Nepremičninski razvojni forum 2017

in Seminar za sodne cenilce in izvedence gradbene stroke


7. september 2017

z dodatnim seminarjem za cenilce 6. septembra


BTC – Kristalna palača

in PLANET GV,
Ljubljana

Z najboljšimi poznavalci o trendih in poslovnih priložnostih na enem mestu!


Nepremičninski razvojni forum
je edinstven v Sloveniji v svoji usmerjenosti v iskanje in predstavitev dobrih praks in razvojnih rešitev na področju nepremičnin, investicijskega okolja in projektov z različnih vidikov. Ustvarjamo ga v sodelovanji s strokovnjaki, ki se vsakodnevno srečujejo z izzivi investiranja, iskanja investitorjev, finančnih vprašanj in skladov, urejanje prostora in razvoja nepremičninskih projektov.

Foruma se udeleži več kot 100 udeležencev iz zasebnega in javnega sektorja: predstavnikov (slabih) bank, finančnih institucij, nepremičninskih podjetij, ministrstev, nepremičninskih in stanovanjskih skladov, cenilci in ocenjevalci vrednosti podjetij in investicij, razvojniki in področni strokovnjaki.

Dodatni seminar za sodne cenilce in sodne izvedence gradbene stroke

Kot vsako leto tudi letos organiziramo dodatno izobraževanje za sodne cenilce in sodne izvedence gradbene stroke. Seminar bo potekal en dan pred forumom, t. j. 6. septembra 2017, v prostorih PlanetGV, Likozarjeva 3, Ljubljana.

S potrdilom udeleženci prejmejo točke, ki jih potrebujejo vsako leto za izobraževanje.

Vsi udeleženci seminarja imajo ugodnejšo kotizacijo za udeležbo na forumu, zato vabimo, da izkoristite priložnost in se udeležite tako seminarja kot foruma. Ob zgodnejši prijavi na forum do 15. julija je cena kotizacije za forum 220,00 EUR brez ddv, skupaj s seminarjem pa samo 240,00 EUR brez ddv.

Kako slovenski nepremičninski trg in Slovenijo vidijo tuji investitorji?

Ljubljana Research Forum - prva strukturirana analiza trga, ki odgovarja na ključna vprašanja mednarodnih investitorjev in ostali mednarodni gosti

Ljubljana Research Forum izhaja iz mednarodnega koncepta raziskovanja trga s poslovnimi nepremičninami, ki nudi celovit vpogled v ključne segmente trga s pisarniškimi prostori v Ljubljani. Raziskava temelji na mednarodnih definicijah in analizira ključne vidike trga, ki so pomembni za mednarodne investitorje ter pokriva koncepte kot so klasifikacija stavb glede na tip stavbe, povprečni letni najem (take-up rate), analiza najemnih pogojev, nezasedenost ter ostalo. V sodelovanju z mednarodnimi hišami Colliers in JLL ter pod vodstvom KF Financ, gre za prvo strukturirano analizo trga, ki odgovarja na ključna vprašanja mednarodnih investitorjev, ki so vse bolj prisotni na slovenskem nepremičninskem trgu.

In še:

  • Kakšni so FDI trendi in kakšen vpliv ima to na Slovenijo?
  • Kaj kaže prerez in pregled slovenskega nepremičninskega trga v primerjavi z regijo?
  • Kako se razvijajo nekateri vidnejši novejši nepremičninski projekti?
  • Kako se razvijajo in povezujejo mesta?
  • Nepremičnine v povezavi z infrastrukturo, logistiko in prometom
  • Slovenija kot vir za alternativne investicije
  • Zaključna osrednja razprava


Mednarodni gosti, ki bodo z nami


Nebojša Nešovanović
National Director, Head of Valuation SEE
Jones Lang LaSalle group
Filip Vučagić
Head of investment, valuation and advisory services
Colliers International Croatia
Csaba Toth, Construction management
Prime Kapital

KGAL GroupŽivahno na nepremičninskem in investicijskem trgu - spoznajte projekte

Slovenski nepremičninski trg prehaja iz faze oživljanja v fazo rasti. Število transakcij se je približalo tistemu izpred krize nepremičninskega trga, cene nepremičnin naraščajo. Sklenjenih poslov je bilo lani največ po rekordnem letu 2007. Razvijajo se tudi večji projekti, za katere se je zdelo, da bodo obstali za vselej. Kam to vodi? Kaj menijo o slovenskem okolje tuji investitorji? Kako se ob tem razvijajo mestna in primestna območja? Kateri so primeri dobrih praks in katere projekte si obetamo v prihodnje?


