leta 2010 Partner v družbi KFFinance, je magister ekonomskih znanosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednostipodjetij in nepremičnin pri Slovenskem Inštitutu za revizijo. Pred tem je bil 7let zaposlen v mednarodni svetovalno revizijski družbi KPMG, kjer je več letvodil projekte finančnega svetovanja in tako pridobil številne izkušnje napodročju nakupov in prodaj podjetij, združitev, vrednotenja, skrbnih pregledovter prestrukturiranja podjetij v Sloveniji ter širši regiji. Karierno pot jezačel v svetovalni družbi MLP v Hamburgu v Nemčiji ter nadaljeval kot področnivodja kontrolinga v skupini Goodyear za Slovenijo, Francijo in Anglijo.

Matjaž Filipič, od leta 2010 Partner v družbi KFFinance, je magister ekonomskih znanosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednostipodjetij in nepremičnin pri Slovenskem Inštitutu za revizijo. Pred tem je bil 7let zaposlen v mednarodni svetovalno revizijski družbi KPMG, kjer je več letvodil projekte finančnega svetovanja in tako pridobil številne izkušnje napodročju nakupov in prodaj podjetij, združitev, vrednotenja, skrbnih pregledovter prestrukturiranja podjetij v Sloveniji ter širši regiji. Karierno pot jezačel v svetovalni družbi MLP v Hamburgu v Nemčiji ter nadaljeval kot področnivodja kontrolinga v skupini Goodyear za Slovenijo, Francijo in Anglijo.

 
Mitja Križaj

Direktor, Fundament d.o.o.

Mitja Križaj je direktor in lastnik podjetja Fundament svetovanje in investicije. Pred tem je deloval kot direktor Hypo Leasing, Heta Asset Ressolution Slovenia in kot predsednik uprave Triglav Nepremičnine. Ima izkušnje z vodenjem skupine družb, upravljanjem nepremičninskega portfelja ter z upravljanjem kapitalskih naložb, finančnim in poslovnim prestrukturiranjem podjetij, prav tako pa tudi s področja financiranja večjih infrastrukturnih projektov in projektov javno-zasebnega partnerstva.

Mitja Križaj je direktor in lastnik podjetja Fundament svetovanje in investicije. Pred tem je deloval kot direktor Hypo Leasing, Heta Asset Ressolution Slovenia in kot predsednik uprave Triglav Nepremičnine. Ima izkušnje z vodenjem skupine družb, upravljanjem nepremičninskega portfelja ter z upravljanjem kapitalskih naložb, finančnim in poslovnim prestrukturiranjem podjetij, prav tako pa tudi s področja financiranja večjih infrastrukturnih projektov in projektov javno-zasebnega partnerstva.

 
Luka Jurkovič

Pomočnik predsednika uprave, Mercator nepremičnine

Luka Jurkovič je marca 2013 prevzel vodenje področja nepremičnin v skupini Mercator. Na mestu pomočnika predsednika uprave za področje nepremičnin je odgovoren za investicije, vzdrževanje, nakup in prodajo trgovinske opreme, razvoj novih projektov, odprodajo nepotrebnega premoženja, upravljanje nepremičnin in najemnih razmerij. Pred delom v Mercatorju je deset let delal na področju investicij in nadzora, nato pa šest let vodil tuje gradbeno podjetje. Je pooblaščeni inženir gradbeništva in ekonomist.

Luka Jurkovič je marca 2013 prevzel vodenje področja nepremičnin v skupini Mercator. Na mestu pomočnika predsednika uprave za področje nepremičnin je odgovoren za investicije, vzdrževanje, nakup in prodajo trgovinske opreme, razvoj novih projektov, odprodajo nepotrebnega premoženja, upravljanje nepremičnin in najemnih razmerij. Pred delom v Mercatorju je deset let delal na področju investicij in nadzora, nato pa šest let vodil tuje gradbeno podjetje. Je pooblaščeni inženir gradbeništvain ekonomist.

 
mag. Črt Lenarčič

Samostojni analitik, Banka Slovenije

Črt Lenarčič je v Banki Slovenije zaposlen kot samostojnianalitik v oddelku Analitsko-raziskovalni center. Največ časa posvečaraziskavam in analizam na področju denarne politike, makrobonitetnega nadzora zvidika makroekonomije, ter makroekonomije na splošno.

