Poslovna asistentka / Tajnica leta 2017
Dobitnica priznanja Poslovna asistentka/tajnica leta 2017 je Aleksandra Maslarić iz podjetja Krka d. d., Novo mesto.


Na 25. kongresu ADMA so podelili priznanje Poslovna asistentka/tajnica leta 2017. Sicer je kongres pisarniške odličnosti v Portorožu združil preko 450 zaposlenih v pisarniškem poslovanju. Planet GV in Zveza klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije sta na osrednjem letnem dogodku za zaposlene v pisarniškem v Portorožu podelila priznanje za odličnost delovanja. Podjetje Planet GV je letos že enaindvajseto leto zapored podelilo prestižno priznanje poslovna asistentka/tajnica leta in letos je Poslovna asistentka/tajnica leta 2017 postala Aleksandra Maslarić iz Krke, Novo mesto. Drugo mesto na izboru je osvojila Mateja Marc in Šolskega centra Nova Gorica, tretje pa Marija Rojič iz Perutnine Ptuj.


Izbor je potekal že 21. leto zapored, v organizaciji podjetja Planet GV in Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije. Prijava na testiranje je brezplačna, izbirali so med vsemi poslovnimi asistenti, tajnicami, poslovnimi sekretarji in vodji pisarn, ki so se bodo na izbor prijavili do konca februarja 2017. Kot vsako leto sta bila glavna kriterija za zmago strokovno znanje in razgledanost.


Potek strokovnega testiranja in izbora


Prvi krog testiranja (E testiranje) bo potekalo v marcu 2017.
Prijavljeni na testiranje boste prejeli dostop do spletnega naslova z uporabniškim imenom. Predlagamo, da se za reševanje testa registrirate iz domačega okolja, kjer se boste lahko v miru poglobili v naloge, prav tako pa se boste izognili morebitnim nevšečnostim pri reševanju testa z varnostno omejenim dostopom. Test boste lahko reševali le enkrat, reševanje bo časovno omejeno. Rezultati testiranja bodo anonimni, programsko okolje Edynco pa zagotavlja varnost vaših osebnih podatkov. V primeru tehničnih težav in vprašanj vam bo v času testiranja na voljo administrator. Ocena bo predstavljala 60% števila točk.


Certifikat za vse, ki boste dosegli 70 % točk E testiranja


Vsi, ki boste na testu dosegli najmanj 70 % točk boste pridobili "certifikat Preizkušena tajnica", potrdilo strokovne odličnosti.


Drugi krog testiranja bo izveden v začetku aprila 2017, ko bomo povabili finaliste v prostore Planeta GV.


Tam se bodo preizkusili v obvladovanju komunikacijskih veščin pred strokovno komisijo, ki bo z vsemi polfinalisti opravila 10-minutni pogovor, sestavljen iz:

  • kratke osebne predstavitve,
  • kratke predstavitve organizacije, v kateri dela,
  • njegovega/njenega mnenja o vlogi in razvoju poklica.


Ocena predstavlja 40% vsega števila točk in se prišteje k rezultatu e-testiranja. Najboljše tri bomo razglasili na svečanem dogodku v okviru kongresa ADMA 2017.


Razpisni pogoji:


  • najmanj VI. stopnja izobrazbe in najmanj 5 let delovnih izkušenj na delovnem mestu poslovni asistent, sekretar, vodja pisarne ali tajnica ter drugih sorodnih poklicev iz področja administracije in managementa;
  • ali V. stopnja in 10 let delovnih izkušenj na delovnem mestu poslovni asistent, sekretar, vodja pisarne ali tajnica ter drugih sorodnih poklicev iz področja administracije in managementa;
  • znanje vsaj enega tujega jezika;
  • poznavanje dela z osebnim računalnikom, poznavanje stanovskih organizacij tajnic/poslovnih asistentk.
  • širša razgledanost, poznavanje bontona in poslovnega protokola, obvladovanje pisne in ustne komunikacije ter javnega nastopanja.

Za naziv se ne morejo potegovati: dosedanje prejemnice naziva poslovne asistentke/tajnice leta, članice upravnega odbora Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev Slovenije v času njihovega mandata v upravnem odboru in zaposleni v družbi Planet GV.


Nagrada:


Prvo uvrščeni kandidat/kandidatka bo prejel/a laskavi naziv poslovna asistentka/tajnica leta 2017, ki odraža pohvalo za njegovo/njeno kakovostno in strokovno delo. Prvo uvrščeni/a bo kot veli tradicija izbora prejel/a tudi zlati znak Zveze klubov tajnic in poslovnih sekretarjev. Poleg omenjenih nagrad, pa ga/jo bomo povabili še k sodelovanju v obliki javnega nastopa na enem izmed dogodkov ADMA. Prvi 3 uvrščeni kandidati/kandidatke bodo prejeli tudi priznanja in knjižna darila. Poleg tega pa bomo 3 prvo uvrščenim podelili tudi brezplačno 3-dnevno udeležbo na kongresu ADMA!


Predvidena časovnica v letu 2017:


28.2.2017 – zadnji dan za oddajo prijave na testiranje
4.3.2017 do 12.3.2017 – e-testiranje (1. krog)
21.3.2017 – rezultati 1. kroga in e-povabilo najboljšim petim v drugi krog
8.4.2017 – preizkus komunikacijskih veščin za najboljših pet (2. krog)
19.5.2017 – svečana razglasitev na kongresu ADMA 2017 v Portorožu


V strokovni komisiji za izbor poslovne asistentke/tajnice leta se veselimo prijav in držimo pesti za vse testirane, da dosežejo čim boljše rezultate, predvsem pa, da preverijo svoje znanje in pridobijo certifikat.


Za dodatna vprašanja pišite na revija@adma.si.PRIJAVA


Dosedanje nagrajenke


Leto

Nagrajenka

2016 Jasmina Alić (LJ)

2015

Klavdija Dovečer (CE)

2014

Martina Razdevšek (SG)

2013

Tanja Vogrinec (MB)

2012

Vildana Kralj (LJ)

2011

Lucija Koštomaj (CE)

2010

Natalia Zorko (MB)

2009

Gordana Rainer (LJ)

2008

Betka Štefanič Strojin (NM)

2007

Olga Gorkič (LJ)

2006

Polona Lah (MB)

2005

Suzi Asfour (MB)

2004

Miryema Žagar (LJ)

2003

Tanja Sever (MB)

2002

Eda Glišović (KP)

2001

Jožica Trobec Gračanin (LJ)

2000

Tatjana Regent (LJ)

1999

Vesna Koren (LJ)

1997

Marta Pikalo (SG)

1996

Maja Verovnik (LJ)