Spoznajte projekte in njihove zgodbe bolj podrobno: Emonika, Airport Business Park, Nakupovalno središče Šiška, Cukrarna, Geriatrični center kot priložnost za alternativne investicije in še.150 milijonov evrov vreden nakupovalni center v Šiški

Skupna vrednost celotno naložbe, v katero bo vključenih več različnih investitorjev, je približno 150 milijonov evrov. Nov nakupovalni center v Šiški bo najmodernejše nakupovalno središče pri nas, ki ga bomo dočakali jeseni 2019 po več letih zapletov s pridobivanjem gradbenih dovoljenj. SES velja za vodilno družbo na področju gradnje, razvoja in upravljanja nakupovalnih središč v Sloveniji in sosednji Avstriji. Trenutno upravlja 30 nakupovalnih središč. Nakupovalno središče bo obsegalo 32.000 kvadratnih metrov najemnih površin s približno 90 trgovinami in 1600 parkirnimi mesti.
Več o projektu si lahko preberete tudi tu.

Airport Business Park

Airport Business Park bo zadovoljil povpraševanje po večjem logističnem and poslovnem središču. Reiffeisen Leasing razvija tovrstni center v neposredni bližini mednarodnega ljubljanskega letališča.
Prednost leasinga napram ostalim vrstam financiranja pri odvzemu problematične naložbe?
Odprodati projekt v trenutnem stanju ali vložiti dodatna denarna sredstva in ponuditi tržno zanimiv produkt?
S katerimi tveganji se soočamo pri razvoju projekta?
Kaj vpliva na uspešen zaključek projekta?

Slovenija kot priložnost za alternativne investicije

Projekt: geriatrični center Ljubljana

Ob veliki razpoložljivosti kapitala in intenzivnem investiranju na področju nepremičnin predvsem na razvitih trgih prihaja do intenzivnega krčenja pričakovanih donosov (yields). V zadnjih letih se investitorji zato vse bolj usmerjajo v nišne segmente nepremičnin, ki omogočajo večje donose. Slovenija institucionalnim investitorjem lahko ponudi le omejen obseg kakovostnih investicij iz osrednjih tržnih segmentov (nakupvalni centri, pisarne, stanovanja), ima pa odlično logistično lego in naravne danosti za alternativne investicije kot so: bolnišnice, zdraviliški turizem, domovi upokojencev, centri aktivnega staranja, študentski kampusi, microliving kompleksi ter podatkovni in logistični centri.

Projekt Emonika

Romunska družba Prime kapital, ki ima sedež v Bukarešti, bo nadaljevala projekt Emonika, nekoliko okrnjen predvsem v komercialnem delu, a bo kljub temu največji tako v Ljubljani kot v državi. Celoten kompleks Emonike bo imel poleg nove avtobusne in železniške postaje ob Vilharjevi cesti še več kot 80.000 kvadratnih metrov komercialnih površin. Projekt bo realiziran na temelju TriGranitovega projekta, ki ga je omenjena družba odkupila od neuspešne madžarsko-kanadske predhodnice.

Cukrarna

Cukrarna spada med najpomembnejše industrijske objekte v prvi polovici 19. stoletja na Slovenskem. Leta 2010 so za potrebe izgradnje Fabianijevega mosta podrli del povezovalnega trakta med Cukrarno in dvorcem ter stavbo dodatno utrdili. Mestna občina Ljubljana je takrat objavila načrte, da boi območje Cukrarne do leta 2014 spremenila v sodobno upravno središče, a so se zaradi gospodarske krize pa načrti za izgradnjo kompleksa zamaknili. Kaj točno in kdaj bomo to dočakali, bo predstavljeno na forumu. Medtem si lahko preberete tudi nekaj več o sami zgodovini Cukrarne in dogajanju tam v članku Dela.

Strokovnjaki, ki bodo z nami

Z nami bodo slovenski in mednarodni strokovnjaki s področja nepremičnin, področja investicij in financiranja ter upravljanja in razvoja mest.