Črt Lenarčič je v Banki Slovenije zaposlen kot samostojnianalitik v oddelku Analitsko-raziskovalni center. Največ časa posvečaraziskavam in analizam na področju denarne politike, makrobonitetnega nadzora zvidika makroekonomije, ter makroekonomije na splošno. Redno sodeluje sprispevki na znanstvenih in strokovnih konferencah, prav tako pa je v okviruECB član skupine WGEM, ki skrbi za razvoj ekonometričnih analiz in orodij naravni celotnega Evrosistema.

 
Uroš Korošec

generalni direktor Direktorata za stvarno premoženje, Ministrstvo za javno upravo

UrošKorošec, po izobrazbi univerzitetnidiplomirani politolog-obramboslovec, opravlja delo generalnega direktorjaDirektorata za stvarno premoženje Ministrstva za javno upravo. V preteklosti je Uroš Korošec delal tudi naMinistrstvu za obrambo kot svetovalec ministra za področje logistike (področjeopremljanja, javnih naročil s področja nabav opreme in vzdrževanja,razpolaganje z nepremičninami, sodelovanje z občinami pri prenosu nepremičninin prodaji nepremičnin). V obdobju od julija 2005 do julija 2009 je bil člannadzornega sveta Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskegazavarovanja.

UrošKorošec, po izobrazbi univerzitetnidiplomirani politolog-obramboslovec, opravlja delo generalnega direktorjaDirektorata za stvarno premoženje Ministrstva za javno upravo. Delovno področjeobsega sistemsko urejanje ravnanja s stvarnim premoženjem države in lokalnihskupnosti, centralizirano ravnanje s stvarnim premoženjem države, strokovne inizvedbene naloge, ki se nanašajo na gospodarjenje in ravnanje s stvarnimpremoženjem v upravljanju ministrstva in drugih državnih organov, s službenimistanovanji, počitniškimi enotami ter garažami idr. Prav takospadajo pod njegovo okrilje strokovnenaloge s področja reševanja prostorske problematike državnih organov, upravnihenot, inšpekcijskih služb, ter zagotavljanje investicijskega vzdrževanja nanepremičninah v upravljanju ministrstva, na službenih stanovanjih, počitniškihenotah in garažah. V preteklosti je Uroš Korošec delal tudi naMinistrstvu za obrambo kot svetovalec ministra za področje logistike (področjeopremljanja, javnih naročil s področja nabav opreme in vzdrževanja,razpolaganje z nepremičninami, sodelovanje z občinami pri prenosu nepremičninin prodaji nepremičnin). V obdobju od julija 2005 do julija 2009 je bil člannadzornega sveta Nepremičninskega sklada pokojninskega in invalidskegazavarovanja.

 
Matija Filiplič

Višji svetovalec, Sektor za upravljanje z naložbenimi nepremičninami NLB Skupine

Matija Filiplič je izhaja spodročja investicijskega bančništva (8 let). Poseduje licenco za cenilcapodjetij (SIR) in licenco CFA (Chartered Financial Analyst). Pridobljen imamagisterij s področja financ na London School of Economics. Vodil več projektovzdružitev in prodaj podjetij (M&A). Eden zadnjih projektov, ki jih je vodilje prodaja podjetja TRIMO d.o.o. Zadnja tri leta je angažiran na projektuproaktivnega čiščenja portfelja slabih naložb prek vzpostavitve celovitegaupravljanja zastavljenih in lastniških nepremičnin v NLB Skupini.

Matija Filiplič je izhaja spodročja investicijskega bančništva (8 let). Poseduje licenco za cenilcapodjetij (SIR) in licenco CFA (Chartered Financial Analyst). Pridobljen imamagisterij s področja financ na London School of Economics. Vodil več projektovzdružitev in prodaj podjetij (M&A). Eden zadnjih projektov, ki jih je vodilje prodaja podjetja TRIMO d.o.o. Zadnja tri leta je angažiran na projektuproaktivnega čiščenja portfelja slabih naložb prek vzpostavitve celovitegaupravljanja zastavljenih in lastniških nepremičnin v NLB Skupini.

 
Bojan Gavez

vodja tehnično prodajnega sektorja, Menerga d.o.o.

