FORUM POSLOVNE ANALITIKE


13. marec 2018

DNIURMINUTSEKUND

Ljubljana, Slovenija

Austria Trend Hotel


POSLOVNA ANALITIKA JE PRIHODNOST.

ALI IZKORIŠČATE MOČ PODATKOV?


Forum poslovne analitike je namenjen vsem strokovnim profilom, ki v različnih vlogah sodelujejo
pri analizi, spremljavi in nadzoru poslovanja, obdelavi podatkov in na ostalih področjih
poslovne analitike: kontrolerjem, analitikom v poslovnih funkcijah in
vodjem poslovnih funkcij, ki želijo izboljšati poslovanje svojega področja.PROGRAM

Torek, 13. marec

8.30–9.00

Registracija

9.00–9.10

Uvodni pozdrav

9.10–10.00

How Data will transform our World

Paul Rooijmans, Lynxx

Ustanovitelj podjetja Lynxx iz Nizozemske, ki se ukvarja z analizo podatkov v javnem prevozu bo na forumu predstavil kako uporabiti podatke za pametnejše poslovanje organizacij. Dotaknil se bo tudi »normalnih« podatkov, izpostavil prednosti in slabosti njihove uporabe ter svoje razmišljanje peljal do ugotovitve, da »normalni« podatki ne obstajajo. Predavanje bo usmerjeno tudi v poslovne modele in njihovo spreminjanje, ki je posledica podatkov, kako različne perspektive spreminjajo svet in kako lahko posel umre ali pa se spremeni.

10.00–10.20

Podatkovna analitika je ena od ključnih komponent uspešnega vodenja podjetja

Jože Dedič, član uprave & CIO, Cosylab, Control System Laboratory d. d.

Predavanje bo temeljilo na treh izhodiščnih temah, in sicer (1) Pogledu z vidika podjetja (2) Evolucije BI funkcije v podjetju in (3) Pomenu medodelčnega sodelovanja. Največji del predavanja bo posvečen prav zadnji temi, kjer bo govora o sodelovanju oddelkov na način, da vsi oddelki vnašajo podatke na isti način, po dogovorjenih strukturah. Naloga uprave je, da vodje oddelkov, ki morajo med sabo sodelovati, motivira za sodelovanje in spremembe v načinu delovanja.

10.20–10.40

Demokratizacija uporabe poslovnih podatkov

Matej Čufer, pomočnik izvršnega direktorja za kontroling, vodja oddelka za upravljanje s poslovnimi podatki, Gorenje

10.40–11.00

Podatkovne zbirke in rekonstrukcija omrežja gospodarske elite

dr. Ali Žerdin, urednik Sobotne priloge Dela

Empirična sociologija elitne položaje razume kot položaje v upravah in nadzornih svetih gospodarskih družb. Ker del članov uprav funkcije zaseda v več gospodarskih družbah – recimo, da je v eni družbi predsednik uprave, v dveh pa član nadzornih svetov – prek teh večkratnih »funkcionarjev« nastane omrežje, ki po eni strani povezuje družbe, po drugi strani pa posameznike. Gre za formalizirano omrežje, ki ga raziskujemo ob pomoči uradnih podatkovnih zbirk ter posebnih metodoloških orodij.

11.00–11.30

Odmor

11.30–11.50

Primerjava finančnih kazalnikov s konkurenco

Jernej Česen, VP of Data & Analytics, Outfit7

Kakšen pomen ima za management analiza finančnih kazalnikov? Kakšna je vloga kontrolerja oz. finančnika za družbo? Kakšno povezavo ima odkrivanje tople vode s kapučinom?

11.50–12.10

Dobra praksa partnerja

B2

12.10–12.30

Dobra praksa partnerja

12.30–12.50

Dobra praksa partnerja

12.50–13.10

Z uporabo terenskih podatkov do večjega denarnega toka

Boštjan Špetič, CPO Zemante

Ko se sprašujemo, kako optimizirati promet podjetja, so nam podatki s terena lahko v veliko pomoč. V svoji predstavitvi bom predstavil primer analize, ki sem jo avgusta 2017 naredil za podjetje Outbrain, ki je potekala v dveh delih. V prvem delu sem analiziral njihove oglaševalske kampanje, identificiral dobaviteljske partnerje in žepe kampanj, v katerih so možnosti za boljši izkoristek; v drugem delu pa identificiral oglaševalske mreže, preko katerih lahko denarni pretok dejansko steče.

13.10–14.10

Kosilo

14.10–14.55

Osrednji predavatelj Foruma

14.55–15.15

Dobra praksa partnerja

15.15–15.35

Dobra praksa partnerja

15.35–16.30

Delovna omizja

Planet GV, Result in partnerji

16.30

Zaključek Foruma

Organizator si pridržuje pravico do spremembe programa.

PREDAVATELJI

Več predavateljev bo znanih v kratkem.

 
Paul Rooijmans

Lynxx

Nizozemec Paul Rooijmans je ustanovitelj podjetja Lynxx, ki se ukvarja z analizo podatkov v javnem prevozu. Z združevanjem pravih ljudi in kreativno perspektivo je ustvaril inovativne rešitve z različnimi operaterji v Evropi.

Več ...

Paul Rooijmans je svojo kariero v javnem prometu leta 1999 začel na Nizozemskih železnicah, kjer je vodil oddelek pametnih kartic, 11 let kasneje je ustanovil podjetje Lynxx, ki se ukvarja z analizo podatkov v javnem prevozu. Z združevanjem pravih ljudi, soočanjem z izzivi in kreativno perspektivo je ustvaril inovativne rešitve z različnimi operaterji v Evropi.