 
Nebojša Nešovanović

MRICS RV, National Director, Head of Valuation SEE Jones Lang LaSalle d.o.o

Mr. Nešovanović hasextensive knowledge on SEE Real Estate markets, working for more than thirteen yearsthrough the region on wide range of instructions.Based inBelgrade, Mr. Nešovanović is heading the Jones Lang LaSalle ProfessionalServices team, providing consultancy and valuation services in SEE region,through eight (8) countries: Slovenia, Croatia, Bosnia & Herzegovina,Serbia, Montenegro, Bulgaria, Macedonia and Albania.

Based inBelgrade, Mr. Nešovanović is heading the Jones Lang LaSalle ProfessionalServices team, providing consultancy and valuation services in SEE region,through eight (8) countries: Slovenia, Croatia, Bosnia & Herzegovina,Serbia, Montenegro, Bulgaria, Macedonia and Albania. Mr. Nešovanović has extensiveknowledge on SEE Real Estate markets, working for more than thirteen yearsthrough the region on wide range of instructions. He has been involved in hundreds of regional projectsin other Former Yugoslavia countries as well as in Bulgaria. He’s clients arethe most important companies dealing in the Real Estate sector in Serbia andthe SEE region, including all major financial institutions, funds, investors,developers and large corporates. Mr. Nešovanović’s areas of specializationinclude real estate consultancy, with a focus on development appraisal. He hadconducted and led appraisals ranging from football stadiums to large investmentportfolios.

Mr.Nešovanović had advisory role to the Serbian government during adaptationnumber of laws, including: the Law of Spatial Planning and Construction andsubsequent by – laws, the Law of Land Conversion, the Law on Real EstateValuers etc. He has published many articles in prestigious business / realestate magazines such as NIN, Ekonomist, M2 and AG Real Estate.

 
Filip Vučagić

Director of Investment, Valuation and Advisory services of Colliers Croatia

Filip Vučagić joined Colliers in 2012 as Consultant to focus on valuation for retail, office, residential, hospitality and industrial properties and on delivering investment sale projects. Prior to joining Colliers he worked in banking industry. Last employment was in in Volksbank International AG in custody and VB Invest department. His work there included valuation of financial assets (stocks, bonds, FXs, financial derivates), financial reporting and market research.

Filip Vučagić joined Colliers in 2012 as Consultant to focus on valuation for retail, office, residential, hospitality and industrial properties and on delivering investment sale projects. Prior to joining Colliers he worked in banking industry. Last employment was in in Volksbank International AG in custody and VB Invest department. His work there included valuation of financial assets (stocks, bonds, FXs, financial derivates), financial reporting and market research. In the begging of his professional career he worked in sales department in KVIG Group and as a project manager in privately held company ASV marketing. Working experience in those two companies provide me with knowledge in client relationship management, sales, presentation and analytical skills.

 
Csaba Toth

Prime Kapital, Construction management

19 YEARS OF REAL ESTATE EXPERIENCE

2011-2015: Development Director,TriGranit Development; 2009-2011: CEO, TriGranit Management; 2006-2009: DeputyChief-Development Officer, TriGranit Development; Prior to 2006: SeniorFinancial Analyst, Business Development Manager at TriGranit Development.

19 YEARS OF REAL ESTATE EXPERIENCE

2011-2015: Development Director, TriGranit Development; 2009-2011: CEO, TriGranit Management; 2006-2009: Deputy Chief-Development Officer, TriGranit Development; Prior to 2006: Senior Financial Analyst, Business Development Manager at TriGranit Development.

 
Toni Pugelj

​direktor projekta Šiška, SES Spar European Shopping Centers in direktor Cityparka

Toni Pugelj je bil sprva zaposlen v Hoferju kot regionalni vodja prodaje, tudi v Avstriji, in nato prokurist. Zdaj je zaposlen v SES, kjer je direktor projekta Šiška in direktor Cityparka.

Novnakupovalni center v Šiški, v katerega bo vloženih približno 150 milijonov evrov, bo najmodernejše nakupovalnosredišče pri nas, ki bo zgrajeno jeseni 2019.
SES velja za vodilno družbo na področjugradnje, razvoja in upravljanja nakupovalnih središč v Sloveniji in sosednjiAvstriji, trenutno pa upravlja kar 30 nakupovalnih središč v šestih državahsrednje, južne in vzhodne Evrope.