Bojan Gavez, diplomirani inženir strojništva, je diplomiral leta 1993 na Tehnični fakulteti v Mariboru na visokošolskem programu Energetika in procesno strojništvo. V 21 letih delovanja v podjetju Menerga, se je kot odgovorni projektant podpisal pod nešteto zahtevnih projektov. Kot vodja tehnično prodajnega sektorja, v podjetju Menerga zaseda delovno mesto vodilnega prodajnega inženirja. V javnosti je cenjen kot predavatelj in konzultant.

Bojan Gavez, diplomirani inženir strojništva, je diplomiral leta 1993 na Tehnični fakulteti v Mariboru na visokošolskem programu Energetika in procesno strojništvo. Strokovni izpit za projektanta je opravil leta 1994, leta 1996 pa je opravil strokovni izpit strojne stroke, ki ga je leta 2004 dopolnil z izpitom iz odgovornega revidiranja strojne stroke.
V 21 letih delovanja v podjetju Menerga, se je kot odgovorni projektant podpisal pod nešteto zahtevnih projektov. Kot vodja tehnično prodajnega sektorja, v podjetju Menerga zaseda delovno mesto vodilnega prodajnega inženirja. V javnosti je cenjen kot predavatelj in konzultant.

 
mag. Miha Tomšič

Gradbeni inštitut ZRMK

Mag. Miha Tomšič je pomočnik vodje Centra zabivalno okolje, gradbeno fiziko in energijo na Gradbenem inštitutu ZRMK. Ima 26let delovnih izkušenj na področju gradbene fizike, učinkovite rabe inobnovljivih virov energije v stavbah, kazalnikov trajnostne gradnje, izdelave strokovnihpodlag za nacionalne tehnične predpise, okoljske politike na področju stavb invodenja domačih in mednarodnih tematskih projektov.

Mag. Miha Tomšič je pomočnik vodje Centra zabivalno okolje, gradbeno fiziko in energijo na Gradbenem inštitutu ZRMK. Ima 26let delovnih izkušenj na področju gradbene fizike, učinkovite rabe inobnovljivih virov energije v stavbah, kazalnikov trajnostne gradnje, izdelave strokovnihpodlag za nacionalne tehnične predpise, okoljske politike na področju stavb invodenja domačih in mednarodnih tematskih projektov. Je član ocenjevalnekomisije za podeljevanje Znaka kakovosti v graditeljstvu (ZKG) in predavatelj vprogramu usposabljanja in preizkusa znanja za neodvisne strokovnjake za izdajoenergetskih izkaznic, v programu usposabljanja energetskih svetovalcev in naizobraževanju in usposabljanju energetskih preglednikov. Ima licenconeodvisnega strokovnjaka za izdelavo energetskih izkaznic in status DGNBkonzultanta, ki ga podeljuje nemško združenje za trajnostno gradnjo.

 
Iztok Polanič

član uprave, Pomgrad

IztokPolanič je dokončal MBA v Nemčiji, smer Mednarodne Nepremičnine. Od leta 2015naprej član uprave gradbene družbe Pomgrad d.d in med drugim pokriva področjeupravljanje z lastnimi nepremičninami.

IztokPolanič je dokončal MBA v Nemčiji, smer Mednarodne Nepremičnine. Od leta 2015naprej član uprave gradbene družbe Pomgrad d.d in med drugim pokriva področjeupravljanje z lastnimi nepremičninami.

 
Dušan Hartman

član uprave družbe PwC d.o.o. in direktor področja revizije

Dušan Hartman je član uprave družbe PwC d.o.o. in direktor področja revizije. Sodi med največje strokovnjake za področje konsolidacije v Sloveniji in je nosilec številnih izobraževanj s tega področja, ki jih organizira Slovenski inštitut za revizijo. Je tudi nosilec tega predmeta na Inštitutu v okviru izobraževanja za pooblaščene revizorje, preizkušene notranje revizorje in preizkušene računovodje ter je tudi član strokovnega sveta Inštituta.

