XXI. Dnevi delovnega prava in socialne varnosti

Kdaj?Kje?
26. – 27. maj 2022Portorož

Udeležba je možna v živo v Kongresnem centru GH Bernardin Portorož, ponujamo pa vam tudi možnost, da namesto v živo, dogodek spremljate preko spleta, iz udobja vaše pisarne ali doma. Ena prijava zagotavlja samo en izbrani način sodelovanja (kolikor bi želeli oba načina, se to šteje za dve prijavi).

Kolikor želite dogodek spremljati izključno preko spleta, boste to ob prijavi ustrezno označili, mi pa vam bomo poslali povezavo na vaš e-naslov, skupaj z navodili in kontaktom, preko katerega vam bomo zagotavljali tehnično podporo ves čas trajanja kongresa.

Kolikor bo izvedba v živo možna, bo število udeležencev Dni s strani NIJZ omejeno, bodo imeli do zasedbe dovoljenih sedežev v Kongresnem centru GH Bernardin prednost udeleženci, ki so svojo prijavo na dogodek oddali prej, ostalim udeležencem pa se zagotovi spletno spremljanje.

V primeru, da nam veljavni ukrepi NIJZ ne bodo omogočali izvedbe v živo, bomo dogodek izvedli le v spletni obliki. V tem primeru si organizator pridržuje pravico, da vse prijave obravnava kot prijave za spletno obliko.

20+ UR STROKOVNIH VSEBIN

20+ GOVORCEV

400+ UDELEŽENCEV

2 DNEVA DRUŽENJA

Spoštovani,

Vabimo vas na slovenski kongres strokovnjakov delovnega, uslužbenskega in socialnega prava ter industrijskih razmerij – XXIII. Dneve delovnega prava in socialne varnosti. Gre za osrednji znanstveni in strokovni dogodek, ki že tradicionalno privablja več kot 400 udeležencev iz akademske in sodniške sfere, državne uprave, nosilcev socialnih zavarovanj in drugih institucij trga dela, sindikalnih in delodajalskih organizacij ter pravnih in kadrovskih služb iz podjetij in zavodov. Vrhunski predavatelji, aktualne teme in možnosti izmenjave znanj, stališč, dobrih praks in rešitev na najvišji strokovni ravni, vas bodo prepričale. Pričakujemo vas na dogodku v živo 30. in 31. maja 2024 v Kongresnem centru GH Bernardin, ponujamo pa vam tudi možnost spremljanja kongresa preko neposrednega spletnega prenosa.

Poslanstvo kongresa je skrb za razvoj dostojnih delovnih pogojev in človekovih pravic na področju dela in socialne varnosti ter za udejanjanje načel dostojanstva ter pravne in socialne države. Programska zasnova upošteva naslednja izhodišča:

• Da se sliši stroko.
• Da se prenaša znanje akademske skupnosti v prakso.
• Da se spodbuja kritično, strokovno in neodvisno razpravo o aktualnih vprašanjih.
• Da se spodbuja dialog med teorijo in prakso.
• Da se zagotavlja strokovno podporo odločevalcem na nacionalni ravni kot tudi v podjetjih, zavodih, državni upravi, socialnim partnerjem, sodiščem, inšpekciji dela, nosilcem socialnih zavarovanj in drugim institucijam, pomembnim za razvoj pravne in socialne države.

Letošnji poudarki kongresnih tem so:

  • pravni vidiki paketov ukrepov za omilitev posledic epidemije (PKP) na področju dela in socialne varnosti
  • zakonske spremembe na področju pokojninskega in zdravstvenega sistema ter aktualna vprašanja plačnega sistema
  • delovna razmerja v dobi velikih podatkov in digitalizacije, uporaba algoritmov, varstvo osebnih podatkov, pravica do odklopa
  • pregled novejše evropske in slovenske sodne prakse.
DO XXII. KONGRESA VAS LOČI ŠE
0Dni0Ur0Minut

Utrinki s foruma

Revija Delavci in Delodajalci

Udeleženci kongresa brezplačno prejmete znanstveno in strokovno revijo za delovno in socialno pravo – revijo Delavci in Delodajalci.

Zakaj na Kongres?

Pestre in aktualne vsebine

Kongres vam prinaša bogat program z aktualnimi temami, analitični pregled zakonodaje ter sodne prakse ustavnega, vrhovnega in višjega delovnega in socialnega sodišča.

Vrhunski strokovnjaki na enem mestu

Gostimo vodilne slovenske delovne in socialne pravnike iz vseh treh slovenskih univerz in raziskovalnih inštitutov, visoke predstavnike izvršilne in sodne oblasti ter socialne partnerje.

Izmenjava izkušenj in druženje

Kongres ponuja tudi najširšo platformo za izmenjavo idej, znanja in izkušenj med akademsko sfero, prakso in socialnimi partnerji.

Največji letni kongres s področja delovnega prava in socialne varnosti!

Zagotovite si svoje mesto na kongresu!

Dogodek bo potekal v očarljivem okolju Grand Hotela Bernardin. Kongresni center hotela ponuja sodobno tehnologijo in prostornost ter zagotavlja sproščeno vzdušje.

GRAND HOTEL BERNARDIN
OBALA 2, 6320 PORTOROŽ

Medijski partnerji

 

Uradna kava

 

Organizatorji

 

Osrednji kongres o aktualnih izzivih s področja delovnega prava in socialne varnosti

Bodite del kongresa!