Nov nakupovalni center v Šiški, v katerega bo vloženih približno 150 milijonov evrov, bo najmodernejše nakupovalno središče pri nas, ki bo zgrajeno jeseni 2019.
SES velja za vodilno družbo na področju gradnje, razvoja in upravljanja nakupovalnih središč v Sloveniji in sosednji Avstriji, trenutno pa upravlja kar 30 nakupovalnih središč v šestih državah srednje, južne in vzhodne Evrope.

Toni Pugelj je bil sprva zaposlen v Hoferju kot regionalni vodja prodaje, tudi v Avstriji, in nato prokurist. Zdaj je zaposlen v SES, kjer je direktor projekta Šiška in direktor Cityparka.

Preberite več na: http://svetkapitala.delo.si/trendi/na-kosilu-toni-pugelj-direktor-cityparka-1696 - svetkapitala.si

 
Matej Skočir

Vodja sektorja za spodbujanje internacionalizacije in tujih investicij pri Javni agenciji SPIRIT Slovenija

Matej Skočir je zadolžen za vodenje sektorja za pospeševanje internacionalizacije in tujih investicij ter vodenje in izvajanje najzahtevnejših projektov in usmerjanje vsebinskega izvajanja posameznih programov in projektov sektorja.

Matej Skočir je zadolžen za vodenje sektorja za pospeševanje internacionalizacije in tujih investicij ter vodenje in izvajanje najzahtevnejših projektov in usmerjanje vsebinskega izvajanja posameznih programov in projektov sektorja. Ključni projekti so privabljanje tujih investitorjev v Sloveniji s poudarkom na t. i. greenfield investicijah, izvajanje programa nadaljnje rasti in razvoja podjetij (after-care) z namenom širitve podjetij v Sloveniji, organizacija predstavitev Slovenije in investicijskih projektov naključnih investicijsko-nepremičninskih sejmih v tujini (MIPIM, EXPOREAL….),organizacija investicijskih konferenc v tujini, poznavanje poslovnega okolja, ukrepov države in aktivnosti konkurenčnih držav na področju privabljanja tujihinvestitorjev.

 
Maja Ostanek

KF Finance, vodja projektov

Maja Ostanek se je pridružila ekipi KF Finance septembra 2015. Pred zaposlitvijo v KF Finance je 8 let delovala na področju posredovanja pri prodaji in oddaji poslovnih nepremičnin. V preteklih dveh letih je oddala preko 11.000m2 poslovnih prostorov v Ljubljani ter bila zadolžena za sklenitev enega izmed največjih najemniških poslov v preteklih 5 letih. Za tuje blagovne znamke (Apple, Nike, Body Shop, Nespresso, Primark) je pripravljala analizo vstopa na slovenski trg ter pripravila analizo in strategijo upravljanja poslovnih stavb v Ljubljani (naročnik CA Immobilien Anlagen AG, BKS Bank,…).

Maja Ostanek se je pridružila ekipi KF Finance septembra 2015. Pred zaposlitvijo v KF Finance je 8 let delovala na področju posredovanja pri prodaji in oddaji poslovnih nepremičnin. V okviru nepremičninskega posredništva je zastopala vse večje poslovne stavbe v Ljubljani ter aktivno sodelovala pri pripravi trženjskega pristopa, bila zadolžena za pogajanja s potencialnimi najemniki ter svetovala pri oblikovanju najemnih pogojev tako za poslovne stavbe kot tudi za nakupovalna središča. V preteklih dveh letih je oddala preko 11.000m2 poslovnih prostorov v Ljubljani ter bila zadolžena za sklenitev enega izmed največjih najemniških poslov vpreteklih 5 letih. Za tuje blagovne znamke (Apple, Nike, Body Shop, Nespresso, Primark) je pripravljala analizo vstopa na slovenski trg ter pripravila analizo in strategijo upravljanja poslovnih stavb v Ljubljani (naročnik CA Immobilien Anlagen AG, BKS Bank,…). V okviru KF Financ je bila zadolžena za pripravo študije smotrnosti gradnje trgovskega središča v okolici Ljubljane ter stanovanjskega kompleksa v Ljubljani. Maja poleg omenjenih projektov svetuje tujim institucionalnim investitorjem na področju poslovnih nepremičnin vSloveniji.