Dušan Hartman je član uprave družbe PwC d.o.o. in direktor področja revizije. Sodi med največje strokovnjake za področje konsolidacije v Sloveniji in je nosilec številnih izobraževanj s tega področja, ki jih organizira Slovenski inštitut za revizijo. Je tudi nosilec tega predmeta na Inštitutu v okviru izobraževanja za pooblaščene revizorje, preizkušene notranje revizorje in preizkušene računovodje ter je tudi član strokovnega sveta Inštituta.
Dušan je diplomiral na Ekonomski fakulteti v Mariboru in zaključil podiplomski specialistični študij iz revidiranja. Po končanem študiju je dobil tudi naziv pooblaščenega revizorja. Dušan vodi revizijske projekte za domače in tuje stranke iz različnih gospodarskih panog ter ima več kot 20 let delovnih izkušenj s področja revidiranja

 
doc.dr. Marjana Šijanec Zavrl

Gradbeni inštitut ZRMK

Dr. Marjana Šijanec Zavrl, univ. dipl.inž. grad., je diplomirala leta 1984 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijoUniverze v Ljubljani, na oddelku za gradbeništvo – konstrukcijska smer. Od leta 1994 naprej jezaposlena na Gradbenem inštitutu ZRMK, zdaj kot pomočnica člana uprave zaraziskovalno dejavnost in vodja Centra za bivalno okolje, gradbeno fiziko inenergijo, njeno ožje razvojno področje je trajnostna gradnja. Deluje na področju URE in OVE prinovogradnjah in prenovah, skoraj nič-energijskih stavb in trajnostne gradnje.


Dr. Marjana Šijanec Zavrl, univ. dipl.inž. grad., je diplomirala leta 1984 na Fakulteti za gradbeništvo in geodezijoUniverze v Ljubljani, na oddelku za gradbeništvo – konstrukcijska smer. V letihod 1984 do 1993 je bila na UL FGG zaposlena kot mlada raziskovalka inasistentka na predmetnem področju stavbarstvo. Na isti fakulteti je leta 1993doktorirala na področju toplotnega odziva stavb. Od leta 1994 naprej jezaposlena na Gradbenem inštitutu ZRMK, zdaj kot pomočnica člana uprave zaraziskovalno dejavnost in vodja Centra za bivalno okolje, gradbeno fiziko inenergijo, njeno ožje razvojno področje je trajnostna gradnja. V letih 1997-2012je bila znanstvena sodelavka na UL FGG. Od leta 2013 dalje kot docentka za predmetnopodročje upravljanje nepremičnin tudi predava na Evropski pravni fakulteti vNovi Gorici. Je vodja programa usposabljanja za neodvisne strokovnjake zaizdajanje energetskih izkaznic, po javnem pooblastilu pristojnega ministrstvaza obdobje (2011-2014 in 2014-2019).

Deluje na področju URE in OVE prinovogradnjah in prenovah, skoraj nič-energijskih stavb in trajnostne gradnje. Vzadnjih letih je na omenjenih področjih vodila vrsto domačih in mednarodnihraziskovalno razvojnih projektov (v okviru H2020, 7. OP, Inteligentna EnergijaEvropa, Interreg, COST, EUREKA). Ječlanica Strokovnega sveta za učinkovito rabo energije pri MZI (2014) inKomisije za preverjanje izpolnjevanja pogojev za priznavanje poklicnekvalifikacije reguliranega poklica izdelovalca energetske izkaznice (od 2015)pri MZI, sodelovala je v strateškem svetu za učinkovitorabo energije (2009) in strateškem svetu za stanovanjsko gradnjo (2010), obojepri MOP. Je tudi članica IZS, članica UO GBC Slovenija, članica tehničnegaodbora TC Toplota in TC Trajnostna gradnja pri SIST, društev SLOSE, SlovenskiE-foruma in ICOMOS.

 
Stane Tomc

direktor, REMTY-R

Stane Tomcje lastnik in direktor podjetja REMTY-R d.o.o. iz Ljubljane. Z inženiringom napodročju strojnih instalacij se ukvarja že 30 let. Zadnjih deset let je aktiventudi na področju gradnje strojnih sistemov za nizkoenergijske in pasivnestavbe. Izkušnje pri razvoju sistemov, šeposebej pa sodelovanje pri evropskem raziskovalnem projektu EE Highrise (EKOSrebrna hiša v Ljubljani), predstavljajoza podjetje REMTY-R izjemno priložnost na tujih trgih z zelo zahtevnimiklimatskimi pogoji kot je tudi kitajski trg,kjer se že predstavlja. V tem smislu povezuje celotno slovensko znanjein proizvodnjo na področju gradnje »skoraj Nič Energijskih Stavb« in napodročju energetske sanacije objektov ter ga zaokrožuje v prodajni produkt.