 
Jernej Česen

Outfit7

Jernej Česen je v Outfit7 zaposlen kot VP of Data & Analytics. V svet mobilnih aplikacij je zašel predvsem zaradi neomejenih možnosti, ki jih področje ponuja. No pa tudi, ker se rad igra.

Več ...

Jernej Česen je zaposlen v Outfit7 kot VP of Data & Analytics. V svet mobilnih aplikacij je zašel v želji po novih izzivih, predvsem pa zaradi neomejenih možnosti, ki jih področje ponuja vsak dan. No pa ker se rad igra.

Ključna vloga funkcije je Business Inteligance, povezovanje in uporaba vseh za poslovanje in odločitve pomembnih informacij, tako iz makro in mikro okolja, kot tudi iz samega poslovanja in obnašanja družbe. S teamom, so vključeni v vseh aktivnostih družbe in na ta način delujejo kot neke vrste prožno lepilo. Poleg delovanja na področju D&A je vključen tudi na področju strateških financ in računovodstva. Deloval je tudi kot eden od nosilcev prodaje O7. Trenutno deluje tudi na projektu integracije z novim lastnikom.

Pred prihodom v O7 je opravljal funkcijo direktorja Strateškega kontrolinga Skupine Mercator. V tem obdobju je vodil in sodeloval tudi na projektih skrbnih pregledov in vrednotenj v Sloveniji in tujini.

Ves čas deluje tudi kot samostojni poslovni svetovalec in predavatelj na različnih delavnicah in seminarjih v Sloveniji in tujini. Kot predavatelj sodeluje tudi z Ekonomsko Fakulteto na področju Računovodstva in revizije.

 
dr. Ali Žerdin

Urednik Sobotne priloge Dela

Ali Žerdin je urednik Sobotne priloge Dela, novinar in sociolog, ki se je v svojem doktorskem delu ukvarjal s podatkovnimi zbirkami in rekonstrukcijo omrežja gospodarske elite.

Več ...

Ali Žerdin je Urednik Sobotne priloge dela, novinar in sociolog ter avtor večih knjih, med drugimi Generali brez kape, Omrežje moči, Franc Bučar, Peter Prevc.

Kot novinar se ukvarja predvsem s slovensko notranjo politiko, kot sociolog s socialnimi omrežji.

 
Boštjan Špetič

CPO Zemante

Boštjan Špetič je skoraj diplomirani sociolog in filozof, ki je v času študija delal kot hacktivist, prostoprogramski heker, TV novinar in tech artist. Po uspešni prodaji prvega slovenskega VC startupa Zemanta dela za podjetje Outbrain in pomaga evropskim startupom najti pot v resničnem svetu.

Več ...

Boštjan Špetič je skoraj diplomirani sociolog in filozof, ki je v času študija delal kot hacktivist, prostoprogramski heker, TV novinar in tech artist. Po uspešni prodaji prvega slovenskega VC startupa Zemanta (katerega soustanovitelj je), dela za podjetje Outbrain in pomaga evropskim startupom najti pot v resničnem svetu s pomočjo individualnega mentorstva ter Seedcampa, Techstarsa, Startup Reykjavika, LauncHuba in TechPeaksa. Vodja Silicon Gardens v Ljubljani, za katerega izdeluje podrobno mapo vseh vzhodnoevropskih startupov. Sodelavec Ljubljanskega Likeminda, soustanovitelj Internet Week Ljubljana, vizualizator slovenskega proračuna. V upravnih odborih RockContenta, Sphericama, PodCrto in Ustvarjalnika. Svetovalec slovenskega premierja. Neustavljivi popotnik.

 
Jože Dedič

član uprave & CIO, Cosylab

Jože Dedič je v podjetju Cosylab od leta 2006. Začel je kot razvijalec, nato je kmalu prevzel prvi večji projekt in skupino, kasneje tudi nadzor nad vsemi projekti podjetja in sedaj skrbi za med-oddelčne procese in aplikativno/podatkovno infrastrukturo.

Več ...

Jože Dedič je v podjetju Cosylab od leta 2006. Začel je kot razvijalec, nato je kmalu prevzel prvi večji projekt in skupino, kasneje tudi nadzor nad vsemi projekti podjetja in sedaj skrbi za med-oddelčne procese in aplikativno/podatkovno infrastrukturo.

Eden od pomembnih gradnikov uspeha podjetja je, da znajo projektne ekipe v budgetu in ontime dostaviti pogodbeno zavezo. Ko se je število projektov v podjetju večalo, so projekte začeli grupirati sprva po accountih (osredotočeno na stranko), nato pa po programih / poslovnih področjih; s tem je uprava dobila granulacija, ki sploh omogoča pregled in primerjavo. Vzporedno z rastjo in diverzifikacijo poslovnega področja se je razvijala tudi organizacijska struktura podjetja in sklopljeno s tem tudi podatkovna analitika. Družba organsko raste cca 20% letno. Iz 25 sodelavcev leta 2006 so se razvili na 150 sodelavcev v 2017.

KOTIZACIJE

ZGODNJA PRIJAVA
160 €

Velja za prijave do 28. februarja 2018 in vključuje:

- udeležbo na vseh predavanjih
- kosilo in pogostitve med odmori
- gradivo oz. prezentacije govornikov


Popusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje DDV.


REDNA PRIJAVA
220 €

Kotizacija vključuje:

- udeležbo na vseh predavanjih
- kosilo in pogostitve med odmori
- gradivo oz. prezentacije govornikovPopusti se ne seštevajo. Cena ne vključuje DDV.


FOTOUTRINKI 2017Lokacija

Austria Trend Hotel

Dunajska cesta 154

1000 Ljubljana


T: 080 33 44
E: izobrazevanje@planetgv.si