 
Matjaž Filipič

KF Finance, partner

Matjaž Filipič, od leta 2010 Partner v družbi KFFinance, je magister ekonomskih znanosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednostipodjetij in nepremičnin pri Slovenskem Inštitutu za revizijo. Pred tem je bil 7let zaposlen v mednarodni svetovalno revizijski družbi KPMG, kjer je več letvodil projekte finančnega svetovanja in tako pridobil številne izkušnje napodročju nakupov in prodaj podjetij, združitev, vrednotenja, skrbnih pregledovter prestrukturiranja podjetij v Sloveniji ter širši regiji. Karierno pot jezačel v svetovalni družbi MLP v Hamburgu v Nemčiji ter nadaljeval kot področnivodja kontrolinga v skupini Goodyear za Slovenijo, Francijo in Anglijo.

Matjaž Filipič, od leta 2010 Partner v družbi KFFinance, je magister ekonomskih znanosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednostipodjetij in nepremičnin pri Slovenskem Inštitutu za revizijo. Pred tem je bil 7let zaposlen v mednarodni svetovalno revizijski družbi KPMG, kjer je več letvodil projekte finančnega svetovanja in tako pridobil številne izkušnje napodročju nakupov in prodaj podjetij, združitev, vrednotenja, skrbnih pregledovter prestrukturiranja podjetij v Sloveniji ter širši regiji. Karierno pot jezačel v svetovalni družbi MLP v Hamburgu v Nemčiji ter nadaljeval kot področnivodja kontrolinga v skupini Goodyear za Slovenijo, Francijo in Anglijo.

 
Miran Gajšek

Načelnik Oddelka za urejanje prostora MOL

mag. Miran Gajšek je od konca leta 2006načelnik oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana. V njegovibogati karieri je sodeloval pri številnih združenjih in projektih razvoja. Je tudi delegat DUPPS vECTP (European Council of Town Planners), od 2003 do 2011 podpredsednik ECTP inčlan izvršilnega odbora European Council of Town Planners. Od leta 2003 je tudičlan (in ustanovni član) Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

mag. Miran Gajšek je od konca leta 2006načelnik oddelka za urejanje prostora na Mestni občini Ljubljana. V njegovibogati karieri je sodeloval pri številnih združenjih in projektih razvoja. Bil je predsednik Društvaurbanistov Ljubljana, predsednik Društva urbanistov in prostorskih planerjevSlovenije (DUPPS), predstavnik MOP -član 21. pogajalske skupine (regionalni razvoj) RS-EU, 1998-2000; od 2003 do2005 je bil s strani Vlade Republike Slovenije imenovan za predstavnikaregionalnih interesov, člana Sveta javne Agencije za regionalni razvoj (ARR) vLjubljani. Je tudi delegat DUPPS vECTP (European Council of Town Planners), od 2003 do 2011 podpredsednik ECTP inčlan izvršilnega odbora European Council of Town Planners. Od leta 2003 je tudičlan (in ustanovni član) Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije.

 
Zoran Veleski

Direktor, Mreža nepremičnin

Zoran Veleski je nepremičninski strokovnjak insvetovalec z več kot 22-letnimi izkušnjami in obsežnim znanjem na področjuinvesticij v nepremičnine in M&A. Že 19 let uspešno vodi podjetje Mrežanepremičnin, eno izmed največjih nepremičninskih družb v Sloveniji z najdaljšotradicijo. Zoran Veleski ima dolgoletni izkušnji pri sodelovanju s tujimi indomačimi investitorji na večjih nepremičninskih projektih.

Zoran Veleski je nepremičninski strokovnjak in svetovalec z več kot 22-letnimi izkušnjami in obsežnim znanjem na področju investicij v nepremičnine in M&A. Že 19 let uspešno vodi podjetje Mreža nepremičnin, eno izmed največjih nepremičninskih družb v Sloveniji z najdaljšo tradicijo. Zoran Veleski ima dolgoletni izkušnji pri sodelovanju s tujimi in domačimi investitorji na večjih nepremičninskih projektih.

 
Dr. Igor Pšunder

član uprave Moje naložbe pokojninske družbe d. d.

Dr. Igor Pšunder je član uprave Moje naložbe pokojninske družbe d. d. in izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, kjer predava predmete s področja ocenjevanja vrednosti pravic na nepremičninah in ekonomike gradbenih projektov.