Stane Tomcje lastnik in direktor podjetja REMTY-R d.o.o. iz Ljubljane. Z inženiringom napodročju strojnih instalacij se ukvarja že 30 let. Zadnjih deset let je aktiventudi na področju gradnje strojnih sistemov za nizkoenergijske in pasivnestavbe. V času, ko je bila gradnja pasivnih objektov še v domeni entuziastov,so si v njegovem podjetju prizadevali to problematiko postaviti v strokovenokvir predvsem v luči vpliva slovenskih klimatskih razmer. Znana je njegovakritičnost do » nekritičnega prenosa tehnologij iz atlatskega v slovenskoklimatsko področje pri gradnji pasivnih hiš«. Izkušnje pri razvoju sistemov, šeposebej pa sodelovanje pri evropskem raziskovalnem projektu EE Highrise (EKOSrebrna hiša v Ljubljani), predstavljajoza podjetje REMTY-R izjemno priložnost na tujih trgih z zelo zahtevnimiklimatskimi pogoji kot je tudi kitajski trg, kjer se že predstavlja. V tem smislu povezuje celotno slovensko znanjein proizvodnjo na področju gradnje »skoraj Nič Energijskih Stavb« in napodročju energetske sanacije objektov ter ga zaokrožuje v prodajni produkt. Napodročju strojnih instalacij v industrijskih aplikacijah je REMTY-R prisoten vprojektih od Čila do Kazakstana (kupci ABB, Siemens, Gazprom, Bluewater..)

 
Igor Kos

Kabinet župana, Mestna občina Maribor

Igor Kos je leta 1996 pričel z delom v zasebni nepremičninski agenciji, leta 2003 je delal kot vodja gradbišč za gradbeno podjetje, od 2004 do 2008 je bil zaposlen v LIDL Slovenija kot vodja projektov na razvoju mreže trgovin in gradnji logističnega centra. Od 2008 do prihoda v javni sektor 2014 je opravljal delo vodje projektov za različna podjetja, tako za javne kot zasebne investitorje (šole, komercialne n premičnine, namestitvene nepremičnine). Trenutno skupaj s sodelavci pripravljajo projekte in sklope projektov za Mestno občino Maribor. Projekti izhajajo iz Celostne prometne strategije in Trajnostne urbane strategije MOM.

Igor Kos je leta 1996 pričel z delom v privatni nepremičninski agenciji, leta 2003 je delal kot vodja gradbišč za gradbeno podjetje, od 2004 do 2008 je bil zaposlen v LIDL Slovenija kot vodja projektov na razvoju mreže trgovin in gradnji logističnega centra. od 2008 do prihoda v javni sektor 2014 je opravljal delo vodje projektov za različna podjetja, tako za javne kot zasebne investitorje (šole, komercialne nepremičnine, namestitvene nepremičnine). Trenutno skupaj s sodelavci pripravljajo projekte in sklope projektov za Mestno občino Maribor. Projekti izhajajo iz Celostne prometne strategije in Trajnostne urbane strategije MOM.

 
dr. Branko Dolenc

sodni cenilec in ocenjevalec gradbene stroke

Dr. Branko Dolencje sodni izvedenec in sodni cenilec gradbene stroke, sodni cenilec nepremičninter pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin. Ima 25 let izkušenj priocenjevanju vrednosti najzahtevnejših nepremičnin.

Dr. Branko Dolencje sodni izvedenec in sodni cenilec gradbene stroke, sodni cenilec nepremičninter pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin. Ima 25 let izkušenj priocenjevanju vrednosti najzahtevnejših nepremičnin. Sodeluje kot aktiven pisecstrokovnih člankov in prispevkov ter predavatelj na izobraževalnih seminarjih.Pri Ministrstvu za pravosodje je Branko Dolenc tudi v izpitni komisiji terpredavatelj na pripravljalnih seminarjih za sodne izvedence in sodne cenilcegradbene in nepremičninske stroke Pri Ministrstvu za okolje in prostor napodlagi Zakona o nepremičninskem posredovanju pridobljeno tudi licenco zanepremičninskega posrednika.

 
Uroš Lobnik

izr. prof., univ. dipl. inž. arh., Univerza v Mariboru

izr. prof. Uroš Lobnik, univ. dipl. inž. arh., Univerza v Mariboru

izr. prof. Uroš Lobnik, univ. dipl. inž. arh., Univerza v Mariboru

sreda, 21.9.
8.30 - 9.30

Registracija udeležencev

9.30 - 9.40

Uvodni nagovori foruma

Saša Mrak, vodja foruma,
Miha Zupanc, izvršni driektor družbe BTC

TRENDI, ANALIZE TRGA in novosti


09.40 - 10.10

Regionalne spremembe in napovedi nepremičninskega trga za CEE regijo

Richard B. Jones, Real Estate Leader, PricewaterhouseCoopers, London, Velika Britanija
(predavanje bo potekalo v angleščini)

10.10 - 10.30

Analiza in trendi slovenskega nepremičninskega trga

Maja Ostanek, vodja projektov, KF Finance d.o.o.

10.30 - 10.50

Stanje, trendi in analiza s področja financiranja nepremičninskih projektov

Miloš Vignjevič, vodja oddelka za podjetniško financiranje, UniCredit Banka Slovenija d.d.

10.50 - 11.20

Odmor s prigrizkom in kavo


11.20 - 11.40

Nov ekonometrični model za napovedovanje gibanja cen nepremičnin v Sloveniji

mag. Črt Lenarčič, samostojni analitik, Banka Slovenije

11.40 - 11.55

Certificiranje objektov zelene trajnostne gradnje: trendi in perspektive


Angelo Žigon, univ.dipl.inž.gradb., direktor, Elea IC d.o.o.

11.55 - 12.10

SES Slovenija - nastajanje novega trgovskega centra

Predstavnik SES Slovenija (v potrjevanju)

12.10 - 12.25

Projekt novega logističnega centra Mercator

Luka Jurkovič, pomočnik uprave Mercatorja za področje nepremičnin

12.25 - 13.40

Odmor za kosilo


KAPITAL IN INVESTIRANJE

13.40 - 14.10

Nepremičnine kot investicija

Matija Filiplič, Sektor za upravljanje z naložbenimi nepremičninami NLB Skupine

14.10 - 14.30

Pričakovanja in odzivi tujih investitorjev

Matej Skočir, vodja sektorja za internacionalizacijo in tuje neposredne investicije, Javna agencija SPIRIT Slovenija

14.30 - 14.50

Nov nepremičninski sklad v Sloveniji

Uroš Glavan, Murka d. d.

14.50 - 15.10

Kaj se lahko naučimo iz sodelovanja z ruskimi investitorji?

Zoran Veleski, direktor, Mreža nepremičnin d.o.o.

15.10 - 15.30

Črna hiša vs. nepremičninski trendi - 1: 0; primer uspešno izvedene investicije v segmentu luksuznih nepremičnin v času največje nepremičninske krize

Primož Novak, investitor in Gašper Demšar, Demšar arhitekti

15.30 - 16.00

Odmor s prigrizkom in kavo


UPRAVLJANJE NEPREMIČNIN – PRIMERJAVA SLOVENSKEGA TRŽIŠČA Z RAZVITIMI


16.00 - 16.20

Celovito upravljanje nepremičnin in premoženja – prvi certifikatISO 55001:2014 v Sloveniji

Luka Prebil, pomočnik izvršnega direktorja, BTC d.d.

16.20 - 16.40

Izzivi centralizacije upravljanja portfelja objektov državne uprave

Uroš Korošec, generalni direktor, Direktorat za stvarno premoženje, Ministrstvo za javno upravo

16.40 - 17.00

Priložnosti sodobnega upravljanja hotelskih nepremičnin

Philipp Meister, direktor, HMC - Hotel Management Company d.o.o.
(predstavitev bo potekala v angleščini)

17.00 - 18.00

Osrednja okrogla miza prvega dne: Priložnosti in izzivi slovenskega nepremičninskega trga

Gosti:

- Jože Podgoršek, predsednik Slovenskega nepremičninskega združenja FIABCI
- Matjaž Filipič, partner, KF Finance d.o.o.
- Mitja Križaj, direktor, Fundament d.o.o.
- Janez Škrubej, izvršni direktor, DUTB

Moderatorka: Jadranka Jezeršek Turnes

18.00

SPREJEM S POGOSTITVIJO ZA UDELEŽENCE IN POVABLJENE GOSTE

Restavracija DiVino

četrtek, 22.9. + IZOBRAŽEVALNI SEMINAR
8.30 - 9.00

Prihod in registracija

EKONOMSKA KAKOVOST TRAJNOSTNE GRADNJE - DOLGOROČNI EKONOMSKI UČINKI, OHRANJANJE KAPITALA IN VREDNOSTI STAVB


9.00 - 9.30

Trajnostna gradnja - moda ali nuja? Kaj morate o njej vedeti, če ste strokovnjak za nepremičnine?