Dr. Igor Pšunder je član uprave Moje naložbe pokojninske družbe d. d. in izredni profesor na Fakulteti za gradbeništvo, prometno inženirstvo in arhitekturo Univerze v Mariboru, kjer predava predmete s področja ocenjevanja vrednosti pravic na nepremičninah in ekonomike gradbenih projektov. V šolskih letih 2006/07 in 2010/11 je gostoval na Gradbeni fakulteti Univerze v Zagrebu, kjer je bil na podiplomskem specialističnem programunosilec predmeta Vrednotenje nepremičnin. Je član Strokovnega sveta Slovenskega inštituta za revizijo, član Odbora sekcije pooblaščenih ocenjevalcev vrednosti ter pooblaščeni ocenjevalec vrednosti nepremičnin z dovoljenjem za delo Slovenskega inštituta za revizijo. Bibliografija dr. Pšundra obsega čez 210 bibliografskih enot, med drugim je soavtor znanstvene monografije, učbenika, izdanega v tujini, treh strokovnih monografij s področja ocenjevanja vrednosti pravic na nepremičninah in ekonomike gradbenih projektov ter avtor ali soavtor več znanstvenih in strokovnih objav v priznanih revijah v tujini in doma.

 
Luka Prebil

Pomočnik izvršnega direktorja, BTC, d.d.

Luka Prebil je pomočnik izvršnega direktorja v družbi BTC, d.d. Je strokovnjak na področju upravljanja z nepremičninami. Njegova specializacija je svetovanje in uvajanje procesov celostnega upravljanja nepremičnin ter razvoj novih storitev na področju upravljanja nepremičnin.

Luka Prebil je pomočnik izvršnega direktorja v družbi BTC, d.d. Je strokovnjak na področju upravljanja z nepremičninami. Njegova specializacija je svetovanje in uvajanje procesov celostnega upravljanja nepremičnin ter razvoj novih storitev na področju upravljanja nepremičnin.

 
Klemen Fajmut

Višji svetovalec področja, Sektor za upravljanje z naložbenimi nepremičninami NLB Skupine

Klemen Fajmut je ekonomist z magisterijem izantropologije ter izkušeni strokovnjak s področja nepremičnin in trajnostnegradnje. V NLB d.d. je zaposlen od leta 2014 kot namestnik direktorja Sektorjaza upravljanje z naložbenimi nepremičninami. Odgovoren je za vzpostavitevkakovostnih procesov in za integracijo projekta profesionalnega upravljanja znaložbenimi nepremičninami v NLB Skupini.

Klemen Fajmut je ekonomist z magisterijem iz antropologije ter izkušeni strokovnjak s področja nepremičnin in trajnostne gradnje. V NLB d.d. je zaposlen od leta 2014 kot namestnik direktorja Sektorja za upravljanje z naložbenimi nepremičninami. Odgovoren je za vzpostavitev kakovostnih procesov in za integracijo projekta profesionalnega upravljanja z naložbenimi nepremičninami v NLB Skupini. V dvanajstih letih je pridobil izkušnje v različnih mednarodnih podjetjih nepremičninske, gradbene in energetske stroke, kjer je deloval na področju trženja, razvoja projektov, tržnih analiz in razvojnih strategij.

 
Almir Džamdžić

Strokovni sodelavec za upravljanje nepremičnin, Reiffeisen Leasing

Zaposlen v Raiffeisen leasing d.o.o. od novembra 2014, kot Strokovni sodelovec za upravljanje nepremičnin. Glavna odgovoronost je učinkovito in skrbno vodenje različnih nepremičninskih projektov in upravljanjen epremičnin iz portfelja družbe.

Zaposlen v Raiffeisen leasing d.o.o. od novembra 2014, kot Strokovni sodelovec za upravljanje nepremičnin. Glavna odgovoronost je učinkovito in skrbno vodenje različnih nepremičninskih projektov in upravljanjen epremičnin iz portfelja družbe. Bogate izkušnje iz gradbenega sektorja, dvanajst let vodenja gradbenih in nepremičninskih projektov za trg ter prodaja lastnih nepremičnin pri gradbenem podjetju Begrad d.d. iz Novega mesta.

Program

Organizator si pridržuje pravico do sprememb v programu. Program še ni dokončen in se bo v naslednjih tednih še dopolnil.

četrtek, 7. 9.
8.30 - 9.30

Prihod in registracija

9.30 - 9.45

Strokovni uvod v forum

Jure Leben, državni sekretar, Ministrstvo za infrastrukturo

NEPREMIČNINSKI TRG V NAŠIH OČEH IN OČEH TUJIH INVESTITORJEV

9.45 - 10.10

Pregled slovenskega nepremičninskega trga - prerez in napovedi

Maja Ostanek, starejša svetovalka, KF Finance

10.10 - 10.30

Pregled globalnih trendov in umestitev Slovenije

Matej Skočir, Vodja sektorja za internacionalizacijo in tuje neposredne investicije, SPIRIT Slovenija

10.30 - 11.30

PANEL: Kako Slovenijo vidijo tuji investitorji, kakšne so njihove izkušnje?