mag.Robert Smodiš, inž. arh., DGBN auditor

9.30 - 9.50

Vrednotenje vseživljenjskih stroškov (LCC) za presojo finančnega vidika trajnostne gradnje

doc.dr.Marjana Šijanec Zavrl, univ.dipl.inž.grad., Gradbeni inštitut ZRMK

9.50 - 10.10

Rezultati raziskave - Uravnoteženje kazalnikov trajnostne gradnje

mag. Miha Tomšič, Gradbeni inštitut ZRMK

10.10 - 10.25

Potencial kompaktnih strojnih sistemov za "skoraj-Nič Energijske Stavbe" (sNES)

Stane Tomc univ. dipl. inž., direktor, Remty

10.25 - 10.40

Primer učinka trajnostnega certifikata na prodajo investicije

mag. Iztok Polanič, direktor, SGP Pomgrad

10.40 - 10.55

Buildupon za vzpostavitev učinkovite strategije prenove obstoječih stavb

Stojan Habjanič, predsednikSlovenskega združenja za trajnostno gradnjo

10.55 - 11.25

Odmor

MESTA IN PROSTOR ZA INVESTICIJE

11.30 - 11.50

Ljubljana in paketni razvojni projekti za strateške investitorje


Miran Gajšek, vodja oddelka za urejanje prostora, Mestna občina Ljubljana

11.50 - 12.05

Razvoj trajnostne soseske v okviru projekta Avtobusne postaje Kranj

Bojan Gavez, vodja tehnično-prodajnega sektorja, Menerga d.o.o.

12.05 - 12.20

Degradirana območja kot priložnost za razvoj: primer MO Maribor

Igor Kos, kabinet Mestne občine Maribor in izr. prof. Uroš Lobnik, univ. dipl. inž. arh., univerza v Mariboru

12.20 - 13.20

OKROGLA MIZA: Ustvarjanje in ohranjanje vrednosti kapitala in stavb s trajnostnim pristopom

Sodelujoči:

Robert Smodiš, DGNB Avditor, prvi predsednik Združenja za trajnostno gradnjo,
Lenka Kavčič, Odprte hiše Slovenije
Iztok Polanič, Pomgrad
Boštjan Kranjc, direktor KSSENE - Zavoda Energetska agencija za Savinjsko, Šaleško in Koroško

Moderatorka: Andreja Šalamun, novinarka, Energetika.net

13.20

Zaključek konferenčnega dela

IZOBRAŽEVANJE ZA SODNE CENILCE IN SODNE IZVEDENCE - V SODELOVANJU S SICGRAS

14.00 - 14.45

Kaj mora cenilec vedeti pri cenitvah nepremičnin za računovodske namene?

Dušan Hartman, PWC Slovenija

14.45 - 15.30

Ocena dejavnikov, ki vplivajo naverodostojnost poročila o oceni vrednosti nepremičnin

Dr. Branko Dolenc, sodni cenilec in ocenjevalec gradbene stroke

15.30 - 16.00

Odmor

16.00 - 16.30

Vpliv nadomestitvene rezerve na premijo za ohranitev glavnice

dr. Igor Pšunder, izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru

16.30 - 17.15

Vrednotenje stavbnih zemljišč kot sistem

izr. prof. dr. Maruška Šubic Kovač, Fakulteta za gradbeništvo in geodezijo,

17.15 - 17.45

Pridobivanje podatkov o izvršenih transakcijah in aplikacija Cenilec

Samo Zupančič, SICGRAS

17.45

Zaključek

 

Na podlagi prijave vam bomo poslali račun, ki ga poravnate v navedenem plačilnem roku. Kotizacijo lahko poravnate tudi pred prejemom računa na IBAN SI56 0292 1008 9918 850 (Nova Ljubljanska banka, d.d., Ljubljana), sklic na št. 3995-matična št. plačnika.

Lokacija

BTC – Kristalna palača (Crystal Palace)

Ljubljana

Crystal Palace is the tallest high-rise office building in Slovenia, offering the maximum: top architecture, maximum environmental compliance, highest living and creative comfort as well as great opportunities for the leasing and purchase of premises.