Nebojša Nešovanič, MRICS RV, National director, Head of Valuation SEE, Jones Lang LaSalle

Filip Vučagić, Director of Investment, Colliers Hrvaška

Matjaž Filipič, partner, KF Finance, Slovenija

11.30 - 12.00

Odmor

NEPREMIČNINSKI PROJEKTI IN PRILOŽNOSTI ZA ALTERNATIVNE INVESTICIJE

12.00 - 13.30

Zgodba Emonike - kaj bomo dočakali?
Csaba Toth, Construction management, Prime Kapital

150 milijonov vreden nov nakupovalni center v Šiški
Toni Pugelj, direktor SES Management d. o. o., SES Spar European Shopping Centers

Airport Business Park
Almir Džamdžić, Strokovni sodelavec za upravljanje nepremičnin, Reiffeisen Leasing

Cukrarna
Miran Gajšek, Načelnik oddelka za urejanje prostora, MOL


13.30 - 14.15

Odmor s prigrizkom


FINANCIRANJE, NALOŽBE IN ŠIRŠI RAZVOJ MEST IN REGIJ

14.15 - 16.00

Regionalna platforma za vlaganje v alternativne, nepremičninske in infrastrukturne projekte v regiji Adria
KGAL Group, Nemčija


Primer priložnosti za alternativne investicije v Sloveniji - Center aktivnega staranja - Geriatrični Center Ljubljana

Klemen Fajmut, Višji svetovalec, Sektor za upravljanje z naložbenimi nepremičninami, NLB


Investicijsko nepremičninski naložbeni inženiring - alternativa že znanim možnostim investiranja

Zoran Veleski, Mreža nepremičnin

16.00 - 16.30

Odmor

16.30 - 17.30

Osrednja okrogla miza Foruma 2017

POSLOVNI NETWORKING SPREJEM

17.30 dalje

Poslovni sprejem s pogostitvijo je namenjen udeležencem foruma in bo potekal v restavraciji DiVino.

6.9. IZOBRAŽEVALNI SEMINAR ZA CENILCE

Program je še v pripravi.
Seminar poteka v prostorih Planet GV, Likozarjeva 3, 1000 Ljubljana. Vsi udeleženci prejmejo uradno potrdilo potrebno za izobraževalne točke.

9.00 - 9.45

Predavanje 1

9.45 - 10.30

PREDAVANJE 2

10.30 - 11.00

Odmor

11.00 - 11.45

Predavanje 3

11.45 - 12.30

Predavanje 4

Prijavite se do 15. 7. 2017 - cene kotizacij so 20 % nižje!

Zgodnja prijava - forum
220 €

Zgodnje prijave sprejemamo
do 15. julija 2017.


Prijava vključuje:
- kotizacijo za 1.dan konference
- konferenčno gradivo
- pogostitev med odmori in
- vstopnico za poslovni newtworking sprejem


Cena ne vsebuje DDV.

Zgodnja prijava - forum + seminar
240 €

Zgodnje prijave sprejemamo do 15.7.2017.

Prijava vključuje:
- kotizacijo na konferenco in seminar za sodne izvedence in sodne cenilce
- konferenčno gradivo
- pogostitev med odmori in
- vstopnico za poslovni networking sprejem po 1. dnevu konference

Cena ne vsebuje DDV.

Zgodnja prijava - Seminar za cenilce
110 €

Zgodnja prijava na seminar za sodne cenilce in izvedence
Zgodnje prijave sprejemamo do 15. 7. 2017.

Prijava vključuje:
- udeležbo na seminarju (in NE na forumu 1. dan)
- okrepčila med odmori
- izobraževalno gradivo
- uradno potrdilo o izobraževanju.


Cena ne vsebuje DDV.

Lokacija

BTC – Kristalna palača (Crystal Palace)

Ljubljana

Crystal Palace is the tallest high-rise office building in Slovenia, offering the maximum: top architecture, maximum environmental compliance, highest living and creative comfort as well as great opportunities for the leasing and purchase of premises.